Döbrögink most inkább hallgat!

Románia 1990-ben tette meg nemzeti ünnepévé december elsejét: 1918-ban ezen a napon rendezték meg Gyulafehérváron azt a román “nemzetgyűlést”, amelynek résztvevői kimondták Erdély egyesülését a Román Királysággal.

Külügyérünk még csütörtökön a lakájmédiában nyilatkozva hangsúlyozta: a magyar embereknek nincs mit ünnepelniük december 1-jén, furcsa lenne, ha a Döbrögisztánt képviselő diplomaták, külügyminisztériumi alkalmazottak román nemzeti fogadásokra járkálnának ezen a napon. Külügyérünk hozzátette: megtiltotta minden külképviseleten dolgozó magyar diplomatának és mindenkinek, aki a minisztériumban dolgozik Budapesten, hogy részt vegyen akár Magyarországon, akár külföldön ebből az alkalomból rendezett román ünnepléseken.
A mi Döbrögink Traian Basescu nevű nagyon-nagy barátja, posványosi asztaltársa, volt román elnök Facebook-oldalán pénteken tette közzé kioktató hangvételű, goromba jelzőkkel fűszerezett bejegyzését. Basescu a bukaresti magyar nagykövet kiutasítását és a budapesti román nagykövet hazahívását javasolja egyedüli méltó válaszként erre a sértésre. Mármint a szíjjártói tiltásra.
Basescu azzal magyarázta az elnöksége idején elképzelhetetlen hangvételt, hogy  “mostmár szabadon beszélhet” és mert máskülönben a budapesti “politikai kalandorok” nem fogják megérteni, hogy az “igazi Románia a Tiszáig terjed”.
A román külügyminisztérium meglepetésének és értetlenségének adott hangot a szíjjártói tilalmat illetően. Szerintük az Európai Unióban és a NATO-ban alapérték a nemzeti jelképek iránti tisztelet. (Hogy miként került itt szóba a nemzeti jelkép?-na azt nem tudni!)
Vajdánknak egyelőre kerrentését sem hallottuk a jókomája tiszai határokat emlegető habzása miatt. Bár őt MOST MÉG köti magas hivatala.
Képtalálat a következőre: „Basescu és Orbán Tusványoson-kép”
Nem mondhat ő mindent CSAK ÚGY! Most hallgatni arany! (Rossz nyelvek szerint jó oka van rá!)
Ő CSAK A MAGYAROKNAK MONDHAT BÁRMIT!
Az meg se a NATO-t, se az EU-t nem izgatja!

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Döbrögink most inkább hallgat! bejegyzéshez 36 hozzászólás

 1. Sub Zero szerint:

  Kormányunk hozzáállása kifogástalan! Nem veszünk részt országunk megcsonkításának ünnepén!
  Orbán hallgatása a “Tiszáig terjedő Romániáról” baromságokra nem válaszolok kategória
  Akkor ostorozzuk a Fidesz kormányt, amikor valóban van miért. Ne féljen senki, nem maradunk téma nélkül. Amikor viszont közös kiállásra van szükség, tegyük meg!

  • garabonciás szerint:

   +1000!

  • V.kutya szerint:

   Valóban nincs mit ünnepelni dec. 1-én, sőt! Akár nemzeti gyásznapunk is lehetne, sajnos ebből már több is van.
   Kivételesen helyes a magyar álláspont, a románok megmutatták, kik ők valójában.
   Nem mellesleg, ha úgy akarják, megtehetik, hogy bármikor Budapesten reggelizzenek, van elég tankjuk, nekünk pedig nincs.
   Egyébként ez a szöveg csaucseszkutól való, ő Kádárnak vágta a szemébe, pofátlanul ugyanezt! (elnézést, ha nem néztem meg a helyesírásban a román főg.ci nevét, odáig nem süllyedek).

   • "Szélsőjobb" :D szerint:

    +1

    • V.kutya szerint:

     Azon is gondolkodtam, hogy ez már az új, várható külpolitikai “hátszél” eredménye lehet, mert mi van, ha a háttérben Putyin és Trump ugyanúgy ítéli meg Erdély státuszát? Putyinról már tudjuk, hogy nem egy elkötelezett román-barát. Ha ehhez még hozzájön Trump, akkor már érthető a románok pánik hangulata, ahányszor szóba kerül Erdély.

  • Fergeteg szerint:

   Rakjuk össze akkor, mi vezetett e csodálatos “barátság” végéig!
   2010.: remek összhang, Traian Băsescu együtt nevet Tusnádfürdőn a Vezérrel, közösen harcolnak az IMF ellen, az oroszokból nem kérnek (bár a Vezér szerint meg kell egyezni velük, ez pedig “veszélyes kényszer”), az euroatlanti együttműködés hívei (a szokásos hűségnyilatkozat), Románia Lengyelország mellett Magyarország legfontosabb európai partnere, de Băsescu nem támogatja az etnikai alapú autonómiát, és a trianoni szerződésről sem hajlandó beszélni. A Vezér szerint egy új közép-európai együttműködési rendszer van kialakulóban, láthatóan tehát szövetségeseket gyűjt maga köré úgy, hogy a múltat nem nem akarja háborgatni.
   2012.: még mindig tart a “barátság”, a Vezér kiáll Băsescu mellett a leváltásáról szóló népszavazás idején. Szász Jenő is, de Markó Béla már elhamarkodottnak gondolja, szerinte meg kellett volna várni, mit ajánl cserébe Băsescu. Victor Ponta egyenesen a romániai belpolitikába való beavatkozásnak nevezi a támogatást. Az Oroszország Hangja nevű rádió felveti, hogy a Vezér és Băsescu paktumot kötöttek: Székelyföld területi autonómiája Orbán támogatásáért cserébe (ami a nyúl kiugrasztása lehetett a bokorból). Băsescu természetesen hevesen tagadja mindezt. Vagyis a múlt takargatására alapozott törékeny szövetkezési próbálkozás vérezni kezd.
   2013.: székelyzászló-ügy. Felelőtlenség a magyar-román vitát nacionalista hangulatkeltésre használni – Băsescu szerint erre jutottak a Vezérrel közösen.
   –http://pannonkronika.hu/hirek/kozelet/szekelyzaszlo-ugy-a-roman-allamfo-beszelt-orban-viktorral-a-temarol
   Később már a tusnádfürdői összejöveteleket is rossz szemmel nézi a nagy “barát”, mert szerinte ezek átlépték az illendőség határát, és emiatt Románia vezető szerepet fog vállalni Budapest rendreutasításában. A másik “barát”, akárcsak most, nem fűz ehhez semmi különöset. Ekkortájt kér Tőkés László védhatalmi státuszt az erdélyi magyaroknak, erre is negatívan reagál Băsescu. Valószínűleg nem tetszik neki az sem, hogy a Tőkés László által elnökölt Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács meghatározó szereplője a rendezvénynek. A “barátság” véget ér.
   2016.: Băsescu szerint Románia megvétózhatja a Vezér másik nagy “barátja”, Vučić által terelgetett Szerbia uniós csatlakozását, ha az nem rendezi a a Timok-völgyi vlachok kérdését (román kisebbségként való elismerés vlach helyett). Később Szíjjártó bejelenti, amit bejelent. A régi “barátok” már kifejezetten ellenségek, Băsescun kijön az apafarkas teje. A Vezér “remekül” választott szövetségest, és csak akkor váltott át nemzetibe, amikor a “barát” még “nemzetibb”, nagyromániás agyrémekkel hozakodott elő. Pedig Băsescu korábban így beszélt:
   »”Valóban nevettem, de azt mondtam: csak óvatosan a zongorával a lépcsőházban, óvatosan a nacionalizmussal. Orbán Viktor nagyon pozitívan reagált, szerinte is önmérsékletre kell intenünk a feleket” – számolt be a beszélgetésről Basescu. Hozzátette: válság idején könnyű az embereket elégedetlenségét más irányba terelni, és úgy vélte, fennáll a veszélye, hogy elszabadulnak az indulatok.
   “Válságban azok a politikusok hozakodnak elő nacionalista szólamokkal, akiknek a felelősségtudata korlátozott”- mondta Basescu«
   –http://pannonkronika.hu/hirek/kozelet/szekelyzaszlo-ugy-a-roman-allamfo-beszelt-orban-viktorral-a-temarol
   És ekkor bizony még nagy “barátok” voltak…

   • "Szélsőjobb" :D szerint:

    Hátbizony igazad van Fergeteg. Orbán a hatalma megtartásáért bármit és bárkit odadob cserébe. Egy álnemzeti geci – ennyi.

    • Már Tamás szerint:

     És ebben közösek Magyarország elmúlt 26/70 évének valamennyi állami (és párt) vezetőjével.

  • cicvarek szerint:

   Orbán magasról szarik Erdélyre, erdélyiekre. X-ek a szavazólapon.

   • Emeric szerint:

    És most a mai magyar pol. Palettán – már bocs a kifejezésért – ki nem szarja le Erdélyt?

    (Thürmer gyula nem ér, ő kiáll értük, elvei mentén (Baloldali és Nemzeti))

   • "Szélsőjobb" :D szerint:

    Ebben igazad van.

  • Már Tamás szerint:

   Ez így nem teljesen igaz, mert ismeretem szerint a Délvidék elcsatolását magyar kormányzati részről együtt ünnepelték a szerbekkel (amúgy medgyesi péteresen…)

 2. "Szélsőjobb" :D szerint:

  Erdély nem Románia. Ennyi.

  • cicvarek szerint:

   Erdély Románia része. Ennyi. Egyre több románnal. Tény.

   • "Szélsőjobb" :D szerint:

    Erdély egy megszállt terület.
    Sajnos sok betelepített oláhhal. Ez tény – sajnos.
    Ami viszont némi bizakodásra ad okot az a következő: Egyre több oláh megy el Erdélyből nyugatra, főképpen Olasz, Francia és Spanyolországba. De mostanában Angliába is egyre több van belőlük, sőt Belgiumban és Hollandiában is kezdenek már tömegesen megjelenni. Egy 2015-s felmérés ezekben az országokban kb 3 millió román van, akiknek 2/3 része Erdélyből ment ki. Nem is igen tervezik a hazamenetelt, tehát örökre ott szeretnének maradni, ahol vannak. Tehát ezeknek a gyerekei is már valamelyik nyugati országban fognak megszületni, ottani állampolgárságot kapni. Románia többi részéről sem “célpont” már az Erdélybe való “bevándorlás”, mert ha megy a román akkor már messzebbre, nyugatabbra megy. A régóta Erdélyben élő románok nagy többsége sem szereti a wlachokat, vagy ahogy ők hívják őket a “mitikák”, az az élősködők.
    Az Erdélyből eddig nyugatra ment magyarok között viszont fordulópontot jelent, hogy ők meg egy bizonyos idő után a nyugaton megkeresett pénzükkel inkább hazamennek. Mi több, az “Adveraul” nevezetű erdélyi oláh újság azon kesergett, hogy ezek a visszatérő magyarok felvásárolják a kivándorló románok házait, földjeit, “így forgatva ki az ősi román népet a vagyonából”. Az biztos, hogy 2014 óta az erdélyi magyarság lélekszámának fogyása először lelassult, majd meg is állt, sőt kezd visszaállni ha lassan is arra a szintre, ami még az EU csatlakozás az az a “szabad elvándorlás” előtt volt. A “tömbmagyarságon” kívűl már olyan helyeken is megjelennek egyre többen (Regát), ahol még az 1800-as évek végén is csak nagyon kevesen éltek. Ennek egyik oka az, hogy ott még a romániai viszonyok között is nagyon olcsón tudnak házat és földet vásárolni a románoktól, akik az így kapott pénzből meg inkább nyugatra vándorolnak. Szóval ezen nyüszítenek a “derék ősi dákóromák”. Nincs veszve tehát semmi, hisz ezeknek a magyaroknak immár ott Erdélyben születnek majd meg a gyerekeik, míg a románoké meg nyugaton.
    Sajnos a Csonkahoni elvándorlás az egy “más tészta” megint.

 3. Smith szerint:

  A Dakota törzsfőnök újabb ellenséget talált és harcot hirdetett. A Jobbik szavazói vevők az ilyen románellenes kijelentésekre. Vona Gábort annyira leköti a cukiskodás, hogy közben az ellenfele ráhajtott a szavazótáborára.

  • "Szélsőjobb" :D szerint:

   Te meg szopd le az oláhokat és húzz el Bukarestbe a bozgor fajtádhoz!
   Az, hogy Orbánt utáljuk mint a büdössz@rt az egy dolog.
   DE!
   Ez nem Orbánról szól te móc köcsög!

   • Emeric szerint:

    Jaja, az orbán bassza meg, de majd 2018-ban jön el az ő ideje.

    Most meg kivételesen mondott valamit, ami nem hülyeség.

    • "Szélsőjobb" :D szerint:

     Igen. Talán ez az egyetlen olyan kijelentése és hozzáállása volt a Narancsos Udvarnak, amelyet nem érhet kritika.
     Az, hogy a folytatása ennek milyen lesz részükről meg a jövő zenéje – sok bizodalmam amúgy nekem sincs (sőt semennyi) Orbánék “haza és nemzetszeretetében”.

     • V.kutya szerint:

      Javasoltam már többször is, ezen az oldalon a következőt:
      Amikor egy kormány tisztviselő, miniszter, vagy épp maga Orbán szól a nemzethez, akkor ne a háta mögött legyen a tengernyi nemzetiszín zászló, ahogy ők megszokták, ugyanis így nekem vetítenek, hogy láss paraszt, itt mi vagyunk ám a nemzet!
      Pedig nem, mert a nemzet én vagyok, meg ti itt mind!
      Ne engem emlékeztessen folyton a nemzetre, hanem ők saját magukat!
      Vagyis érts:
      Tessék 1, azaz EGY DARAB zászlót a 20 helyébe, de ne a háta mögött, hanem a mikrofon elébe, hogy az első dolog amit lát (amikor hozzám, a nemzethez beszél) az a nemzeti trikolór legyen!
      Annak hazudjon, ha mer!
      Egy zászlót akarok, a mikrofonok elébe!

     • "Szélsőjobb" :D szerint:

      +100 V.kutya!

     • Emeric szerint:

      Úgy bizony!

   • cicvarek szerint:

    Az a te dolgod. 🙂

   • Smith szerint:

    “A második fordulóban Traian Basescura szavaznék” (Orbán Viktor, Tusványos)
    Nem Orbánról szól? Régi cimborája, akinek most dobott egy mentőövet, hogy segítsen Basescu pártjának átlépni a bejutási küszöböt. És persze magára is gondolt, hogy lássa a nép mekkora igaz magyar.

 4. Öcsi szerint:

  Románnak lenni foglalkozás.
  ,,Románia a történelem kurvája” (Joszif Visszarionovics Sztálin )

  • "Szélsőjobb" :D szerint:

   Majdnem, csak ezt Zsukov mondta valahogy így: “olyan nemzet, hogy román az nincs, mert román az egy foglalkozás. “Румынский плохой
   сука” a román az egy rossz kurva.
   Sztálin a “protaszkunyja” kifejezést használta rájuk, ami Prostituáltat jelent.
   Helyesebben “нации проститутки” a nemzetek prostituáltja kifejezést.
   Amúgy igen, mindketten elég sarkallatosan fogalmaztak az oláhokról.
   Hruscsov már kissé visszafogottabb volt, amikor a románok 56-ban felajánlották, hogy ők is szívesen bevonulnának Magyarországra.
   Ő azt mondta, hogy kóborló rabló pásztorokkal nem kíván közösködni.
   Brezsnyev meg egyszerűen banditáknak nevezte őket.

   • V.kutya szerint:

    Csau is azt mondta Kádárnak, hogy “mi már kétszer voltunk Budapesten, önök pedig egyszer sem voltak Bukarestben” – ez náluk egy szállóige lett.
    A tanulság ez: kéne még vagy 500 tank, kb. 50 jól használható MIG, és vagy + 20 ezres élő erő, szerintem önkéntes is akadna ennyi, némi kiképzéssel már elég jó tárgyalási pozíciót biztosítanának.
    Ehhez persze valódi vezetők kellenének, valódi (nép)köztársasággal, és nem a hazát pénzért áruló offshore-lovagok!

 5. Tovaris szerint:

  Látom, ha “nemzetthy”, vagy hasonló problémák vannak terítéken, akkor elemében vannak a szittyaturul ideológusok…

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.