Zokogjunk

Gyárfás Tamás lemondott a posztjáról

Képtalálat a következőre: „Gyárfás Tamás-kép”

Lemondott Gyárfás Tamás a Magyar Úszószövetség elnöki posztjáról – jelentette be szerdán a 23 év után távozó sportvezető.

Gyárfás Tamás szerdán az MTI szerkesztőségét az alábbiak szó szerinti közlésére kérte:
“Köszönöm. 1993-ban lettem az úszószövetség elnöke. Megtiszteltetés, hogy együttműködhettem nagyszerű edzőkkel, szakvezetőkkel és csodálatos versenyzőkkel. Nagy élmény, hogy részese lehettem öt hazai rendezésű Európa-bajnokságnak, boldogság, hogy ott lehettem, amikor sikerült elnyerni a FINA világbajnokság megrendezése jogát. A legeslegnagyobb öröm pedig az, hogy már látom az újonnan épülő úszókomplexumot. Kívánom, hogy a legeredményesebb sportág mielőbbi közgyűlése a legalkalmasabb elnököt válassza meg. Ezennel lemondok, mert úgy érzem, hogy most ezzel segíthetek a legjobban.”
Ekkora segítőkészség láttán szem nem maradhat szárazon! Ilyenfokú önzetlenség…csoda! Mit fog most ezután csinálni? Napkeltét? Vagy hitet oktat?
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Zokogjunk bejegyzéshez 10 hozzászólás

 1. Már Tamás szerint:

  “…Mit fog most ezután csinálni? Napkeltét? Vagy hitet oktat?”
  Mindenesetre a legfontosabb, hogy végre eltakarodott az úszószövetségből.
  Azért nem kell sajnálkoznunk szegény hányatott sorsán. Valahogy ezek mindig spejzolni tudtak a biztonságos továbbélésükhöz. Majd legfeljebb, (mint gerendás károly nevű márkatársa) élménybeszámolóival végighaknizza a hite szerinti világát. Biztosan nem lesz olyan nehéz helyzetben, mint az a szegedi kétgyermekes család, akiket 74000 Ft-ért kiraktak az otthonukból.

 2. Istvan szerint:

  Majd teremtenek olyan helyzetet,hogy ha nem is Gyárfás ül vissza a “trónra”,akkor olyan fidesznyik,aki minden támogatást “megérdemel”!
  Nincs itt hiba,a maffiózók nem űberelik egymást,legfeljebb gyilkolásznak egy kicsit berken belül!

  • Már Tamás szerint:

   Igen, ez is tipikus esete lesz a “verebek és a villanydrót” szituációnak… Más szóval, a szar mindig a víz tetején lebeg.

   • vitorla123 szerint:

    Szerintem meg itt a magyar úszósport vége.Többszörös harácsoló milliárdos.Ha ő nem támogatja az úszást úgy járnak mint a magyar foci.Mert ahhoz is csak három dolog kell:1 Pénz! 2 Pénz! 3 Pénz!
    Amerikáé lesz az úszásban az elsőbbség.Például megveszik és Amerikai állampolgárságot kap Hosszú! Ennyi!

    • Szaszi szerint:

     És felkészül Baráth Etele az utolsó mohikán,bár lehet hogy kivárják a nyugdíjazását.

    • fatum szerint:

     Vitorla. Emlékszel az aranycsapatra? Nos azt is nyugat verte szét. Behülyítették a focistákat világhírű karrierrel és disszidáltak. Kint huszad rangú senkik voltak. Abból a hírnévből éltek, amit itthon elértek. Ez kísértetiesen hasonlít rá. Nekem nagyon rossz a véleményem az olyan sportolókról akik szembe köpik akiknek a sikerüket köszönhetik. Nos, lehet hogy a Gyárfás nem tetszik odakint egyeseknek aki mégis sikerre vitte a magyar úszósportot. Hosszú amúgy már kettős állampolgár. Amerikai férfje van. És azóta nem tetszik neki semmi.

     • Little Joe szerint:

      Tisztelt fatum!
      Nagymértékben egyetértek „vitorla123” által leírtakkal, talán annyiban nem, hogy Amerika (USA) ma is nagyhatalom az úszásban. Azonban tény, hogy 1993-ban hatalmas adóssággal vette át Gy.T. MUSZ irányítását és mivel elég vagyona volt, így megengedhette magának, hogy ezt a munkát anyagi ellenszolgáltatás nélkül végezhesse. Nem kívánok Gy.T. feje köré glóriát képezni, de tény. hogy anyagilag helyre rázta a szövetséget, számos EB-t hozott Mo.-ra és a 2017-es vizes VB budapesti rendezési jog odaítélése az ő sportdiplomáciai munkájának sikere is. A témában javaslom elolvasni, másoknak is (hu/sport/uszas/2016/11/30/gyarfas_lemondasanak_hattere/) cikket, érdekes olvasmány, talán rávilágít ezen úszáson belüli belháború egyes motiváló tényezőire. (Bár a „Szaszi” által közölt link is érdekes információt tartalmaz, ha igaz.) A cikk elolvasását követően számomra egy Shakespeare műben az Othelloban elhangzott gondolatok fogalmazódnak meg „..a mór megtette kötelességét a mór mehet”. Az uszoda felépült, versenyek lebonyolításra fognak kerülni, „kormányunk” pedig a rendezést követően újabb sikert könyvelhet el. Tehát szerintem GY.T. nem odakint, hanem idebent nem tetszik valakinek vagy valakiknek.
      Az „Aranycsapatot” véleményem szerint a „vitorla123” által az úszás kapcsán emlegetett pénz és pénz tette tönkre, nem volt elég, amit itthon kaptak, a nyugat többet ígért. Az hogy ki lett „húszad rangú senki” azt nem tudom, azonban az tény, hogy akik kint maradtak CziborZoltán, Kocsis Sándor Barcelonában Puskás Ferenc Real Madrid folytatta sportkarrierjét sikeresen.
      Hosszú Katinka életrajzát elolvasva azt hiszem megállapítható, hogy nem itthon és magyar edzővel lett komoly (Világbajnok Európa bajnok) úszó, hanem egyetemi tanulmányai alatt (2008-tól) az USA-ban és a kevésbé sikeres 2012-es londoni olimpiára is amerikai edző (David Salo) készítette fel, akivel ezt követően elváltak útjaik. Ezután pedig férje lett az edzője, mint ahogy Ön is megjegyezte amerikai. Az életrajzi adatok ismeretében nem igazán értelmezhető számomra Ön által írt mondat Hosszú Katinka esetében „Nekem nagyon rossz a véleményem az olyan sportolókról, akik szembe köpik, akiknek a sikerüket köszönhetik.” A kettős állampolgárság ügyében viszont teljesen igaza van.
      Tisztelettel Little Joe

     • Szaszi szerint:

      Meg kell nézni Gyárfás FINA tisztségeit.
      Ezzel a buktatással lehet,ott is váltásra kerül sor,és ez csak az első lépés volt.
      Talán sokkal több van mögötte,mint az Úszószövetség,

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.