“Civilek”

A 10 évre ítélt szír férfi mellett tüntettek Budapesten

A terrorcselekmény és más bűncselekmények miatt 10 év fegyházbüntetése ítélt szír férfi, Ahmed H. mellett tartottak demonstrációt szombaton, Budapesten civil szervezetek.

A Szegedi Törvényszék szerdán, első fokon a határzár tömegzavargás résztvevőjeként elkövetett tiltott átlépése és állami szerv kényszerítése céljából, személy elleni erőszakos bűncselekmény elkövetésével megvalósított terrorcselekmény bűntettében mondta ki bűnösnek a szír férfit.

civ

A szombati tüntetést szervező MigSzol (Migráns Szolidaritás Csoport) aktivistája beszédében, a Blaha Lujza téren azt hangsúlyozta: a szír férfit a “rendkívül ellenmondásos tanúvallomások és a bizonyítékok hiánya” ellenére ítélte 10 év fegyházra és kiutasításra a bíróság. Elítélték, mert megafonba beszélt a rendőrökhöz, és “eldobott három tégladarabot”, illetve azért, “mert muszlim és migráns” – mondta. Szerinte a röszkei perek “koncepciós perek”, amelyek a kerítéssel, a rendőri erőszakkal és a szigorításokkal együtt arra hivatottak, hogy példát statuáljanak és félelmet keltsenek.
Schilling Árpád, a Krétakör vezetője azt mondta: azért lehet valakit terrorizmusért elítélni ártatlanul, mert vannak, akik asszisztálnak ehhez.
A MigSzol egy szír aktivistája beszédében a többi között arra hívta fel a figyelmet, éppen a terrorizmus volt az, amely elől Ahmed H. és családja elmenekült.
A mintegy 200 demonstráló a Blaha Lujza térről a Madách térre vonult. Közben többen
azt skandálták: “Szabadságot Ahmednek!”, “Ma Ahmedet, holnap téged!”, és olyan táblákat és molinókat tartottak, mint “Freedom for Ahmed H.”, “Röszkei per=kirakatper”, “Nem kell kerítés!” és “Egy ember sem illegális”.
(Forrás: propeller)
Bal-Rad komm: “…eldobott három tégladarabot…” – Ahmed H.
-Tette pedig mindezt az ideiglenesen Döbrögisztánnak nevezett Magyarország területén. Holott nyomogathatott volna detonátorgombokat is. A MIGSZOL legnagyobb örömére.

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

“Civilek” bejegyzéshez 12 hozzászólás

 1. stefi szerint:

  Ha én dobnék ezek közzé három tégladarabot akkor gondolom énrám sem neheztelnének. 🙂
  Amúgy ezt a szervezetet nem Gyuri bácsi pénzeli?

  • TERMIN8ATOR szerint:

   Lehet, hogy benne van a keze nyakig, de azért nem kel olyan messzire menni, van közel magukhoz is éppen elág ROSSZ akaró, pld. a Gyurcsány Feri “bácsi”,az MSZP, nincsen kivétellel a Vona “bácsi”sem. Egyszóval a mérhetetlen HATALOM VÁGY.

 2. Tovaris szerint:

  Az imperialista lakáj Magyarország csak azt kapja a “terroristáktól” – amit előidézett.

  • Emeric szerint:

   Nem a gazda idézte elő?

   • vitorla123 szerint:

    Változás kell,jogi szemléletben is!Nem igaz,hogy a bűnözők csak a bűnözők képesek kimondani az igazságot.Meggyőződhettek róla,hogy hiába lopnak még sem elég!Soha nem elég!Ráadásul értelmetlen.

 3. Sub Zero szerint:

  De kár, hogy nem tudtam erről a tüntetésről! kimentem volna egy transzparenssel
  NEM 10 ÉVEK KELLENEK, HANEM AKNAZÁR!

 4. Pozsony 907 szerint:

  ..

 5. petymeg szerint:

  Na Putyin ilyeneket picsázott ki az országából!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.