Csóró német autósok…! Most aztán jól megszívták!

785 forint lesz a tíznapos autópálya-matrica Németországban

nap

Jóváhagyta a német autópályákra vonatkozó “tisztességes és megkülönböztetéstől mentes” útdíj bevezetését az Európai Bizottság.

A megegyezés szerint a külföldiek 10 napos, két hónapos, valamint egész éves időszakra vásárolhatnak úthasználati engedélyt 2,5-20-130 euróért, ez a gépjármű méretétől és károsanyag-kibocsátásától függően változhat. Németország öt gépjármű kategóriát határoz meg.
Az uniós testület által jóváhagyott tervezet szerint a németek számára a jármű nagyságától és környezetbarát voltától függően évente várhatóan mintegy 74 euró terhet jelentene az útdíj. A külföldieknek azonban csak az autópályákon kell fizetniük, a német állampolgároknak a szövetségi autóutakon is.
Alexander Dobrindt német közlekedési miniszter szerint az útdíj bevezetésének célja az, hogy a Németországon nagy számban átutazó külföldi autósok is járuljanak hozzá az egyébként mostanáig teljesen ingyenes német autópálya-hálózat fenntartásához. Az úthasználati díj tisztességes, megkülönböztetéstől mentes és arányos, amelyből nettó 500 millió euró bevétel folyhat be, amit az úthálózat fejlesztésére fordítanak majd. Az útdíjat leghamarabb a jövő évi parlamenti választásokat követően vezetik be Németországban – tette hozzá.
Az uniós bizottság korábban azt kifogásolta, majd kötelezettségszegési eljárást is indított Németország ellen azzal az indokkal, hogy a törvény diszkriminálja a külföldi állampolgárokat azáltal, hogy a németek a díjat levonhatják a gépjárműadóból, a külföldieknek viszont ez értelemszerűen nem áll módjukban.
Németország a tizenhatodik uniós tagállam, amely útdíjat vezet be.
Összességében tehát a német kormány jól kibabrált a német autósokkal. Akiknek “…várhatóan mintegy 74 euró terhet jelentene az útdíj…” ÉVENTE!
Most aztán ráfáztak!
Nem úgy, mint Döbrögisztán egyfolytában qrmányzati védelemben részesülő magyarjai.
Ahol és akik számára az autópálya matrica árak 2016-ban nem változtak.
A 10 napos matrica 2975 Ft, 1 havi matrica 4780 Ft, az éves országos matrica 42.980 Ft, az éves megyei autópálya-matrica 5000 Ft-ba kerül.

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Csóró német autósok…! Most aztán jól megszívták! bejegyzéshez 8 hozzászólás

 1. Stirlic szerint:

  Az éves 130 EUR megközelítően annyi mint nálunk a 42980 Ft. Ami igazán eltérő az a 10 napos útdíj.

  • "Szélsőjobb" :D szerint:

   Meg a jövedelmi szint. 🙂

  • egy paraszt szerint:

   Van még egy aprócska, ámde nem jelentéktelen eltérés!
   “Németország öt gépjármű kategóriát határoz meg.”

   Nálunk is van egy csomó kategória,.
   Csak nálunk a díjtáblázat 137 EURÓ-val kezdődik míg a németeknél a 130-al végződik!

   • Öcsi szerint:

    ja meg van 12249 km ,,AUTÓPÁLYÁLYUK” amin nem kapsz tengelytörést, vagy szálszakadást mint idehaza. (és nem lopták ki az anyagot az út alól )
    Jön a tél ,idehaza készülhetünk átülni egy másik autóba.

 2. Wekerle szerint:

  Igaz, hogy viccnek szánta de a német autósok tényleg szívnak és nem is akárhogyan. Ott egy autó tartásához egy kicsit többre van szükség mint a 2,50 EUR autópályadíj. Például éves adó: 2000 ccm benzines 135 EUR/40.500 Ft. , Diesel 308 EUR/92.400 Ft. Egy fiatal friss jogsival, a legdrágább biztosítási tarifával (145 %) kezd. Ha csak a kötelező biztosítást vesszük és egy kisautót pl. Polo 1.4 , kevés lóerővel ez akkor is kb. 1000 EUR/300.000 Ft.-ba kerül évente. Javítás: Független vagy ún. szabad szervízek munkadíja ill. órabére kb 80 EUR/24.000 Ft. Márkaszervízek: VW/Audi, 150 EUR/45.000 FT., Mercedes/BMW, 180 EUR/54.000 Ft., Porsche 250 EUR/75.000 Ft. A főnököm A- Klasse mercijén volt egy 10 cm átmérőjü rozsdafolt a hátsó ajtón. A Mercedes- nél ( Stuttgart/ Hallschlag) 2700 EUR/810.000 Ft.-ot akartak a javításért. És ez nyolc éve volt.

  • zz szerint:

   hát igen a germán hat évente cseréli a verdát !!

   Kicsit más a mani mint idehaza !!
   Mert kis bajszú anyukája különben terhes lenne !

   • egy paraszt szerint:

    Csak azért dobják le a régi szennyest, hogy nekünk legyen mit felvennünk.

    Egyébként lehet a németeknél ilyenek a tarifák- nem tudom-, de azt igen, hogy a hollandoknál az átírás fillérek, és egyéb költségek is, még a műszaki vizsgadíj is 10000 HUF alatt van.
    Pedig ott a munkabérek nagyságrenddel nagyobbak, a kaja meg közel annyi.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.