Busafej óh…!

Tállainak sincs válasza, miért kerül másfélszer többe a kormány ajándéka

Továbbra sem tudni, hogy miért kerülhet másfélszer annyiba a kormány ajándéka a nyugdíjasoknak.

Orbán Viktor bejelentése szerint minden érintett tízezer forint értékben kap Erzsébet-utalványt karácsonyra. Az Index szombaton arról írt, hogy az ünnepi ajándék a Miniszterelnökség szerint kézbesítéssel és egyéb költségekkel együtt számolva fejenként akár tizenötezer forintjába is kerülhet az államnak. Hogy miért, arról a portálnak a Miniszterelnökség azt írta, hogy majd a Nemzetgazdasági Minisztérium tud tájékoztatást adni.
– Nem tartom soknak, mert a magyar gazdaság teljesítménye lehetővé teszi, a költségvetési bevételek, hogy akár a tízezer forintot vagy a tizenötezer forintot tudja finanszírozni az állam.
– Korábban azt mondták hogy azért nem a magyar posta kézbesíti, mert az drága. Ez a megoldás nem drága?
– Már melyik?
– Az, hogy 10 helyett 15 ezerbe kerül majd.
– Nem arról szól, hogy ez drága. Hanem az, hogy ezt az emberek kapják, és az embereknek lesz ezzel több, jobb. Nem azt kell vizsgálni, hogy valami költséges vagy nem költséges, ha egyszer az állam tudja biztosítani, és a költségvetés, úgy, hogy ez nem okoz finanszírozási problémát. Akkor miért ne adhatná a kormány oda? – fogalmazott az NGM miniszterhelyettese.
Az Indexnek a Nemzetgazdasági Minisztérium elmagyarázta miért számol rá a kormány darabonként plusz 5 ezer forintot az utalványokra. Ezt az összeget adóként teszi az állam egyik zsebéből a másikba, a juttatás után ugyanis személyi jövedelemadót és egészségügyi hozzájárulást is kell fizetni.

 

 

Káosztól és fejetlenségtől tart az MSZP az Erzsébet-utalványok kiszállításánál. Gúr Nándor, a párt alelnöke azt mondta: tisztességtelen, hogy a kormányhivatalokat postásként alkalmazzák karácsony előtt, ráadásul sokkal költségesebb, hogy az utalványokat személyesen adják át a nyugdíjasoknak.

„Az a baj, hogy sokkal költségesebb módon jut el az emberekhez, mint ha egyszerűen a posta kapott volna megbízást. A posta, ha az emlékeim nem csalnak, 482 forintért juttatta volna célba a 10 ezer forintos Erzsébet-utalványokat. Ha az emlékképem másik része sem csal, akkor 42 milliárd forintot különítettek el arra, hogy most más úton érjen célba. A 2,7 millió Erzsébet-utalvány 482 forintos célba juttatása olyan másfél milliárd forint. A 42 milliárd meg ennek a durván 30-szorosa” – mondta Gúr Nándor.
(hirtv)

Bal-Rad komm: Busafej óh! Az alkoholista főadóbehajtó pontosan olyan hülye, mint a döbrögista papagájkommandó bármelyike! Fújják-Fújják a udvari körlevelet a szájbarágóval: “a “magyar gazdaság” teljesítménye lehetővé teszi…stb. stb. stb.

Holott a bukás miatti félelmük okán adakoznak! De még ennek ürügyén is rabolgatnak egy kicsit.

Mindezek tetejébe a kézbesítés KIJELÖLÉSES MÓDJÁNAK bejelentése után mind többen fejezik ki nemtetszésüket a postásfeladatra szánt kormányhivatalnokok.

“Nincs is biztonsági őr (kísérő), hiába állítja a Miniszterelnökség, ezenkívül a téli hidegre nem vagyunk berendezkedve, egy órát tudunk kint tölteni, de nincs munkaruhánk, mint a postásoknak. Nekünk nem adnak. És cipőt sem – panaszolta az egyik dolgozó. Mint fogalmazott, megfelelő cipő és ruha nélkül 8 órát kint tölteni akár komoly betegséghez is vezethet.”

-Hát…-nem éppen irodai viseletet kíván meg a MEGBÍZATÁS! De hát a postásokra nem lehet rábízni a KAMPÁNYMELÓT!

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Busafej óh…! bejegyzéshez 3 hozzászólás

  1. vitorla123 szerint:

    Hát ez agyrém!

  2. cicvarek szerint:

    orbán viktor zsidrák 10 ezres névértékű “ajándéka” Karácsonyra. Hová lett a 13. 14. havi nyugdíj?

  3. Jakocs Gábor szerint:

    Lézer Jani visszakozott!Mégis a posta kézbesíti a könyöradományt!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.