Kijev elkezdte?

Kezdetét vette a kijevi rakétareptetés. Erről néhány perccel kijevi idő szerint fél kilenc után számolt be Maradék-Ukrajna légierejének “Dél” csoportja parancsnoka Vlagyimir Krizsanovszkij a kijevi “112”-nevű televíziós csatornának.

“Minden a tervek szerint halad, és minden a nemzetközi jog szabályai szerint”-közölte a genyerális.
A RIA Novoszty közben arról számolt be, hogy a Krím-félsziget nyugati partvidékén az orosz Fekete-tengeri Flotta hajói harcálláspontkat foglaltak, biztosítva az orosz légtér védelmét.
Tegnap este a “Vedomosztyi” újságnak Dmitrij Peszkov az orosz államfő hivatala sajtóosztályának vezetője kijelentette: az orosz légvédelem minden-az ország légterét megsértőrepülő alkalmatosságot meg fog semmisíteni.
A kijevi hadügy tegnap késő este közleményben ismertette azt a jegyzéket, amit Moszkvában adtak át a kijevi katonai attasénak.
Ebben többek között az áll, hogy az Orosz Föderáció figyelmezteti Maradék-Ukrajnát: “Ha a gyanú szerint a kilőtt rakéták veszélyeztetik Oroszország légterének, felségvizeinek és területének biztonságát, akkor azokat megsemmisítik,és válaszcsapást intéznek a rakéták indítóhelyei ellen.”
A Bal-Rad “lóg a szeren”, és folyamatosan figyelemmel kísérjük az eseményeket! Bár szerintünk nincs ok izgalomra!

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Kijev elkezdte? bejegyzéshez 28 hozzászólás

 1. "Szélsőjobb" :D szerint:

  Amennyiben Ukrajna rakétái 22,5km távolságnál nem közelebb mennek el az orosz partok mellett, akkor Moszkva nem tehet és nem is tesz semmit. Amennyiben a rakéták berepülnek az orosz felségvizek területének vagy szárazföldjének légterébe, akkor az oroszok lelövik a rakétákat.
  Amennyiben pedig a rakéták orosz területen csapódnak be (felségvizek is ide értendőek) akkor Moszkva tényleg “kiszedi” az ukrán indítóállásokat.
  Véleményem szerint ez egy olyan gondosan megszervezett provokáció, amiből Moszkvának nagyon nehéz jól kijönnie.
  Ha Kijevet hagyja csak úgy rakétákat röptetni “veszít az arcából”. Ha a felségvizeken túl lövi le azokat, akkor provokátornak fogják minősíteni., aki a nemzetközi előírásokat megsértve “túlzott ellenerőt alkalmaz”.
  Moszkva az elmúlt időkben ott “cseszte el”, hogy nem lépett azonnal amikor a katonáit átcsalogatták, majd “elrabolták” azokat.
  Egyes orosz hírcsatornák ez ügyben úgy nyilatkoztak, hogy a katonák hamis felsőfokú végzettséget akartak Ukrajnából beszerezni, lévén ők a Krím annektálása után az ukrán hadseregből álltak át az oroszokhoz.
  Persze így a nemzetközi törvények szerint renegátok.
  Amennyiben ez a tényleges igazság, akkor Moszkvának a két katonát akár távollétében is hadbíróság elé “kellene állítania”, és azonnal elbocsájtani a hadsereg kötelékéből.
  Ha tényleg úgy rabolták el a katonákat, akkor pedig azonnali válaszlépést kellene alkalmaznia, mert a nemzetközi jog erre felhatalmazza.
  Róka fogta csuka. Az biztos, hogy nagy dilemma előtt áll Moszkva.

  • Gabriel szerint:

   Moszkva ebböl jol jönn ki.
   Inkább a szelek miatt agodjon tisztelt Bécsi alválalkozo ami ungárise babgujás után gyötri.

   • "Szélsőjobb" :D szerint:

    Ön pedig tisztelt “arkangyal elvtárs” vegye be a gyógyszereit, mert morcosak lesznek az ápolói!
    Aztán megint becsukják a gumiszobába pár órára.

  • aaa szerint:

   Ha az Ön által leírt módon cselekszik, nem szólhat érte senki sem.

  • furnan szerint:

   Valahogy nekem zavaros ez az egész történet…… ugyanis volt itt a Bal-Radon is egy kisvideo, és a közleményekben is az állt, hogy orosz területről vitték át a két katonát…. aztán egy ukrán propaganda videoban csak az egyik katonát láthattuk “nyílatkozni”, az is csúnyán összeverve. A másikkal mi lehetett ? ….
   Az Orosz Hírek oldalon ez olvasható:
   “Az orosz védelmi minisztérium hétfő este jelentette be, hogy az SzBU a Krímben vasárnap “elrabolta” és Ukrajna területére szállított két orosz katonát. Az orosz Fekete-tengeri Flotta vezérkara kedden közölte, hogy a két katonát Dzsankoj nemzetközi közúti határátkelőnél ejtették foglyul.
   A két katonát a flotta szóvivője szerint azzal bírták rá beépített emberek a határ átlépésére, hogy az Ukrajnában megszerzett felsőfokú végzettségüket igazoló iratokat fognak átadni nekik.”

   Ellentmondásos szóvivői nyílatkozás (ha jó a fordítás) !
   Most orosz területről elrabolták őket, vagy átmentek a katonák ? ?

 2. Gabriel szerint:

  Isten nyugasztalja szegény elmbeteg galiciai kazárokat.
  O uram ne haragudj rájuk,nem az ö bünük,hogy idiota ként jöttek a világra.

 3. Anonymous visszatér szerint:

  Én 66%-ra teszem hogy ukrán részről lesz súlyos provokáció Oroszország ellen!

 4. "Szélsőjobb" :D szerint:

  Kijev nem mert “közelebb menni”, habár hosszú még a nap, bármi megtörténhet.

  Moszkvai tiltakozások ellenére Ukrajna megkezdte a rakéta hadgyakorlatot a Krímnél
  Politika
  Orosz Hírek 2016 dec 1.

  Megosztás

  0

  0

  0

  0
  Moszkvai tiltakozások ellenére az ukrán fegyveres erők megkezdték a kétnapos hadgyakorlatot csütörtökön az Oroszországhoz tartozó Krím félsziget közelében.

  Volodimir Krizsanovszkij, az ukrán légierő déli parancsnokságának szóvivője közölte a 112 Ukrajina hírtelevízió műsorában, hogy az első rakétákat már kilőtték, s az orosz fél eddig nem reagált erre.
  Hozzátette, hogy az ukrán fegyveres erők felkészültek minden lehetséges forgatókönyvre.
  A gyakorlatban egyebek mellett Sz-300-as légvédelmi rakétarendszerek, katonai szállító-repülőgépek és drónok, azaz pilóta nélküli gépek vesznek részt.

  A szóvivő leszögezte, hogy a hadgyakorlat nem fenyegeti az Oroszországgal újraegyesült Krímet. Kifejtette, hogy a kilőtt rakéták legfeljebb 30 kilométerre közelítik meg a félsziget partját.
  Oroszország területi vizeinek szélessége 12 tengeri mérföld, azaz 22,2 kilométer.
  Andrij Liszenko, az ukrán védelmi minisztérium szóvivője szerdai kijevi sajtótájékoztatóján leszögezte, hogy a hadgyakorlat kizárólag a levegőben zajlik, a nyílt tenger fölött, a nemzetközi normák szigorú betartásával.
  Moszkva előzetesen hevesen tiltakozott a Krímhez közeli hadgyakorlat megtartása ellen, válaszcsapással fenyegetett, és fokozott készültségbe helyezte Krímben a légvédelmi erőket.
  Kijevi sajtóértesülések szerint az orosz védelmi minisztérium levélben figyelmeztette a moszkvai ukrán katonai attasét, hogy Oroszország meg fogja semmisíteni az ukrán rakétákat és kilövőállásaikat, ha Kijev rakétákat lő ki a Krím légterébe.
  Ukrán és orosz hírforrások szerint fokozott készültségbe helyezték a Krímben az orosz légvédelmi erőket és a fekete-tengeri flotta hajóit, hogy biztosítsák a félsziget légvédelmét.

 5. TERMIN8ATOR szerint:

  Ez a “hadgyakorlat” egy szemtelen procokáció ami pillanatokon belül elfajulhat. Szerintem ez a provokáció burkolt támadás az oroszok ellen, ami nyilt támadásá fog fajulni . Emlékezzünk csak vissza, a Germánok is ugyan azt tették, hetven valahny ével ezelőtt. Megismétlődik a forgatókönyv ??

  • "Szélsőjobb" :D szerint:

   Szerintem nem. Épp csak a határokat merik feszegetni, de a vörösvonalat nem merik átlépni. Lásd a minapi híradások még arról szóltak, hogy közvetlenül a Krím félsziget fölött fogják a rakétákat eleregetni. Ma pedig már csak a nemzetközi vizeken, igaz az orosz felségterületekhez elég közel, viszont nem megsértve azt. Gondolom “valaki” a Fehér Házból odaszólt nekik, hogy “most nem aktuális” a túlzó vircsaftoskodás, mert “nem áll módjukban” egy esetleges orosz ellencsapásra reagálni.

 6. Istvan szerint:

  Ez amerikai,és NATO provokáció!Az USA Porosenkó farkával veri a csalánt!
  Valszeg azt az elektronikai rendszert próbálják “kiugrasztani” a bokorból,aminek elkészültét a nyár végén jelentették be az oroszok.Ez az elektronikai rendszer képes a támadó szerkezetekben fizikai sérülést,eltérítést okozni,bár részletesen nem ismertették,lévén szigorúan titkos!
  Bár más célja,illetve céljai is lehetnek,ez biztosan benne szerepel a provokációban!
  Hiába,ki kell próbálni,hogy a volt szocialista országokba telepített Irán ellen hazudott rakétavédelmi (hihihihi) rendszer mennyire hatékony,és mennyire sebezhető!
  Én azt gondolom,hogy a telepített,és telepítendő “védelmi” rakétarendszerek,valamint szárazföldi támadásra szolgáló USA-NATO támaszpontok úgy lehetnek,hogy fenyegetőzésük csak ugatás!Már úgy gondolom,hogy az első háborús moccanatra ezek a támaszpontok 15 percen belül megsemmisítésre kerülnek,harcászati jelentőségük akár semmi is lehet!

 7. scout szerint:

  A faszkalaptol kérdezném, minek kell állandóan nevet változtatni?Beteges, mint a megnyilvánulásai.

  • Már Tamás szerint:

   Szerintem azért váltogatja a nevét, hogy az ápolói nehezebben tudják beazonosítani. Ugyanis ha elkapják a gép fölött gubbasztva azzal tud védekezni, hogy ő nem x hanem y, és csak véletlenül tévedt arra:)))

   • "Szélsőjobb" :D szerint:

    Az ilyenek, meg a Gábriel, az Iván, a Cicvarek, stb (ha nem éppen ugyanaz a személy mind ami inkább) csak trollkodnak. Sima elmebeteg megnyilvánulás.

 8. nyolci szerint:

  A zukránok nyíltan visszakoztak, most már arról beszélnek, hogy az oroszok által határnak gondolt határokat is tiszteletben tartják a hadgyakorlat során. Az első alkalommal még nem ezt mondták. Magyarán rájöttek, hogy bár eddig az oroszok jámborul reagáltak a legtöbb provokációra, itt már vissza fognak baszni.

 9. lala szerint:

  Akik megkérdőjelezik, az oroszok és a vezetőségük hozzáértését, gondoljanak arra, hogy hol lenne Sziria ma, ha nem avatkoztak volna be, az amcsik rakétázásaiba, nem tették volna meg a megfelelő lépéseket a vegyifegyverek megsemmisítéséről az ENSZben, és nem kezdték volna el a bombázásokat, beleértve a cionok főirányító bunkerek ellenenit amit a Kaspi tengerről eregettek. Valahogy nem megy olyan jól a bünbandák sora mióta kilettek iktatva a tanácsadók ugye? Az uki nárciszok is el lesznek rendezve, saját népük fög erről dönteni.

  • aaa szerint:

   Tényleg így van. Mióta kiiktatták azt a bizonyos vezetési pontot, azóta sokkal hatékonyabbak az aleppói csatában.

 10. TERMIN8ATOR szerint:

  https://www.google.sk/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=7&ved=0ahUKEwiCltH96dPQAhUKPxQKHehcCOsQFghLMAY&url=https%3A%2F%2Fglavportal.com%2Fnews%2Fkreml-podtverdil-namerenie-sbivat-ukrainskie-rakety-okolo-kryma%2F&usg=AFQjCNHdSqsRfF4MGd-1p8IIB2GGifkuHg A Kremel megerősitette, hogy eltökélt szándéka megsemisiteni minden ukrán rakétát, amely megsérti az orosz- krími légteret, szárazföldet, vagy víz -tenger felületet. Ugyanis Kijevnek szándékában ál rakétákat kilőni Szinferopol körzetébe-felé. “AZ UKRÁN KATONÁK KÉSZEK A SZABADON VÁLASZTOTT VARIÁNSOK ( szerintem célpontok), VÉGREHAJTÁSÁRA” Nyilatkozta Vlagyimir Krizsanovszkij. EZ HOLNAP, DECEMBER 2-ÁN LESZ ESEDÉKES.

 11. .... szerint:

  Mintha megbeszélnék előre úgy etetik a népet mindkét oldalról. Az egyik mond a másik ellen beszél, de ! nem történik semmi lényeges. Legyen mindig valami feszko, amiről lehet beszélni.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.