Donbassz

A nagy garral bejelentett kijevi rakétareptetés javában zajlik. A még nagyobb garral bejelentett orosz ellenintézkedések miatt kimondottan csak a Fekete-tenger légterében, jó messzire mindentől és mindenkitől.

Már tegnap világossá vált ország-világ számára, hogy nem csupán csak kijevi ötletről lehet szó. Amerikai AWACS-repülőgép cirkálgat a térségben, megfigyelők szerint koordinációs feladattal. Állítólag a katonai műholdak tucatja figyelik a térséget. Az ukrán rakéták pedig tisztes (25 km-re a Krím legdélibb csücskétől) távolságot betartva repkednek.
Amíg a figyelem jobbára a rakétareptetésre összpontosult, azért Donbasszhatárain zajlott a megszokott mindennapi élet.
Nem is akárhogyan. Kijev-amely égre-földre esküdözik a minszki paktum általa való betartására-tegnap megint ékesen bizonyította jóakaratát. Elzárta a Luganszki Népköztársaság vízellátását. Egyszerűen elzárták a vízcsapokat.
Ugyancsak az LNR-frontvidékén tegnap egy hoholcsapat dezertált a népköztársaságiakhoz Kirov-járásban. 25 ember és egy BMP.
Mára virradóan egyébként az LNR-területét 16 helyen ágyúzta a valcmanista latortüzérség.

evo

Kissé nomorúságosabb a helyzet a DNR-szakaszon. Kiváltképpen Zajcevo került ismét sanyarú helyzetbe. Újabb öt ház vált romhalmazzá.
Sztaromihajlovkát ma fényes délelőtt érte komoly latortüzérségi támadás. Valamivel az attak előtt bukkant fel egy drón a falu légterében, és ki is tartott az kétórás ostrom végéig. Le is fotózták, és megállapították, hogy ez bizony egy amerikai RQ-4A Global Hawk.

glob

Azt is kiderítették róla, hogy egyenesen Szicíliából, az ottani légibázisról reptették vélhetőleg magyar légteret is érintve Románián keresztül Donbassz határáig.

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Donbassz bejegyzéshez 9 hozzászólás

 1. TERMIN8ATOR szerint:

  Valamivel az attak előt bukkant fel a falu felett egy drón…… Le is fotózták….. Azt is kideritették róla, hogy egyenesen Sziciliából, az ottani légibázisról reptették ….. HÁT szerintem NEM FOTÓZNI KELLET VOLNA, hanem sürgősen le KELLETET VOLNA SZEDNI EGÉSZBEN, vagy DARABOKBAN nem pedig fotózgatni. Mert az volt a koordinátor az ágyuzáshoz, szerintem. Már csak azért is hiszem azt,mert az ostrom után eltünt. Ehez nem kel nagy okosság megálapitani.

 2. Balázs szerint:

  Szerintem a képen nem egy Global Hawk van.

  • Kósa Lajos szerint:

   Teljesen mind egy milyen fajta! Nem az Oroszoké, és sértetlenül elmehetett. A baj csak az, ottléte sokak nyomorúságába került! Ezért felesleges kukacoskodni Hawk -e vagy csak egy sima buzi drón!

   • Emeric szerint:

    Jaja, és egy jobbfajta puska is lekapja az ilyet, vagy nem? Francba már a töketlenkedéssel, hol vannak ilyenkor a légvédelmi lövegek?

 3. Kósa Lajos szerint:

  Azért egy kérdésem volna a Donbassziakhoz,:- Ha ott repkedhetett két órán keresztül SÉRTETLENÜL, akkor mi a helyzet a főoldal címével, ami két éves is lehet?:- Tegnap az orosz légvédelem “hatástalanitott” egy MQ-5B tipusú amerikai, pilóta nélküli felderitő drónt a Krim-félszigeti Perekop térségében.
  Российский комплекс «Автобаза» перехватил и посадил американский беспилотник MQ-5B над Крымом.
  Meg sem próbálták Maciék likvidálni a kis árulkodót? Ezek szerint, mint aki jól végezte dolgát, hazarepült Szicíliába!? Engedték? Vagy nem tudtak vele mit kezdeni? Tűzvezetést vezetett valószínűleg.

 4. Paul Aradi szerint:

  Kezd a dolog mind a donbasz -iak, mint a nyalókakirályék, mind pedig a medve tekintetében valamiféle nevetséges ügy lenni. Ha ennyire tehetetlenek az ágyúzgatások alkalmával donbasz -iak, a rakétaröptetés alkalmával medvéék és itt a drón is mint nálunk tavasszal a gólyák röpködhetnek, akkor ki is van zavarban? A NATO?
  Emlékszem a régi rendszerben a szlogent: A Varsói Szerződés biztonságos … Akkor?

  • vitorla123 szerint:

   Kialakult a patt helyzet!.Putyin csendben leverte a KOMMUNISTA FELKELÉST,mint ahogy Sztálin leverette Hitlerrel a Varsói felkelést.Nekem erről ez jön be.Ráadásul Donbasz a Krím-félsziget második frontja.Itt arcból leköti az Ukránokat.Szóval kialakult a patt helyzet.

 5. Paul Aradi szerint:

  No azért az a Varsói felkelés nem úgy volt egészen. Ez a felfogás a csökött és a liberalizmussal kimosott agyúaknak felel meg. Sztalinékat nem lehetett megvezetni, még olyan esettel sem, amilyen az igen sajnálatos Varsói volt. Arról sokan nem tudnak, hogy mi is volt az a kommunista felkelés. Hogy elhetett ilyen amikor a nagy Zjuganov elvtárs és Putyin cár a nemzetieskedő kérdésekben egybemosolyogtak, Vagy más kommunistákról van szó? Igaz! Mi több! Nagyon igaz, hogy az oroszok taktikailag mindig meglepték a világot. Aligha ez történik a Krim-Donbasz-Ukrán “focipályán”!

 6. Paul Aradi szerint:

  No azért az a Varsói felkelés nem úgy volt egészen. Ez a felfogás a csökött és a liberalizmussal kimosott agyúaknak felel meg. Sztálinékat nem lehetett megvezetni, még olyan esettel sem, amilyen az igen sajnálatos Varsói volt. Más. Arról sokan nem tudnak, hogy mi is volt az a kommunista felkelés. Hogy lehetett ilyen amikor a nagy Zjuganov elvtárs és Putyin cár a nemzetieskedő kérdésekben “egybemosolyogtak”. Vagy más kommunistákról van szó? Igaz! Mi több! Nagyon igaz, hogy az oroszok taktikailag mindig meglepték a világot. Most is ez történik a Krim-Donbasz-Ukrán “focipályán”!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.