Willkommencultur

Allah nevében akart robbantani a német titkosszolgálat munkatársa

bd

Lelepleztek egy feltételezett szélsőséges iszlamistát a német szövetségi alkotmányvédelmi hivatal (BfV) munkatársai között. A spanyol származású férfi a gyanú szerint merényletet tervezett a belső elhárításért felelős szolgálat központja ellen – jelentették szerdán német lapok.

A beszámolók szerint az előzetes letratóztatásba helyezett gyanúsított elismerte, hogy robbantásos merényletet tervezett a nemzetbiztonsági szolgálat kölni központja ellen. Mint mondta, tettét Allah nevében kívánta végrehajtani.
Azonban nem jelentett konkrét veszélyt, mert a támadás tervezésének korai szakaszában, az előkészületek megkezdése előtt leplezték le.
Iszlamistának vélt emberekkel az interneten folytatott üzenetváltásokban árulta el szándékát, de legalább egy csevegőpartnere a BfV informátora volt.
Emberölésre, gyilkosságra és robbanószerrel visszaélésre irányuló összeesküvés gyanúja miatt fogták el.
A Spanyolországból származó gyanúsított 51 éves, német állampolgárságú, rendezett körülmények között élő családapa, korábban bankban dolgozott, és nemrég váltott szakmát, az idén áprilisban vették fel a BfV-hez. A kiválasztás és a kiképzés során nem keltett feltűnést, és főállású alkalmazottként, az iszlamista szubkultúra megfigyelésével foglalkozó részleg munkatársaként sem.
Kiderült, hogy kettős életet élt, családja sem tudta, hogy felvette a muzulmán vallást.
Internetes csevegőszobákban álnéven szélsőséges kijelentéseket tett, hivatali titkokat árult el, és társakat keresett a “hitetlenek” megbüntetését célzó merénylet elkövetéséhez – áll a lapjelentésekben.
A BfV hivatalosan csak annyit közölt, hogy egy 51 éves német állampolgárságú munkatársukat előzetes letartóztatásba helyezték, mert az interneten álnéven szélsőséges iszlamista kijelentéseket tett és belső információkat osztott meg, valamint felajánlotta további érzékeny információk megosztását, ami veszélyeztethette volna a hatóságot.
(atv)
Bal-Rad komm: Aztán szép lassan kiderül, hogy a Germán Lotyó hivatalában már úgy köszöngetnek, hogy Heil Allah kanzlerrina! Shalem Soros!

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Willkommencultur bejegyzéshez 3 hozzászólás

 1. Már Tamás szerint:

  “..Aztán szép lassan kiderül, hogy a Germán Lotyó hivatalában már úgy köszöngetnek, hogy Heil Allah kanzlerrina! Shalem Soros!”
  Igen, az általános köszönési formulájuk: “Anál Akbár”

 2. Jakocs Gábor szerint:

  Kérdezem én ,van olyan picit is tisztán látó magyar ember ,aki nem tudja ,hogy a mocsok CIA minden fontosabb állami hivatalban melegen tartja az ügynökeit ,esetleges “majdanokra ” készülve.Akkor miről beszélünk!Egy két beépült mohamedán ezrelékben sem összehasonlítható a mocsadék USA folyamatos ármánykodásával!Ezen kellene “ajvékolni” a bal radnak!

 3. Fergeteg11 szerint:

  Jordánia szintén ki van téve hasonló eseményeknek, amióta a szalafizmus szelleme erős nemzetközi támogatással, politikai és üzleti érdekekből újra kiszabadult. Tavaly novemberben egy jordániai tiszt több embert, köztük két amerikait lőtt le egy rendőrségi kiképzőben. Majdnem pontosan egy év múlva, idén november elején három amerikait lőttek le egy katonai bázison. Az első esetet az Iszlám Államhoz (DAIS) kötötték, a másodikat egyelőre nem, bár az áldozatok a DAIS elleni műveletben vettek részt. Utóbbinál talán az amerikai arrogancia játszott kiemelt szerepet.
  –http://www.reuters.com/article/us-mideast-crisis-jordan-shooting-idUSKCN0SY19G20151109
  –http://cnsnews.com/news/article/patrick-goodenough/three-american-special-operators-killed-jordan-were-part-anti-isis
  Olyan eset is történt, amikor magas beosztású jordániai állami személy családtagja csatlakozott a DAIS-hoz. Ezt egy izraeli lap hozza, amely egy volt titkosszolgálati alkalmazottat szólaltat meg, és ez az illető még számos megdöbbentő dologról tud:
  http://www.jerusalemonline.com/news/middle-east/the-arab-world/former-jordanian-intelligence-officer-we-trained-isis-17762
  Miközben az ember az előző izraeli cikket olvassa, az az érzése, mintha Jordánia lenne a következő célpontja a Szíriában tomboló erők jövőbeli, dzsihadistákra alapozott felforgatásának. Olyan törésvonalakat hoznak ugyanis a felszínre, amikre egy átlagos nyugati hírfogyasztó nem is gondolna. Például hangsúlyozzák a keresztények sanyarú helyzetét, összhangban az új amerikai érdekérvényesítés irányvonalával, amely kiemelt figyelmet fordít a nem szívesen látott kormányzatokkal szemben kritikus hangot megütő vallási képviselőkre, köztük a keresztényekre. Vagy éppen azt ecsetelik, mennyire könnyen felbukkanhat a terrorizmus a jordániai elit családjaiban, és ez milyen bizonytalanságot ébreszt az egyszerű emberekben.
  Pedig annak ellenére, hogy hatalmas számú, potenciálisan radikalizálható palesztint és más menekülteket fogadott be az idők során, Jordánia mindent megtett, hogy elkerülje a szírek sorsát. Kulcsfontosságú szerepet vállalt a Szíriát támadó harcosok kiképzésében és ellátásában, valamint maga is csapásokat mért a határai közelében tobzódó szélsőségesekre, miközben az európai sajtóba beépülve (lásd pl. Jaszín Musarbas tevékenységét) tereli el a figyelmet az Iszlám Állam kialakulásának valódi okairól, és támogatja a liberálisok muszlimok felé szélsőségesen elnéző politikáját az ellenük fellépő radikális jobboldali pártokkal szemben. Ez mélyen ellentétes érdekű a jelenlegi – jobboldali – izraeli vezetés szándékaival, mely muszlimellenes alapon szövetségeseket keres olyan európai radikális pártok személyében, akik kifejezetten izraelbarát politikát folytatnak. Arról nem is beszélve, hogy Jordánia nyilvánvalóan a palesztinok önálló állama mellett áll ki, és ezzel sem Izraelnél, sem Trumpnál, az Egyesült Államok leendő elnökénél, Izrael legfőbb támogatójánál nem szerezhet pontot. Szóval bármennyire készséges volt II. Abdullah a múltban, és bármilyen készséges bizonyos dolgokban még most is, lehet, hogy mindez kevés lesz, főleg egy Trump vezette Egyesült Államok – és az általa erősen befolyásolt szövetségi rendszer – változó külpolitikai prioritásai mellett. Aki egyszer az ördöggel cimborált, az bizony könnyen kínnal fizethet. A Jordániai Ellenzéki Koalíció külföldön tartózkodó főtitkárával, Mudar Zahrannal együtt mindenesetre már készen áll, ahogyan a Muszlim Testvériség is:
  –http://www.jerusalemonline.com/news/middle-east/the-arab-world/jordanian-opposition-coalition-isis-could-also-strike-jordan-19924
  Vigyázó szemünket Ammánra vessük?

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.