Szíria. Eszkalálódhat a háború!

Isztambulban Kardigan szultán tegnap egy szimpóziumon előadta: birodalmának hadserege “az igazságosság és a törvényesség helyreállítására érkezett Szíriába, és hogy véget vessen a zsarnok Asszad uralmának.” Innentől kezdve érdekes dolgoktörténhetnek Szíriában IS! (Meg másutt IS!)

kard

Richard Coe amerikai dandártábornok a Pentagon vizsgálóbizottságának elnöke tegnap leadta jelentését a szeptember 17-i, Deir ez-Zornál a szír hadsereg állásait ért, 83 halottat követelő amerikai légicsapásról.
“Sajnálatos emberi hiba okozta a tévedésünket!”-állapítja meg a generális, aki szerint nem vették figyelembe az orosz fél PONTOS HELYMEGHATÁROZÁSI ADATAIT. Ezért aztán kilenc kilométerrel arrébb mértek csapást! Sorry!-nyilatkozta Richard Coe. Nagyon sorry.
Aleppoban óráról-órára csökken az ostromgyűrűbe zárt terület nagysága, és azzal fordított arányban nő a likvidált martalócegyedek száma.

Most az ostromgyűrű megfelezésére akcióznak a kormányerők. Offenzívájuk célja, hogy délkeleti irányból vágják ketté a martalócok uralta területet. Ezzel egyidejőleg északkeleti és nyugati irányból is sorra mérik a csapásaikat a brigantihordákra.

vag

Ha a dolgok így haladnak, Karácsinyra Aleppo latormentes övezet lesz!

kelg

Kelet-Ghouta an-Nuszra utolsó védelmi vonala is összeomlott. Órák kérdése, hogy a latrok bebukják utolsó bástyájukat, Al-Mayda’an városát.
Hama tartományban a szír légierő szomorította tegnap martalócék napját.
Az amerikai légierő a kalifátusisták Raqqa környéki kiképzőtáborát bombázta le tegnap.

Az izraeli légierő saját légtérből lőtt ki ma hajnalban négy darab nagy hatótávolságú “Popeye” rakétát a damaszkuszi kormány felügyelte Al-Saboorah városára, ahol a “Hezbollah” főhadiszállását sejtik.
A jelentések szerint a rakéták a város közelében, a levegőben fölrobbantak.

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Szíria. Eszkalálódhat a háború! bejegyzéshez 37 hozzászólás

 1. Gabriel szerint:

  Izrael hamarosan lángokba fog állni.
  Annak idején ova lett intve Erdogán,hogy maradjon ki.

  Innen már nincs vissza.
  A szájkarate ideje lejárt.
  Mind lelesz vágva.

 2. stefi szerint:

  “A jelentések szerint a rakéták a város közelében, a levegőben fölrobbantak.”
  Kifejtené valaki ezt bővebben?

  • peti85 szerint:

   Izraeli repülőgépek levegő-föld rakétákkal megsemmisítettek egy konvojt, amely a libanoni Hezbollahnak szállított rakétákat, ez történt Damaszkusznál a valóságban. Átolvasva az összes elérhető forrást ez volt… 🙂

   • Fergeteg11 szerint:

    Izrael valóban csapást mért, és fegyverei eltaláltak… egy műhelyt az Al-Masdar News értesülései alapján. Az izraeli DEBKAfile szerint persze egy konvojt és egy szír lőszerraktárat is… Természetesen Libanon légterét megsértve, Szírián kívülről érkezett az “ajándék” 4 db ‘Popeye’ robotrepülőgép formájában, valószínűleg alacsony magasságból. A munkások szerencsére házon kívül tartózkodtak, ugyanis aludtak, emberi veszteség így nem volt, ha hihetünk a libanoni hírforrásnak.
    https://www.almasdarnews.com/article/breaking-israeli-jet-carries-airstrike-near-damascus/
    –http://debka.com/article/25806/printversion
    Az izraeli DEBKAfile gyanakszik, hogy Erdoğan hirtelen retorikai váltása esetleg annak tudható be, hogy már felvette a kapcsolatot Trump adminisztrációjának illetékeseivel, s ezzel akar üzenni Putyinnak. Az írásuk megpróbálja egy állítólagos megállapodás megszegésének feltüntetni azt az általuk feltételezett lépést, hogy a szírek az oroszokkal és egyéb szövetségeseikkel (Hezbollah, Forradalmi Gárda stb.) dél felé fordulnak majd Aleppó városa után, aminek vélt bevezetője az oroszok korábbi légicsapása lenne Dzsaszim és Daraa körzetében. Szerintük ugyanis a dél-szíriai területeket Izraelnek és Jordániának kellene stabilizálnia – nyilván az ott tartózkodó “mérsékeltek” segítségével, akik egy időben még az Iszlám Állam színeit viselték a térképeken, aztán hirtelen megváltoztak -, egy állítólagos titkos megállapodás alapján, amit az Egyesült Államok (Trumpék), Oroszország, Izrael, Jordánia és az Egyesült Arab Emírségek kötöttek az izraeli DEBKAfile szerint. Abszolút hihető.
    Nem gondolom, hogy messze járok a valóságtól, ha ezeket az izraeli “értesüléseket” az információs háború egy újabb fejezetéhez sorolom, akként kezelem. És akkor a jordániai kiképzőtáborokat, izraeli kórházi ellátásokat, a déli határnál zavartalanul létező DAIS-zárványt meg sem említettük. Mindegyik a segítő, stabilizációs szándék csalhatatlan, egyértelmű jele.

   • Pozsony 907 szerint:

    Összeset???? Most bohóckodsz ugye, mert komolynak dúrva?!!

 3. caporal szerint:

  A légvédelem tette a dolgát.

 4. peti85 szerint:

  A tüzeket eloltották, még Oroszország és az arab önkormányzat is részt vettek az oltásban, még a törökök is. A rakéták meg célba találva robbantak a damaszkuszi Hebollah bázison… Izrael megvédi magát már többezer éve és ezután is.

 5. Tovaris szerint:

  Egyelőre úgy áll, hogy lefeleződött a bevetett török tankok száma a kurd páncélelhárítás tevékenysége miatt. A kurdok a régebbi típusú szovjet, valamint a legmodernebb orosz páncélelhárító és légvédelmi fegyverekkel is rendelkeznek, amellyel hatásosan hárítják el – egyelőre – a török harckocsitámadásokat.

 6. Tovaris szerint:

  Vajon Izrael miért nem “használta ki” az alkalmat és nem szállt be eddig a háborúba, hiszen a “legyengült” Szíriát könnyen elfoglalhatta volna?
  Valószínűleg azért, mert összességében nem lenne képes rá. Másrészt meg túl sok volt szovjet/orosz állampolgára van, ami azért elgondoltató egy Putyinnal való szembe helyezkedéshez. Továbbá, amikor Oroszország megkezdte az intervenciót az iszlám terroristák ellen, Putyin előtte kis idővel Tel-Avivban járt, hogy egyeztessen Izraellel. Izrael számára egy nyugodt Szíria nem ellenség, de a szélsőséges iszlám mindenképpen.

  • Pozsony 907 szerint:

   Biztos hogy kèpes lenne rá, de egyrészt megszakítaná a síita-szunnita ellentétet, ami magával vonzaná (vonzhatná) hogy rázúdul az arab világ, másrèsz pedig ne felejtsük el hogy addig se vele foglalkoznak, s vègül, de nem utolsó sorban meglehetősen fogynak is.

  • TERMIN8ATOR szerint:

   Még aztat is tegye hozzá “Tovaris”, hogy Izrael és Oroszország között NAGYON JÓ-nak mondható a kapcsolat, mégha nem is kürtölik világá, szerintem . Csak a Szovjet érában volt rossz a kapcsolat, amit az Amerikaiak mérgesitettek el, de nagyon, féltékenységből . A fenteb emlitett érában volt Oroszországból a legnagyob az Izraeliták egzódusza -kivándorlása .

  • Vak Bottyán szerint:

   Az Iszlám Állam nem azért lett létrehozva, hogy az egész Közel-Keletet majd pedig Európát elfoglalja. Az IÁ az iszlám elleni világméretű gyűlöletkeltés céljából lett kreálva, a terrortámadások, a kegyetlenkedések, a menekülthullám létrehozására. Ízrael célja pontosan az, hogy az egész világ az iszlám ellen forduljon, mivel nyilvánvalóan a legnagyobb és legharciasabb ellensége Ízraelnek az iszlám. Milyen érdekes, hogy a brutálisan radikális IÁ soha nem hajtott végre sem katonai támadást, sem terrorakciót Ízrael ellen. Pedig a Golán-fennsíkon is létrehozott egy enklávét, amit nemsokára felszámolnak a szíriai kormánycsapatok. Úgy tűnik, Ízrael célja csak részben valósul meg, és az orosz beavatkozás húzta keresztül a számításaikat. Most már mindenki az IÁ-t támadja. A hülye törökök próbálkozhatnak esetleg a kurd kérdés megoldása érdekében komolyabb katonai beavatkozással Szíriában, de ez óhatatlanul orosz-török összecsapáshoz vezetne. Az pedig ki tudja hova.

 7. Tovaris szerint:

  Jelenleg Szíria légterében az orosz légierő az úr.

 8. Pont szerint:

  Na ezt magyarázza el valaki, Putyin támogatja Asszadot, támogatja Erdogant, hisz Ő figyelmeztette a puccsra, és Erdogan háborúzni akar Asszaddal… A végén még az Oroszok lövik saját magukat?

  • Pozsony 907 szerint:

   Erdogan sakkozik.

   • TERMIN8ATOR szerint:

    Szerintem Erdogan- Kardigán Szíriában csúnyán rá fog fizetni a sakkozására, mégpedig a Kurdok által. Talán ebben a sakk játékban Putyin lesz a legnagyob győztes, de nem csak Szíriában, hanem Ukrajnában is, noha látszólag ugyancsak vesztésre ál a szénája, hisz ismert az Oroszok sakk profizmusa, t. “Pozsony 907” legalábis nekem ez a benyomásom .

 9. Pierre szerint:

  Törökök csak a kurdok miatt avatkoztak be a háborúba, ha bebukják az egészet max falat húznak…. Félnek egy új Kurdisztántól, Aszadék meg beletörődtek és valszeg alkut kötöttek hogy kapni fognak autonómiát ami később függetlenedni tud majd….

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.