Döbrögisztán fölszámolja a nyomort!

Itt a vége: megszűnik a létminimum-számítás

nisz

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) a 2015. november 30-án megjelentett A létminimum-számítás megújítása című kiadványban a létminimum-számítás megújítására mutatott be két javaslatot, amelyeket alkalmas alapnak vélt egy új létminimum-mutató kialakítására – írja a KSH közleményében.

“A módszertani munka során a felhasználókkal folytatott egyeztetések nem hozták meg a várt eredményt, a két módszertan nem talált elfogadásra, ugyanakkor érdemi javaslatok sem érkeztek se az érdekképviseletektől, se a kutatóktól” – írják.
A KSH ezért úgy döntött, hogy a szegénység vagy társadalmi kirekesztődés mérésére ezentúl kizárólag annak nemzetközileg elfogadott eszközét, a laekeni indikátorok mérőszámait használja. A KSH a szegénységre vagy társadalmi kirekesztődésre vonatkozó adatokat minden éven A háztartások életszínvonala című kiadványban teszi közzé.
A KSH az életszínvonal több dimenziójának vizsgálata céljából csatlakozott egy nemzetközi projekthez, az Európai Uniónak az ún. “referencia-költésgvetés” kifejlesztését célzó projektjéhez.
“A KSH a létminimum számításának felülvizsgálata során arra a megállapításra jutott, hogy az eddig használt létminimum-mutató alkalmatlan a neki szánt funkció betöltésére. A KSH a kezdetektől arra törekszik, hogy a létminimum-számítás módszertanának megújítása – akárcsak minden egyéb statisztikai tevékenysége- tudományos és szakmai alapokon nyugodjon, és a végeredmény egy olyan módszertan és mutató legyen, amely valóban a felhasználók széles köre számára értékes” – olvasható a KSH közleményében.
Azt írják: “A hivatalnak minden igyekezete ellenére sem sikerült szakmai konszenzust kialakítania a javasolt új mérőszámokra. Ennek oka elsődlegesen az volt, hogy a szakmai párbeszéd helyett politikai vita alakult ki a létminimum felülvizsgálata körül”.
(vg.hu)
Bal-Rad komm: “…az eddig használt létminimum-mutató alkalmatlan a neki szánt funkció betöltésére…”
-Qrmányunk dicsőségjelentője egy esztendővel ezelőtt új mérési technikát alkalmazott, és lőne csoda: FELÉRE CSÖKKENT A NYOMORULTAK SZÁMA!
De ez még mindig sok a LÁTTATNI AKART SZÉPSÉGES PIKTÚRÁHOZ! Hát nosza, ismét módszert kell keresni! Meg is találták.
Utána néztünk. Itt a csodaszer: http://www.ksh.hu/docs/hun/xftp/idoszaki/laekindikator/laekindikator04m.pdf
Ennek a lényege: “…2001 decemberében az EU Bizottságának laekeni ülésén határozatot hoztak a jövedelmi szegénység mérésére, Belgium, Dánia, Görögország, Írország, Luxemburg, Ausztria továbbá Norvégia…”
-Gyakorlatilag nincs is értelme ilyesmiken filozofálgatni. A nyomor és a szegénység fogalma, valamint annak mértékének a megállapítása A POLYTHYKAY ELYTH PRIVILÉGIUMA!
Ha ők azt mondják NINCS SZEGÉNYSÉG!-akkor az nincs. Ha nem mérjük!-az a legjobb!
Döbrögisztánban ilyen egyszerűen nagyszerűen számolja fel qrmányunk a szegénységet!
A vajda ezután kijelenti, hogy a TÁBORBAN SZEGÉNYSÉG NINCS!
Ha valaki mégis másként látja, az kommunista rémhírkeltő! Oszt’ jónapot!
TAPS!

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Döbrögisztán fölszámolja a nyomort! bejegyzéshez 6 hozzászólás

 1. "Szélsőjobb" :D szerint:

  Ez már “haladás”
  ha nem is felszámolják, de legalább kiszámolják, hogy nincsenek is szegények Magyarországon. Ezzel akár még választást is nyerhetnek.
  Úgyis elhisznek neki mindent a birkák.

 2. Emeric szerint:

  2018-ban nyitjuk nekik az összkomfortos börtöntábor-gyárat. Csinálhatnak majd szögesdrótot látástól vakulásig. Majd akkor védjék az országot.

  • "Szélsőjobb" :D szerint:

   Sajnos Emeric a jelen tendenciáit, meg az egymás ellen is acsarkodó ellenzéket nézve 2018 még nem az az időszak lesz.

 3. Gonda István szerint:

  Tapasztalatom szerint a létminimum számítás eléggé torz eredményeket hozott ki eddig is. Pl. a mi családunk szinte mindig a megadott létminimum értékek környékén élt, közben meg egészen jól elvoltunk.
  Megnéztem a megadott linken a laekeni indikátorokat. Ezek a társadalom közepéhez viszonyítják a szegényebb rétegeket, ami talán reálisabb képet ad.

  • Gonda István szerint:

   A KSH ezt írta: “hiába gondolnánk a köznyelvi használat alapján azt, hogy a létminimum a mélyszegénységre utal, a mostani módszertan szerint valójában ez a szerény, de tisztes megélhetést biztosító szint határát mutatja.”
   Hát én is pont ezt tapasztaltam.

 4. Gonda István szerint:

  Egy anyuka őszinte vallomása: “Sakkjátszma: még tíz nap fizetésig”
  http://divany.hu/kolyok/2016/12/01/sakkjatszma_meg_tiz_nap_fizetesig/

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.