Új Nemmzetthy Stratégia!

Több száz embert elbocsát a “magyar” GE

gene

Mintegy 300 embert rúgnak ki a GE Current magyarországi részlegétől. A Current hazai fejlesztési részét teljesen leépítik, tíznél kevesebb mérnök és néhány tucat egyéb kiszolgáló tarthatja meg a pozícióját.

A Current a GE-csoport a világítástechnikai üzletágának részeként működik, a tervezőcsoport elsősorban LED-es és egyéb energiatakarékos világítótestek és világításirányítási rendszerek fejlesztésével foglalkozik budapesti központjában. Szerdán jelentették be a dolgozóknak a leépítést, és azt, hogy a tevékenységet áttelepítik Londonba.
Hivatalosan még nem zárult le az erről szóló döntési folyamat, a cég egyelőre egyezkedik a szakszervezettel, de mivel az eredeti tervet a legfelsőbb vezetés javasolja, nem tűnik reális forgatókönyvnek, hogy végül nem történik meg az átszervezés. A hírek szerint karácsonyig minden kirúgott Current-dolgozó megkapja a csoportos leépítéseknél szokásos, szakszervezet által letárgyalt elbocsátási ajánlatát, januárban pedig az érintetteket, már fizetett szabadságra is küldenék. Néhány embert ugyanakkor biztosan megpróbálnak majd átvenni a cég más üzemeibe.
A nagy gyárak külön mennek
Ez a tömeges elbocsátás ugyanakkor nem érinti az egyes, szintén a bezárás szélén egyensúlyozó magyarországi GE-gyárakat – mint például a nagykanizsai volt Tungsram-gyárat –, ezeket függetlenül kezelik.
A GE Magyarország egyik legnagyobb munkáltatója, és 2012 óta a kormány stratégiai partnere. Az erről szóló megállapodás keretében az állam több milliárd forinttal járul hozzá a cég hazai tevékenységéhez (csakúgy mint más multik esetében): két 2014-es egyedi kormánydöntés alapján a GE két leányvállalata összesen mintegy 3 milliárd forintos támogatást kapott.
Ebből legalább 689 millió forint ment a GE világítástechnikai ágához, aminek csak egy része a fejlesztés, ugyanis a cégnek gyára is van Magyarországon. A pénz folyósításának fejében a GE Hungary Ipari és Kereskedelmi Kft. 214 magyar mérnök foglalkoztatását ígérte, de a jelek szerint alig két évvel később a részleget elköltöztetik az országból. Emellett az Eximbank is pénzeli őket valamilyen formában a kormány szerint.
Az átalakítás a GE mostanában zajló globális szervezeti átalakításaiba illeszkedhet, mint egyébként a legtöbb hasonló leépítésnél általában.
Külön érdekes, hogy idén még büszkén mondták be Orbánék, hogy a GE “folyamatosan bővíti magyarországi kapacitásait”. Csak idén ősszel ez már a második nagy amerikai cég, akik magasról tesznek a kormány támogatásaira, és ha változik a környezet, hamar tömeges elbocsátáshoz nyúlnak Magyarországon.
(index)
Bal-Rad komm: “…büszkén mondták be Orbánék, hogy a GE “folyamatosan bővíti magyarországi kapacitásait…”
-Döbrögi és hordája egy katasztrófatörténetből IS diadaljelentést szokott kiadni! Szemrebbenés nélkül képesek a legátlátszóbb lopásukat nemzeti jótéteményként előadni.
Az udvari lakájmédia pedig az M1-től a TV2-n keresztül a horda legkisebb csapatának helyi ingyenes újságjáig bezáróan lelkesen lihegi tovább nézőnek-hallgatónak-olvasónak!
Nins ebben semmi meglepő abban a Döbrögisztánban, ahol a narancsos potentát szerint a “negatív növekedés is növekedés”! Ha aztmondaná hogy ez veszteség!-az érthető lenne bárki számára, de az ÉRTHETŐSÉG NEM ILLIK BELE A HORDAKONCEPCIÓBA!
“…a tevékenységet áttelepítik Londonba…”
-Ez majd kb. úgy fog a hordakommunikációban megjelenni, hogy vajdánk és qrmánya megállapodott May Rézi albioni miniszterelnökasszonnyal, hogy a londoni magyarok után -a róluk való hordagondoskodás jegyében-vezényli a stratégiai partnert!
Kemény, harcos vitát vívott Döbrögi a Rézivel, de győzött a vajda nemmzetthy gondolattya!

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Új Nemmzetthy Stratégia! bejegyzéshez 4 hozzászólás

 1. "Szélsőjobb" :D szerint:

  Orbánék eközben még most sem a hazai igáslovakat, a magyar kisvállalkozásokat támogatják, holott ők alkalmazzák a munkavállalók több mint 70%-t. A magyar KKV-at továbbra is “extraadókkal” és szinte kitermelhetetlenül magas járulék terhekkel sújtják.
  Orbánék politikájának hozadéka, hogy lassan kiürül az ország, a képzett munkaerő kimenekül külföldre, itthon pedig már most alig lehet szakmunkást találni. A KKV-k húzóágazatát jelentő építőipari kisvállalkozások jutnak folyamatosan a tönk szélére, a dolgozóik pedig elvándorolnak nyugatra. Ahogyan az egyik kisvállalkozó “ironikusan” megjegyezte: “lassan előbb lehet majd kőművest látni a Széprajzi Múzeumban, mint az építkezéseken”.
  Csődbement családi és kisvállalkozások többtízezres tömege szűnik meg, velük együtt pedig a munkahelyek is, családok tízezreinek a megélhetése válik semmivé.
  A legnagyobb bajt legtöbben az irdatlanul magas adó és járulék terhekben látják, valamint abban, hogy a jelenlegi rendszerben számukra szinte lehetetlen bármiféle pályázatot megnyerniük, vagy támogatásban részesülnie.
  A “gyógymódot”, az egyedüli megoldást szerintük az jelentené, ha az állam az őket sújtó magas jelenlegi adóterheket legalább 30%-al, a járulék terheket pedig minimum 50%-al csökkentenék.
  A dolgozókat sújtó elvonásokat is legalább 20%-l mérsékelni kellene.
  Az így “megmaradt” pénzből lehetne szerintük egy 50%-s béremelést végrehajtani, ami segíthetne a képzett munkaerő itthon tartásában és a versenyképesség javításában.
  Sajnos az Orbán kormány inkább továbbra is a magyar kis és családi vállalkozási szektor agyonsarcolásában érdekelt, hogy jelenlegi rendszerét fenntudja tartani.
  A súlyossá vált helyzeten már csak egy kormányváltás és annak új nemzetstratégiai rendelkezései segíthetnének.

  • Hornyák Gábor szerint:

   Szia. Imrééket mikor óhajtod kifizetni? Ne a melóstól vonjad le a karácsonyi ajándékra valót. Nagyon csúnya vége lesz ennek a történetnek. Ellentétben veled nem szeretünk pereskedni, bíróságra járni. Sajnálom, hogy idáig süllyedtél. Emberek csődbejuttatásához tevőlegesen te is hozzájárultál. Gondolkozz!

 2. Próféta szerint:

  Már félek, ha kormány egy céget stratégiai partnerként kezel. Abból jó még nem származott.
  Mocskos népáruló bagázs püffeszkedik a magyar parlamentben. Nem hazaárulók, mert nem ez a hazájuk, itt csak pénzt csinálnak.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.