Megvan a követendő út!

Gyümölcsöző bangladesi-magyar kapcsolatok

Sejk Haszina Vazed bangladesi kormányfővel tárgyalt Orbán Viktor miniszterelnök az Országházban kedden. A hivatalos látogatásra érkező miniszterelnök Orbánnal közösen felszólalt a Magyar-Bangladesi Üzleti Fórumon is, valamint részt vett a budapesti Víz Világtalálkozó programjain – tájékoztatott Havasi Bertalan. Ez az első alkalom, hogy bangladesi miniszterelnök hivatalos látogatásra Magyarországra utazik.

A nagy földrajzi távolság ellenére is jó az együttműködés Magyarország és Banglades között – mondta Sejk Haszina Vazed bangladesi kormányfő kedden az Országházban, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel találkozott.
A bangladesi kormányfő újságírók előtt kiemelte: jó lehetőségek kínálkoznak a kereskedelmi és befektetési kapcsolatok elmélyítésére, továbbá országának a vízgazdálkodással kapcsolatos szakértelemre is nagy szüksége van, ezért jó, hogy ezen a területen szándéknyilatkozatban is rögzítették együttműködési hajlandóságukat.

bad

Banglades gazdasági eredményei Európában is kiérdemlik a figyelmet – mondta Orbán Viktor miniszterelnök .
Az ázsiai országban bekövetkezett “helyzetjavulás” bizonyíték arra, hogy “akkor is lehet növelni egy nép jólétét, ha látszólag minden természeti erő és a megörökölt szegénység is ott áll a siker útjában” – fogalmazott Orbán Viktor a Budapesten zajló víz-világtalálkozóra érkezett bangladesi miniszterelnök társaságában.
A mostani volt “a világtörténelem első magyar-bangladesi csúcstalálkozója” – mondta a Sejk Haszina Vazeddel folytatott megbeszéléséről a magyar kormányfő, aki a két ország közötti együttműködés lehetséges területei között említette a vízgazdálkodást, a mezőgazdaságot és a digitális gazdaságot.
Orbán Viktor azt is hangsúlyozta, hogy Banglades a terrorizmus minden formáját elutasítja. Hozzátette, osztja bangladesi kollégája véleményét abban, hogy a terrorizmust nem lehet kötni sem valláshoz, sem nemzetiséghez, sem civilizációhoz, sem etnikumhoz.
Magyarország támogatja a magyar és a bangladesi cégek együttműködését
Magyarország új eszközökkel támogatja a magyar és a bangladesi cégek együttműködését, az Eximbank 90 millió dollár hitelkeretet nyit erre a célra, és a magyar kormány 100 ösztöndíjat ajánl fel a bangladesi fiataloknak, hogy magyar egyetemeken tanuljanak – mondta Orbán Viktor miniszterelnök kedden a magyar-bangladesi üzleti fórumon Budapesten.
Sejk Haszina Vazed bangladesi kormányfő hangsúlyozta: Banglades célja a tudásalapú gazdaság létrehozása. Az ország sokat fejlődött az elmúlt években, több szektorban is jó lehetőségeket kínál a magyar vállalatoknak – mutatott rá.
(vg.hu)
Bal-Rad komm: “…Banglades gazdasági eredményei Európában is kiérdemlik a figyelmet…”
Banglades! “A Föld egyik legszegényebb állama…A fővárosban a megélhetést kereső szegények tömegei zsúfolódnak össze. Sokan elhagyják az országot…A hivatalnokok alkotta sereg túl nagy ahhoz, hogy az valóban hatékonyan működjön. Az ország jövője függvénye annak is, hogy a mezőgazdaság milyen irányban fejlődik tovább…A lakosság mintegy 80%-a él 2 dolláros napi jövedelem alatt…” (durván 600 ft/fő/nap!)-idézet a wikipédiából.
De van itt még valami érdekesség:
Banglades népességének növekedése:
Év                            Népesség (millióban)
1960                                  50 M
1970                                  67 M
1980                                  82 M
1990                                107 M
2000                               132 M
2010                                151 M
2016 (szept.)               172 M
-Akár még párhuzamokat is vízionálhat vajdánk! Mindenesetre KÖZELÍTÜNK Bangladeshez!
Persze az igazi majd akkor lesz, ha ÉRTÜNK-MAGYAROKÉRT-IS SZOLIDARITÁSI KONCERTET SZERVEZ VALAKI!

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Megvan a követendő út! bejegyzéshez 5 hozzászólás

 1. Gabriel szerint:

  Nem tudnának a magyar melosok kimenni nyugatra dolgozni itt már rég
  Banglades szintu nyomor lenne.
  Azok akik itt maradtak havi 150 euroval azoknak ez itt Banglades földje.

  Figyelj cigány most jöttem egy magyar kávézobol,ahol a magyar nyugdijasaok azt mondták “BAZD MEG A 10 EZER FORINTOS (30 ero) ERZSÉBET UTALVÁNYOD”

  Nagyon harakszik rád a nép lopos geci.

 2. Gabriel szerint:

  Figelj Orbán.
  2006-ban
  Szima Juditt kiáll mögöted, Hol van? Börtönben

  Budaházi György felsorakozott mögéd. Hol van? Börtönben.

  Györkösék szint ugy.

  MNA szintén szinpatizált veled,azt nem tellik el hét hogy ne rugdosátok rájuk az ajtot.

  És figyelj mert most jön a lényeg: Putyin pénze kell és közben Kovács Béláztok.

  • vitorla123 szerint:

   Ráadásul,kommunistáztok és nem tisztázzátok Kádár halálának körülményeit sem! Mi közben a kommunista Kína gazdasági támogatására szorultok!Azokat nem tudjátok átbaszni.Ezt mint a Kínai-Magyar Baráti társaság tagja írom!

   • egy paraszt szerint:

    Már bocsánat, de miben támogatta az országot Kína?

    A jó zsíros üzleten kívül egyébről nem hallottam.
    Egy kínai befektető is úgy épít citromsavgyárat, ha azt a magyar állam hajlandó megfinanszírozni. Ezért tartanak már 6 éve csak az alapkő letételnél!

  • Ati szerint:

   +100

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.