Nem a’ zoroszok vaútak, se nem a szírek!

Szergej Lavrov a török-orosz közös stratégiai tervezőcsoport ötödik ülésére érkezett ma nem Ankarába, hanem Antalyába.

Sem Moszkvának, sem Damaszkusznak nincs köze az észak-szíriai Aleppo-tartományban al- Bab város közelében múlt csütörtökön végrehajtott légicsapáshoz, amely a “mérsékelt szírek” offenzíváját támogató török hadsereg ellen irányult – állapította meg Szergej Lavrov orosz külügyminiszter török hivatali kollégájával, Mevlüt Cavusogluval közösen tartott sajtótájékoztatóján.

szecsa

A gondot az orosz-török tolmács hibája okozta. Aki kissé ferdítve fordított.
De ha nem az orosz, és nem a szír légierő volt!-akkor ki lehetett az elkövető?
Arról, hogy a török hadsereg mit csinál Észak-Szíriában?-mi a célja egyáltalán Szíriában?-még ezidáig semmit nem közölt az orosz külügyminiszter. Pedig nagyon kíváncsi rá.
Persze nem csak ő!
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Nem a’ zoroszok vaútak, se nem a szírek! bejegyzéshez 26 hozzászólás

 1. Gonda István szerint:

  “mi a célja egyáltalán Szíriában?”
  Ha egy ország csődbe megy (jelen esetben Szíria), akkor a szomszédai egyszerűen felosztják a területét (jelen esetben lett belőle Kurdisztán, IS, Kis-Törökország, Golan-fennsík). Ami maradt, az Asszadé/oroszoké/Iráné/Hezbollahé. Mindenkié annyi, amennyinek a megtartásához van ereje. Törökországnak még van katonai és politikai ereje ennél nagyobbat is megtartani, illetve majd a végén esetleg valami nagyon jól elbizniszelni valakivel, aki hajlandó lesz megadni érte egy magas anyagi/politikai, stb. árat.

 2. Tovaris szerint:

  Sokan elfeledkeznek a lényegről. Szíria az arab-izraeli konfliktusok során mindig a legerősebb arab állam volt, amely képes volt Izrael bizonyos mértékű féken tartásához.
  A volt Szovjetunió és a mai Oroszország érdekei abban közösek, hogy mindkettő a térség közelsége miatt saját érdekeit is figyelembe vette. Ezen túlmenően a Szovjetunió még bizonyos “szocialista rendszer-exportot” is megpróbált érvényesíteni, de ugyanúgy nem sikerült, mint az USA “demokrácia exportja”. A lényeges különbség Oroszország és az USA között, hogy míg Oroszország nem akar világuralomra törekedni (nem is lenne képes rá), addig az USA töretlenül a világcsendőr szerepében tetszeleg (azonban már egyre kevésbé képes rá).
  Aztán Oroszországnak nem létérdeke a közel-keleti olajkincs birtoklása (van neki bőven) – amíg az USA készletei (beleértve Alaszkát) vészesen apadnak.

 3. Tovaris szerint:

  Aki figyelemmel kísérte a szíriai eseményeket – már 2011-től – annak kirajzolódik a történesek szerkezete. Az ország infrastruktúrájának 95%-át még az orosz intervenció ELŐTT lőtték szét a “demokratikus ellenzék”, majd az iszlám “állam”.
  Az oroszok gondosan ügyeltek arra, hogy csak olyan célpontokat támadjanak, ahol nincsenek civilek. E célból a szír felderítéssel együtt tüzérségi és légi tűzcsapás megfigyelőket rejtettek el az ellenséges objektumokban, akik megfelelő híradástechnikai eszközök segítségével irányították a csapásokat, megjelölték a pontos koordinátákat – sokszor életük kockáztatásával. Az orosz média be is számolt elesett megfigyelőkről.
  Az iszlám terroristák az általuk közölt video-felvételein – sűrű “Allah, akhbar!”-ozás közepette civileket is bevittek az általuk birtokolt objektumokba, aljas számító módon kihasználva, hogy ezek támadását az orosz légierő elkerülte. Természetesen, voltak civil áldozatok is, mert a bomba nem válogat. Ezeknek az áldozatoknak a sorsáért nem az oroszok a felelősek, mert nem ők idézték elő a háborús helyzetet sem Szíriában, sem Irakban, Sem Líbiában, sem másutt…

 4. Kálmán Lőrinc szerint:

  Most néztem a retek klub “híradóját”.
  Szíria, Aleppo. Könyörögnek a szír-orosz párosnak, hogy engedjék ki az ostromgyűrűből a civileket, mert mészárszékké változhat kelet Aleppo….. Egy szóval sem említik, hogy a “lázadók” nem engedik ki a civileket és az utóbbi időben többször volt ezügyben tűzszünet kezdeményezés az ostromlók részéről.
  Ennyit a “hivatalos” információ áramoltatásról.

 5. Istvan szerint:

  Hogy mit keresnek ott az oroszok,miért vannak ott?4Eza jó válasz:
  http://www.magyardiplo.hu: A bárányok hallgatnak

 6. "Szélsőjobb" :D szerint:

  Miközben a szíriai helyzettel foglalkozunk addig ma:

  Románia szervezésében tort ült az Antant Erdély elrablásának évfordulóján.

  Több NATO-tagállam díszegységeinek, illetve a román hadsereg, és a belügyminisztérium több mint háromezer fegyveresének részvételével nagyszabású katonai díszszemlével ünnepelték csütörtökön Bukarestben Erdély és a Román Királyság 1918-as egyesülésének napját, Románia nemzeti ünnepét.
  A díszszemlét Klaus Iohannis államfő és Dacian Ciolos miniszterelnök jelenlétében a napokban felavatatott, frissen helyreállított első világháborús diadalívnél rendezték meg. A diadalívre a román hadsereg dicsőség-listáját tartalmazó tizenkét településnév közé visszakerült a “Budapest” felirat is, amelyet a – magyar Tanácsköztársaság vörös hadserege felett aratott 1919-es győzelemre nem túl büszke – kommunisták 1953-ban bevakoltak.
  A több ezres közönség előtt rendezett katonai parádén a szárazföldi erők különböző fegyvernemei, valamint a csendőrség, a határőrség, a titkosszolgálatok speciális alakulatai vonultak fel díszlépésben, illetve több száz csapatszállító páncélos, rakétahordozó és kétéltű jármű fedélzetén, miközben fölöttük a román légierő mintegy ötven helikoptere, csapatszállító- és harci repülőgépe – az idén beszerzett első F-16-os rajt is beleértve – rendezett bemutatót.
  Románia 1990-ben tette meg nemzeti ünnepévé december elsejét: 1918-ban ezen a napon rendezték meg Gyulafehérváron azt a román nemzetgyűlést, amelynek résztvevői kimondták Erdély egyesülését a Román Királysággal.
  Bár három héttel később, 1918. december 22-én a Kolozsváron megrendezett magyar népgyűlés résztvevői megkérdőjelezték az akkor még csak hárommilliós erdélyi és bánsági románság jogát ahhoz, hogy hétmillió lakos nevében eldöntsék 26 magyarországi vármegye Romániához csatolását, és – szintén a wilsoni önrendelkezésre hivatkozva – kinyilvánították, hogy Magyarországhoz akarnak tartozni, a román katonai ellenőrzés alá került és az antanthatalmak által Romániának ígért Erdély elcsatolását már nem sikerült megakadályozniuk.

  • vitorla123 szerint:

   Csauseszku:”Mi kétszer foglaltuk el Budapestet maguk meg egyszer sem Bukarestet!” Ezt mondta Kádárnak a Debreceni találkozón.Lényegében azt mondta,hogy szocialista országok között is lehet háború.És ő elfoglalja Budapestet harmadik alkalommal is.És akkor volt Néphadseregünk.Ma nincs!És Amerika a Románok szövetségese.

   • "Szélsőjobb" :D szerint:

    Oláh recept: Így kell összelopni egy országot.

    1916 Decemberében akkor az ufók jártak Bukarestben Machestein tábornok vezetésével, nem is a magyarok ugye?

    Amúgy az oláhok csak egyszer jöttek be Budapestre, akkor is a nemzeti és a Szépművészeti múzeumunkat rabolták ki. Az Antant megfigyelőként itt tartózkodó amerikai tábornok verte ki a fosztogató oláh tiszteket és bakákat lovaglóostorával a múzeumokból.
    Románia amúgy 1916 Novemberében üzent hadat egyoldalúan felrúgva az alig két hónapja megkötött egyezményt.
    Egy hónap múlva a magyar bakák már Bukarestben parádéztak.

    Románia rövid történelme alatt eddig 7 az-az HÉTSZER(!) árulta el a szövetségeseit. Mindenkit, akivel valaha is szövetségre lépett.

    1: Románia (részben török segítséggel történő) megalakulása után szinte azonnal meghálálandóan hadba lépett Oroszországgal. Amikor a török csapatokat a cári hadsereg elkezdte visszaszorítani, azonnal átálltak az oroszok oldalára és megtámadták az addigi szövetségesüket.

    2: Bulgáriával szövetséget kötött a törökök ellen. Amikor Moldva (nem Moldova!) déli részéről kiverték a törököt, az oláhok már nem segítették tovább Bulgáriát, hogy az ő területei is felszabaduljanak. Helyette inkább bevonultak az addig Bulgáriához tartozó Dobrudzsába és kiverték onnét a csekély bolgár helyőrséget. A bolgárok nem tudták a területüket megvédeni, lévén délen a törökkel háborúztak.

    3: 2016 November elején megnemtámadási szerződést kötöttek Magyarországgal. Ugyanez December elején már hátba is támadtak bennünket. Machestein tábornok vezette német segédcsapatokkal a Karácsonyt pedig már Bukarestben töltötték a magyar bakák. A román hadsereg hamar széthullott, egyedül a támogatásukra odavezényelt orosz haderővel kellett egy véres ütközetet megvívnunk.

    4: Bukarest elfoglalása után a románok átálltak a Központi hatalmak mellé és hadat üzentek az addigi segítőiknek-szövetségesüknek az oroszoknak.

    5: Amikor a nyugati front összeomlott és a németek visszaszorultak, a Fekete tenger felől érkező francia és csekélyebb számú angol (nyugati Antant) partraszállt Constantában ismét nekünk ugrottak, hátbatámadtak bennünket.

    6: A II. Vh-ban Hitler mellé álltak.

    7: Amikor a fritzek vesztésre álltak, azokat is elárulva és hátbatámadva a szovjetekhez csapódtak.

    Minden egyes árulásukkal valamelyik cserbenhagyott addigi szövetségesüktől raboltak területet.

    Most Amerika a szövetségesük, a nagy haverjuk.
    Amennyiben mondjuk az USA meghátrál az oroszok előtt, vajon az oláhok melyik amerikai tagállamára tartanak majd igényt?
    Arizóna, Nevada, vagy Kalifornia esetleg. 🙂

    Mocsok népség az oláh. A Szovjetunió sem bízott meg bennük soha.

    A székely mondás is úgy tartja, hogy: “ha kutyával vagy románnal játszol, legyen bot a kezedbe!”

    https://youtu.be/bSwKshh7_hE

    • cicvarek szerint:

     Te milyen népség vagy? Mocsok?

     • Kelen János szerint:

      Mi van buzigyerek? (ugye, ilyen köcsög névvel mint cicvarek, csak is egy bocskoros pederaszta lehetsz)
      Amennyiben funkcionális analfabéta vagy, akkor a másik elmebeteggel, a most éppen Gábriel nevűvel levelezgess, az a neked való szint. Egyébként pedig ha sietsz haza éppen szabadon találod a kedves mamádat mert a rabbid az előbb mászott le róla.

     • cicvarek szerint:

      Pimpernel. Te honnan ismered meg a buzikat, a rabbid tanította? Fajtársa vagy Maunikának? 🙂
      Anyázni tudsz csak, úgy gondolod érdekel? Nyugodtan írhatsz az eredeti neveden, a zsidrák jellemedet nem tudod eltüntetni.

     • "Szélsőjobb" :D szerint:

      Kelen János, a cicvarek egy oláh troll.
      De szerintem zsidó-cigány keverék is.
      A betegagyúnak semmi értelmes megnyilvánulása nincsen, csupán egy szemtelenkedő kis szunyogcsődör a faszi – ha faszi.
      De inkább egy transznemű faszkalap

     • cicvarek szerint:

      Szélsőjobb, magaddal társalogsz? 🙂
      Írj még pontocska neveden is urfing. Zsidrák vagy az összes neveddel.

     • Emeric szerint:

      Éljenek a magyar társalkodási stílus! Mindenkinek a kurvaanyját!

     • Emeric szerint:

      Basszus! Elrontottam az egyes szám többes szám egyeztetést!

    • Fergeteg szerint:

     A románoknak két dologgal nem volt szerencséjük (vagy ahogy vesszük, mert saját szempontjukból jól jártak): az egyik a Școala Ardeleană, vagyis Erdélyi Iskola, amelyben az erdélyi románság frusztrációi tükröződnek (de a regátiak simán átvették), a másik pedig az utolsó uralkodócsaládjuk. Ezekből az utóbbi már gyakorlatilag a múlté, de a döntéseik következményei megmaradtak, az elsőt pedig a sajátjaik komolyan vehető szakemberei sem tartják szerencsésnek. Ettől függetlenül töretlen a népszerűsége, pont úgy, mint nálunk a romantikus eredetmítoszoknak, amelyekre akár pártszinten is hivatkozhatnak.
     Szóval a két dolog meglehetősen ellenszenvessé tette a románokat a szemünkben. A székelyek egyes vezetői viszont néppé akarnak válni, ez meg a románok szemét szúrja:
     https://www.facebook.com/szekelyfoldszabadsag/posts/788508447955678?_fb_noscript=1
     Szerencséjük van, csatlakozott népként végig megmaradt az öntudatuk. Más kérdés, hogy az egyesítésről szóló álom így egy lépéssel közelebb vagy távolabb került-e.

  • Tovaris szerint:

   Ez a riposzt nem erről szól. Offolás.

 7. .... szerint:

  Lavrov is hazudik, elvégre politikus és ráadásul diplomata. Miért vallaná be, ha Ők voltak.
  admin, még mindig a cicvarek nevet használod ? Miért nem törlöd magad is ?

 8. .... szerint:

  Lavrov is hazudik, elvégre politikus és ráadásul diplomata. Miért vallaná be, ha Ők voltak.
  admin, még mindig a cicvarek nevet használod ? Miért nem törlöd magad is ?.

  • "Szélsőjobb" :D szerint:

   Szerintem a cicvarek nem az admin.
   Inkább egy kis köcsög bozgor troll.

   • cicvarek szerint:

    Maunika, a többi neveddel is írhatsz. Akkor is csak egy zsidrák maradsz. 🙂

    • "Szélsőjobb" :D szerint:

     Hülye cigány oláh troll.
     Zsidó az anyád.

     • cicvarek szerint:

      Te szégyelled a zsidó anyádat? 🙂
      Nem az a gond okoska. Hanem, hogy zsidrák vagy, nagy különbség. Kérdezd a rabbidat.

 9. "Szélsőjobb" :D szerint:

  “Valakik” nagyon éket szeretnének verni az orosz-török közeledés közé – légicsapást érte a Szíriában tartózkodó török erőket.

  em Moszkvának, sem Damaszkusznak nincs köze az észak-szíriai Báb város közelében múlt csütörtökön végrehajtott légicsapáshoz, amely a felkelők offenzíváját támogató török hadsereg ellen irányult – jelentette ki Szergej Lavrov orosz külügyminiszter csütörtökön a dél-törökországi Antalyában, török hivatali kollégájával, Mevlüt Cavusogluval közösen tartott sajtótájékoztatóján.

  Az említett incidensben négy török katona meghalt, további kilenc pedig megsebesült.

  Török külügyi források – az orosz-török tolmács hibájára hivatkozva – pontosították a csütörtöki sajtótájékoztatóról szóló első jelentéseket, és egyértelművé tették Lavrov szavait arról, hogy nem Oroszország és nem a vele szövetséges szíriai kormányerők követték el a támadást.

  Az orosz miniszter kijelentette, bízik abban, hogy Törökország és Oroszország együttműködése felgyorsítja a szíriai békefolyamatot. Lavrov kiemelte: ennek érdekében egyeztetni kell a régió vallási elöljáróival, kormányaival és népeivel.
  A török külügyi tárca vezetője megismételte, hogy a szíriai konfliktus megoldása politikai úton a leghelyesebb, és ehhez mihamarabb fegyverszünetre és a segélyszállítmányok célba juttatására van szükség.

  Cavusoglu hangsúlyozta: Ankara és Moszkva közösen tesznek erőfeszítéseket Szíria területi szuverenitásának megőrzéséért.
  Szergej Lavrov a török-orosz közös stratégiai tervezőcsoport ötödik ülésére érkezett az orosz turisták közkedvelt földközi-tengeri üdülővárosába, Antalyába.

  Egy jelen lévő újságíró a Financial Times egyik cikkére hívta fel az orosz külügyi tárca vezetőjének a figyelmét, amelyben a brit gazdasági napilap arról írt, hogy Törökország közvetítő szerepet játszik Moszkva és szíriai mérsékelt ellenzék csoportjai között. A felvetésre Lavrov úgy reagált, hogy Oroszország korábbi állásfoglalásával összhangban továbbra is kész minden szíriai féllel megbeszélést folytatni. Hozzátette: mivel jelenleg a politikai ellenzék Szíriában többnyire bevándorlókból áll, velük nem tudnak tárgyalni. Vannak viszont olyan “igaz hazafiak”, akik nem mennek sehova, Moszkva velük is egyeztetni fog – fejtette ki. MTI

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.