Donbassz

Tegnap ismét volt egy kis “normandiai” vízgereblyézés Minszkben Donbasszról. Összejöttek a “Normandiai Négyek” külügyminiszterei, és megállapodtak abaan, hogy fontos dolog lenne betartani a Minszk-2 megállapodást. Erről a “sikerről” számolt be Nataja Nyikonorova a DNR politikai al-kapcsolattartó csoportjának vezetője.

Szergej Lavrov orosz külügyminiszter szerint “nem történt semmiféle áttörés”. Mindezt újságíróknak mondta a traccs után. Elmondta azt is, hogy az EBESZ-fegyveres rendőri jelenlétének ötlete Donbassz területén immár nem aktuális.
Tegnap este aztán megjelent Maradék-Ukrajna “légiközlekedési közleménye”, amely a polgári légiforgalom számára veszélyes zónákat közli a Fekete-teger OROSZORSZÁGHOZ TARTOZÓ DÉLNYUGATI, ÉS A KRÍM-FÉLSZIGET KELETI PARTVIDÉKE FÖLÖTT.
Az orosz Szövetségi Légiközlekedési Hivatal közölte: az említett légteret nem minősítik a polgári légiforgalom számára veszélyesnek, a polgári légiforgalom zavartalansága és biztonsága GARANTÁLT!
Mint ismeretes, a kijevi udvar holnap és holnapután ukrán rakétareptetést tervezget az említett OROSZ LÉGTÉRBEN.
Alekszandr Zaharcsenko szerint Kijev fittyet hány a minszki paktumra, és továbbra is Donbasszra feni a fogát. Most Trump miatt van egy kis zavar az udvarban, de majd “rendeződik a helyzet”! Csodákban ne bízzunk!-mert azok nincsenek-nyilatkozta Zaharcsenko. Ma reggel, Donyeckben. Majd ünnepélyesen a DNR-állampolgárává fogadta Ivan Ohlobisztyij orosz színész-rendező-forgatókönyvírót. És adományozott neki egy DNR-útlevelet is. A dologról elismervényt is aláírtak a felek.

Zaharcsenko azok után hívta fel a csodavárás fölöslegességére a figyelmet, hogy az éjszaka történtekről-ami a frontot illeti-már értesült.
Eszerint egy DNR-katona elesett, egy dokucsajevszki civil belehalt a latortüzérség éjszakai terrorjába. Nyolc civil súlyosan megsebesült, 24 ház-lakás vált romhalmazzá. A DNR-területén.

huz

Tegnap a DNR átadott két birtokába került latort, akik a múlt heti dzserzsinszki-mókánál haraptak fűbe. Csak erre a kettőre volt igény.

Donbassz luganszki luganszki fertályán némiképp jobb a helyzet. A ma reggeli összesítésben a tegnap a Szvetlodarszk-Debalcevo útvonalon szétlőtt hoholkonvoj leltárát az LNR tette közzé. Eszerint a kijevi zsoldlista a kíméletes bánasmódnak köszönhetően csak hat martalócnévvel lett rövidebb.

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Donbassz bejegyzéshez 4 hozzászólás

 1. TERMIN8ATOR szerint:

  Tegnap volt egy kis …… Kis mise nagy mise, nem lesz belőle semmmise ! Enyit ér a “Normandiaiak” összeröffenése. Csak ugyan úgy lehet orvosolni a Délkelet Ukrajnai helyzetet, mint ahogy Szíriában orvosolják az ottani “betegséget”, szerintem ! A “sebészek” kezébe kel adni a fekély gyógyitását . Más megoldás szerintem NINCS !

  • Paul Aradi szerint:

   Ez bizony itt a lényeg. A fasisztáknak akik ősüktől örökölt agytalanságban szenvednek a bolondokházán van a helyük.

 2. Tovaris szerint:

  Tegnap Rosztovban Janukovics, volt ukrán elnök tartott sajtótájékoztatót az ukrajnai rendezés lehetőségeiről.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.