Nem fér bele…

Belefér havi egy ital a barátokkal? Uniós sereghajtó Magyarország

bel

Az Európai Unió 16. évüket betöltött lakosainak 13 százaléka nem engedheti meg magának, hogy a barátokkal/családdal (rokonokkal) egy ital vagy közös étkezés alkalmával havonta legalább egyszer találkozzon – olvasható az Eurostat friss kiadványában.

Az anyagi nélkülözésnek ezt az aspektusát vizsgálva a legjobb mutatókkal Finnország, Dánia, Hollandia és Csehország büszkélkedhet, ahol (2014-ben) 4 százalék alatt volt azoknak az aránya, akik nem engedhették meg maguknak, hogy a barátokkal/rokonokkal egy ital vagy közös étkezés alkalmával havonta legalább egyszer találkozzanak. Magyarországon ez a ráta az egész unióban a legmagasabb (36,5 százalék), majd Románia (35,7 százalék) és Bulgária (30,0 százalék) következik.
Az Eurostat adatai szerint a magyar fiatalok körében a szóban forgó arány magasabb az átlagnál (40,0 százalék), a legalább 65 éves korosztályban ugyanakkor „mindössze” 28,4 százalék. Romániában a helyzet fordított: keleti szomszédunknál a fiatalok 37,6, míg az idősebbek 43 százaléka érintett.
Nem áll jól Magyarország akkor sem, amikor a szabadidős tevékenységekben (sport, mozi, koncert stb.) való rendszeres részvétel kerül szóba. Ezt a „luxust” az EU lakosságának 17,8 százaléka nem engedheti meg magának – a magyaroknak viszont 32,4 százaléka, aminél csupán Bulgária (37,5 százalék) és Litvánia (35,2 százalék) mutatója gyengébb. Ebben a tekintetben a „leggazdagabb” ország Finnország (3,2 százalék), Luxemburg (4,0 százalék) és Svédország (4,2 százalék) – ebben a három tagállamban mértek 5 százaléknál kisebb „érintettséget”.
(kamaraonline)
Bal-Rad komm: Emlékképek az “átkosból”! Hétközben munka. Szombaton építkezés-ház körüli munka. Rossz esetben vasárnap délelőtt is.
Vasárnap EBÉD A BŐVEBB CSALÁDI KÖRBEN! Utána nyomás futballmeccset megnézni barátnővel, asszonnyal-gyerek(ek)kel, baráti családdal, majd hazafelé egy kis cukrászdázás. (Anyagilag nem jelentett problémát!) Idősebbeknél szomszédolás, stb.
Baráti családok legalább havonta egyszer összejöttek!
Bizony! AKKORIBAN MÉG VOLTAK baráti családok! Ma már egy családon belül is van döbrögista, maszopos…-stb. CSAK BÉKE, CSAK EGYSÉG, CSAK EGYETÉRTÉS NINCS!
Barátok sincsenek! “Rávaló” sincs!
Magyarország széthullott!

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Nem fér bele… bejegyzéshez 8 hozzászólás

 1. Emeric szerint:

  A török meg a szapolyai meg a habsburg ehhez képest nudli, amatőr.

  Na ennek kell véget vetni. Ehhez a népnek reményt, hitet, önbizalmat kell adni. Mert ha elhiszik végre hogy tényleg övék, MIÉNK, MINDANNYIUNKÉ a hatalom, akkor meg is ragadjuk azt, és újjáépítjük szomorú romos hazánkat.

  • Hun szerint:

   +1. Csak eloszor ettol a narancsos rezsimtol kellene valahogyan megszabadulnunk.

   • Emeric szerint:

    Egy egységes népnek szerinted mennyire akadály a narancsos rezsim? A megszabadulás/önfelszabadítás következmény, nem pedig előfeltétel.

 2. Turzó István szerint:

  Minden csak nézőpont kérdése! Ha megnézzük, hogy a világ hány országában ilyen, vagy még rosszabb a helyzet, akkor itt még … ! Az a lényeg, hogy a statisztikák jók, az uralkodó rétegnek meg jól megy … a rabszolgák sorsa sosem volt kérdés !!! Az, hogy a vezetőséget ‘demokratikusan’ az országunk vezetésére választottuk – bízva abban, hogy ezt az országot mindenki javára majd jól és ésszerűen vezetik … az már a múlt … ‘tavalyi hó’!!! … különben is a magas pozíció és a sok pénz nagy úr, könnyen megszédülnek tőle az oda nem valók !!! Régi mondás … “kecskére bízni a káposztát!”

 3. Sub Zero szerint:

  “Baráti családok legalább havonta egyszer összejöttek!”
  Minden este! Annál a családnál amelyiknek tévéje volt.

 4. Jakocs Gábor szerint:

  Sub Zeronak!Tv nélkül is beszélgettünk,találkoztuk egymással!

 5. Gonda István szerint:

  “a magyar fiatalok körében a szóban forgó arány magasabb az átlagnál (40,0 százalék)”
  Szerintem a fiatalok félreérthették a kérdést. Nem havonta egyszer találkoznak és isznak a barátaikkal, hanem naponta többször!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.