Ideje dönteni! Vagy ők!-vagy MI!

ELMARADNAK A SZTRÁJKOK, BECSICSKULTAK A SZAGSZERVEZETEK – DÖBRÖGI MINDENKIT ELNÉMÍT A “VÁLASZTÁSOK” ELŐTT

Képtalálat a következőre: „Orbán-mém”

Meghunyászkodtak a szagszervezetek, sorra fújják le a sztrájkokat az egyes ágazatok.

Lemondták a hétfőre tervezett országos sztrájkot a szociális dolgozók, majd röviddel később a tanárok is. Boros Péterné, a közszolgálati szagszervezet vezetője azt bírta mondani: elégedett a tárgyalások eredményeivel, okafogyottá vált sztrájkolni.
Ahogy közelednek a “választások”, Döbrögiék szisztematikusan darálják le az amúgy is gyengécske dolgozói érdekérvényesítést. Megmondták: a vajda csendet-nyugalmat akar! És lőne csend!
Az ágazati megbízottak egy része eleve Döbrögi farpofái közül kandikál ki. Trónolnak a posztjukon a milliós fizetésekért és közben nem tesznek semmit, vagy kifejezetten gáncsolják, hogy a dolgozók hatékonyan megszervezzék magukat.
Minő véletlen, amióta a vezír van hatalmon, a vasutasok nem bénítják le háromhavonta az országot a “gördülő sztrájkjaikkal” és valahogy a gazdák sem zötyögnek traktorokkal eltorlaszolni Budapest utcáit. Pedig nehezen hihető, hogy a két ágazat helyzete rózsásabb lenne. Bár “ŐK” azt mondják igen! Dacos Jakab Pista leginkább ezt hangoztatja.
Az egészségügyisek nyakán meg ott ül a hordában Cser Ágnes, akit végképp nehéz a szalonképesség keretein belül minősíteni. Ő idén nyáron azt üzente a szakdolgozóknak, akik kevesellték a bruttó 10-30 ezer forintos béremelést (ami jó, ha nettó 6-18 ezer forintot jelent):
“Aki ezen fanyalog, annak azt tudom mondani, hogy olyan országba kell születnie, ahol a nemzetgazdasági jövedelem lehetővé teszi a ötszörös és tízszeres jövedelmet.” (Megaqrvajanyádat!)
Tehát még egyszer: ezt a bicskanyitogató döbrögista dumát egy “szakszervezeti” vezető (!!) mondja-nagy havi apanázsért-akinek az lenne a kötelessége, hogy a dolgozókat képviselje a qrmánnyal, munkaadóval szemben.
Ilyen körülmények között nem csoda, hogy bár a döbrögista rablóhorda minden társadalmi csoportot megnyomorított, érdemi ellenállással a legritkább esetben találkozott.
Pedig tudjuk: ezek a fijúg csak az erőből értenek, és ahol erővel találkoztak, (lásd a semmi miatti diáktüntetések, a hülye netadó) ott meg is hátráltak.
Mostantól Döbrögiék még jobban ügyelnek rá, hogy komoly tömegeket megmozgató tüntetések, sztrájkok ne legyenek ebben az országban. Azokat a szagszervezeteket és “civil mozgalmakat”, amelyek még nincsenek a zsebükben, a legkülönbözőbb módon: zsarolással, bomlasztással, vagy alamizsnával teszik partvonalon kívülre.
De sokszor ez sem kellett, mert önmagukat őrölték fel a delikvensek. Szegény Sándor Mária küzd, mint malac a jégen, de egyedül ő sem tudja megváltani a világot, ha nincs mögötte a szakmája. Ráadásul az álellenzéki politikai bűnbandákis csak szédítették, aztán sorra kifaroltak mögüle!
Az ágazati “vezetők” korruptak, a kizsigerelt dolgozók meg olyan harapófogóban élnek, ahol semmilyen mozgástér nincs. A számlákat fizetni kell, a gyereket etetni kell, mindenki hónapról hónapra evickél. Inkább megbecsülik a kicsit, mint hogy ugráljanak és azt is elveszítsék.
Másfél évünk van a “választásokig” és egyre tisztábban látszik: a szalmaláng-életű mozgalmak nem hoztak-DE NEM HOZNAK áttörést! A “civilek” nem fogják elkergetni a vajdát. Az áhítattal várt Szent, Romlatlan, Baloldali Messiás sem jött el, hogy lekardozza Döbrögit. Az Éhségmenetet is begyűrte a Maszop! Inkább lettek ők is szagszervezet.
Ideje kigyógyulni a csodaváró hangulatból és visszatérni a földre. A politika bizony egy kemény terep, ahová kitartás, ütésállóság kell. Nem lehet elvonulni egy sarokba pityeregni, ha méltatlan támadás éri az embert. Márpedig aki ebben az országban szembeszáll a vajdai hatalommal, arról az udvari-talpnyaló lakájmédia egy nap alatt „kideríti”, hogy láncfűrészes anyagyilkos, szűzlányok vérét issza, és már az óvodában lopott.
És mégis állni kell a sarat és másnap ugyanúgy kiállni, hinni a programodban és gyűjteni magad köré az embereket. Ehhez vastag bőr, ütésállóság, kemény ököl, rutin, őszinteség és valami belső hit kell.
Tetszik vagy sem: ha el akarjuk zavarni az elmúlt 27 év legkártékonyabb rablóhordáját, lépni kell. Vagy marad a hivatásos álellenzéki pártok kínálata. Közülük kell kiválasztani a legéletképesebbet, a legkisebb rosszat.
De persze ölbe tett kézzel is várhatjuk a csodát, és járókeretes korunkig nézhetjük, ahogy a Döbrögi-Saját Lábon Álló Vejkó-Mekkmester bűnbanda az utolsó szegig szétlopja a gyerekeink országát. A MI ORSZÁGUNKAT!
El kell dönteni: VAGY ŐK!-VAGY MI! “ŐK”-kevesen, vagy MI-SOKAN!
Nem olyan bonyolult képlet ez.

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Ideje dönteni! Vagy ők!-vagy MI! bejegyzéshez 19 hozzászólás

 1. vitorla123 szerint:

  Ha megegyezés született nem érdemes sztrájkolni.Meg még korai. 2017 végén az döfi! És 50% béremelést követelni.Ami 1/4-e a Londoni béreknek! Ki gondolja komolyan,hogy ennyiért idehaza maradnak az angol anyanyelvet is beszélő magyar fiatalok?Erre kényszerítik őket!Kivéve,ha lerakom a vasfüggönyt.Másként soha.

  • Anonymous visszatér szerint:

   Lehet hogy a szakszervezetek becsicskultak de a nép hangja egyre hangosabb lesz a sok igazságtalanság láttán. Ami végül a narancsos rezsim összeomlásához (megsemmisüléséhez) fog vezetni még a 2018-as választások előtt.

 2. Emeric szerint:

  Admin, ha tenni akarsz, meg mozgósítani, nem csak dumálni, akkor ajánlatos helyet és időpontot is megadnod, másképpen mindenki marad egyedül, kicsin, a relative nagy és erős döbrögihatalommal szemben.

  Másként néz ki 20-30 nyugdíjas a bem téren TTIP ellen, és másként néz ki egy többezres, több tízezres tömeg ugye. S bár nincsenek illúzióim az olvasótáborral kapcsolatban, minden új ember, új arc, az összetartozás, az egység, az a bizonyos testvériség(érzet), erőt ad mindenkinek.

  Vitorla: Folyamatosan kell verni a balhét. Egészen addig, amíg eredmények nem lesznek, nem meghátrálni, alkúdozni. Néphatalomban ne kövérre gazdagodott politikusok (harcsabajusz opcionális) mondják meg nekünk hogy húzzuk meg a derékszíjat, hogy érjük be alamizsnával és kussoljunk!

 3. Kósa Lajos szerint:

  Ezek a volt, és manapság létező munkásvédő szervezetek már beálltak a sorba! Így volt ez a Kádár rendszerben is mivel javarészt csak az un:-Vietnámi , Nicaraguai műszakok szervezése(ingyenmunka kikényszerítése volt a feladatuk.Bár egy dolgot a javukra írhatok., legalább néha elmehettünk(én nem) 3 évente 11 napos turnusokra Balatonra, és más helyekre. Ma már ez sincs ! Papíron létező szakszervezetek! Bérencek, politikusok,- kormányok szekértolói lettek, jellemtelen megélhetési emberkék gyülevész hada!

 4. "Szélsőjobb" :D szerint:

  Mi az abszolút felesleges? A férfiak csöcse, a pápa pöcse és a mostani magyar szakszervezetek.

  • Emeric szerint:

   Akkor kell új, DEMOKRATI(kibaszottcapslock)kus szakszervezet, amit csak olyan dolgokkal lehet lefizetni, hogy pl általános 50% bérfejlesztés tegnapra.

   • "Szélsőjobb" :D szerint:

    A Bal-Rad-on is megjelent erről egy cikk, meg az egyik “gecináci” facebookos hírportálon is. Csak ezen az utóbbin megoldást is ajánlottak rá. Lényege kb a cikk felétől olvasható.

    https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=1704337433229391&id=1556637567999379&substory_index=0

    • Emeric szerint:

     Szélsőjobb, néha ott is akadnak olyanok, akiket az elkeseredés, a félelem még nem őrjített meg, és képesek normálisan látni dolgokat.

    • petymeg szerint:

     Ezt,hogy lehet megnézniii ha nem vagyok [email protected]?

     • Emeric szerint:

      Elugrom gyógyszertárba, aztán idézem neked a relevány részt.

     • Emeric szerint:

      “…Csődbement családi és kisvállalkozások többtízezres tömege szűnik meg, velük együtt pedig a munkahelyek is, családok tízezreinek a megélhetése válik semmivé.
      A legnagyobb bajt legtöbben az irdatlanul magas adó és járulék terhekben látják, valamint abban, hogy a jelenlegi rendszerben számukra szinte lehetetlen bármiféle pályázatot megnyerniük, vagy támogatásban részesülnie.

      A “gyógymódot”, az egyedüli megoldást szerintük az jelentené, ha az állam az őket sújtó magas jelenlegi adóterheket legalább 30%-al, a járulék terheket pedig minimum 50%-al csökkentenék.
      A dolgozókat sújtó elvonásokat is legalább 20%-l mérsékelni kellene.
      Az így “megmaradt” pénzből lehetne szerintük egy 50%-s béremelést végrehajtani, ami segíthetne a képzett munkaerő itthon tartásában és a versenyképesség javításában.

      Sajnos az Orbán kormány inkább továbbra is a magyar kis és családi vállalkozási szektor agyonsarcolásában érdekelt, hogy jelenlegi rendszerét fenntudja tartani.

      A súlyossá vált helyzeten már csak egy kormányváltás és annak új nemzetstratégiai rendelkezései segíthetnének.”

      Komm: a javaslat explicite, in vitro sújtja a kkv-kat, de implicite benne van hogy ez a tehercsökkentés a multiknak/nagyoknak nem szól. A hír a general electric-ről szólt

 5. Paul Aradi szerint:

  A SZAGSZERVEZETI VEZETŐK BESZAR-ábiában SZÜLETTEK?
  Tessék már nekem megmondani, hogy vannak klasszikus értelemben vett szakszervezetek ma Magyarországon? Vagy jól tudom, hogy állami pénzzel megvett vezetőkkel, amolyan SZA(G)SZERVETEKRŐL LEHET BESZÉLNI? Hiszen a pénz szaga erősebb, mint a becsület, elhivatottság és emberség. Maradnak tehát vezéri székben tagság nélkül a gerinctelenek osztályába tartozó lények. Sok esetben a hatalom, a hatalmasok és cégek “kinevezésével”! Hallottam, hogy van egy pár szagszervi, amely, hogy legyen tagsága, a temetőkbe megy összeírni! NEM VÉLETLEN! TOKKAL VONÓVAL!

  • Emeric szerint:

   Miért itt nyavajogsz, ahhelyett, hogy az agitációd eredményével jönnél raportolni. Dolgozni kell elvtársak a szakszervezetekben és a gyárakban, nem nyafogni.

 6. valaki aki olvasni is tud szerint:

  A szakszervezetek szerepének megértéséhez látni kell a kezdetüket !!!! Kik is voltak valójában ??? Milyen emberek voltak a vezetőik ???? Milyen módszerekkel ment a beszervezés ???!!!!!! Szóval akár a romlott USA-t nézzük, akár az első VH utáni Németországot, CSAK EGY NÁCIÓ VOLT A VEZETŐ !!!!! Ma is így van !!! Csak egy parasztvakító átverés a szakszervezetesdi !!! Egy népnyúzó zsizsik szardarab intézmény !!! Semmi több !!!

  • Emeric szerint:

   Ajánlom, hogy olvasd el Lenintől az ökonomistákról írt cikkeit, ott pontosan kifejti hogy miben tévedsz.

 7. fatum szerint:

  Admin. Indiát beperelték a nyugati multik, mert emelték az állami alkalmazottak fizetését. Azért, mert akkor az ő dolgozóik is követelik tőlük, ami ugye versenyellenes a szabad rablásra képzettek számára. Ezt csak úgy, mint érdekességet írom. Hogy tudd, mikor kikukucskálsz az orbánfóbiád alól.

  • "Szélsőjobb" :D szerint:

   Nem csak az adminnak van “orbánfóbiája”.
   Magam is ebben a “betegségben szenvedek”. – Kb 8millió másik magyarral együtt.

   Csók a családnak (a maródiak) 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.