Szíria

Washington teljes kudarcot vallott abbéli igéretei teljesítésében, hogy az általa támogatott mésékelt lázadók, és az ENSZ Bt-által elfogadottan terrorbandáknak minősített rémgyülekezetek keveredését széjjel fogja válogatni! Ez-be kell látni-lehetetlenség! Pláne úgy, ha nincs is rá akarat. Kiváló példa erre Aleppo esete.

rov

Aligha véletlen, hogy az amerikaiak visszafogták mostanság magukat ezen a téren Oroszország és Szíria bírálatában. Ugyanazzal a problémával szembesülnek most közvetlen módon az iraki Moszulnál, mint az orosz-szír koalíció Aleppo esetében. “Mérsékeltek” és terroristák egy táborba tömörülve tartják fogságukban a civil lakosságot. Szétválasztásuk nem sikerül.
Lavrov szerint újfent bebizonyosodott a Nyugat cinizmusa, kettős mércéje. Ami Aleppoban a Nyugat szerint ártatlan civileklemészárlása, az Moszul esetében sajnálatos, ám elkerülhetetlen velejárója a terrorizmus elleni harcnak.
Ugyanakkor az ok minden esetben ugyanaz. Az USA!-nyilatkozta tegnap az orosz külügyminiszter.
Aleppo déli részén a kormányerők által már mintegy 80 százalékban birtokolt Sheikh Sa’eed kerületben tegnap váratlanul ellenoffenzívát indítottak a latorerők. Emiatt a kormánycsapatok és a velük szövetséges milíciák visszavonulni voltak kénytelenek. A hadijelentések szerint viszont a szomszédos Sadkop és Régi-Ramousah kerületeket stabilan uralják, és újabb offenzívára készülődnek.
A kelet-aleppoi ostromgyűrű elleni támadások tegnap elsősorban Halwaniyah kerület latorjait pusztították. A kormánycsapatok már meglehetős visszafogottsággal irtották a latrokat, a közelgő tűzszünet jegyében.

Oroszország és Szíria tegnap négy humanitárius folyosó létrehozásáról és fenntartásáról-működtetésének garantálásáról tett bejelentést a kelet-aleppoi ostromgyűrűből.
Jan Egeland, az ENSZ szíriai humanitárius tanácsadója Genfben fanyalogva és fogcsikorgatva vette tudomásul, hogy immáron van út az élelmiszer és gyógyszerszállítmányok számára, és a civilek kimenekítésére.
Persze nem csak Aleppo a haditérség. Szíria egész területe az. A közös “mindössze” annyi, hogy mindenfelé rossz latornak lenni.
Daraa-tartomány keleti fertályán érzékeny veszteség érte a “szabad szírek” bűnbandát. Fawzi Eid Al-Mosalma martalócvezért azonosították a kormányerők egy a Na’ima-Gharaz úton kilőtt pick-up egyik utasaként a maradékok alapján.

Nyugat-Guta-elméletileg-latormentes övezet lett tegnapra. Az utolsó martalócok is távoztak Idlib-tartományba. Ahol megintcsak egészségre ártalmas dolog terroristának lenni. Annyi már az oda deportált martalóc, hogyha egy bomba robban az út szélén egy elhaladó autó mentén, minimum tucatnyi terrorista pusztul.

nyugut

Ez történt tegnap is a Kansafrah-Kafr Nabal úton.

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.