Egyazon hír-két olvasatban!

KSH: októberben is nőtt a kiskereskedelmi forgalom

Októberben 2,6 százalékkal nőtt a kiskereskedelmi forgalom volumene az előző év azonos időszakához képest a nyers és a naptárhatástól megtisztított adatok szerint egyaránt – jelentette első becslése alapján a Központi Statisztikai Hivatal.

Az élelmiszer- és élelmiszer jellegű vegyes kiskereskedelmi üzletekben 1,5, a nem élelmiszer-kiskereskedelmi üzletekben 4,6, az üzemanyag-kiskereskedelemben 1,2 százalékkal emelkedett az értékesítés naptárhatástól megtisztított volumene.
Az év első tíz hónapjában a forgalom volumene – szintén naptárhatástól megtisztított adatok szerint – 4,7 százalékkal haladta meg az előző év azonos időszakáét.
A kiskereskedelmi forgalom 2013 júliusa óta 40 hónapja nőtt éves összehasonlításban, de a januári 1,7 százalékos emelkedés óta az októberi volt a legalacsonyabb növekedés.
Az előző havihoz hasonlítva az üzemanyag fogyasztás fékeződött le a legjobban, 7,7 százalékról 1,2-re, ami 2013 márciusa óta a legalacsonyabb növekedés.
Az élelmiszerfogyasztás is kilenc hónapja a legkisebb növekedését mutatta az októberi 1,5 százalékkal a szeptemberi 4,0 százalék után. A nem élelmiszer jellegű termékek keresletének 4,6 százalékos éves emelkedése 27 hónapja, a 2014 júliusa óta a legalacsonyabb mértékű volt.
Az októberi kiskereskedelmi forgalom részletes adatait december 16-án közli második becslése alapján a KSH.
A fenti írás a lakossági fogyasztás TOVÁBBI NÖVEKEDÉSÉRŐL hirado.hu-n jelent meg!

Ugyanerről a hírről a HVG az alábbiakat írta:

Itt a nagy meglepetés: csökken a magyarok vásárlási kedve

bev

Feleakkora lett a növekedés, mint amekkorát vártak.
Jókora negatív meglepetést okozott ma a Központi Statisztikai Hivatal, amikor nyilvánosságra hozta az októberi kiskereskedelemi forgalmi adatokat. Míg az elemzői konszenzus éves szinten 4,3 százalékos emelkedést várt, a növekmény csak 2,6 százalékos lett.
Az élelmiszer- és élelmiszer jellegű vegyes kiskereskedelmi üzletekben 1,5, a nem élelmiszer-kiskereskedelmi üzletekben 4,6, az üzemanyag-kiskereskedelemben pedig 1,2 százalékkal emelkedett.
„A gyenge október némiképp visszahúzta az eddigi erős 2016. évi teljesítményt, így az idei év első tíz hónapját tekintve 4,8 százalékkal bővült az ágazat értékesítési volumene. Az igazán fontos részleteket nem látjuk, de az előzetes adatokból az kiderül, hogy nem csak egy-egy terület gyengélkedett, hanem általánosságban csökkent a vásárlói kedv” – értékel Virovácz Péter, az ING makrogazdasági elemzője.
A negyedik negyedéves gazdasági teljesítményre vonatkozó első adat tehát kedvezőtlen lett, és amennyiben a héten megjelenő ipari teljesítményről szóló adatközlés is gyengélkedésre utal, akkor könnyen lehet, hogy – az ING mostani várakozásának megfelelően – alacsonyabb sebességben ragadt a gazdaság az év utolsó hónapjaiban. „Messzemenő következtetéseket persze nem érdemes levonni egy adatból, mindenesetre ez alátámasztja az ING jelenleg pesszimistának tűnő, 1,9 százalékos negyedik negyedéves GDP-előrejelzését” – teszi hozzá az elemző.
Bal-Rad komm: Ugyanarról a KSH-jelentésről HOZSANNÁZIK az udvari média, és diadaljelentésként teszi közzé!-miközben a HVG a döbrögista jóslatok és várakozások csődjeként tálalja!
Talán e hír kétféle értelmezése rávilágít arra, hogy miért is van szüksége a döbrögista hordának minél több médiumra!
Felnagyítani minden objektív-kedvező-tényt a lehetséges legnagyobbra, és szajkózni ötpercenként!
A kudarcokat pedig elbagatellizálni! Magyarán: PARASZTVAKÍTÁS ÉJJEL-NAPPAL!

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Egyazon hír-két olvasatban! bejegyzéshez 7 hozzászólás

 1. Gabriel szerint:

  A világ csodája a Pannon Pna elnézést Puma.
  Mindenki irigyli a Bangladesi elnézést Budapesti kiskereskedelem növekedést. 🙂

  Nyomjátok ez annyira jo,ez a sok baromság.
  Hajrá Budaiak hajrá

  • 1tothgabor szerint:

   De amúgy ez kicsit elgondolkodtató…

   Vajda Zitus Indai szakértőt játszik, a tanulmányait az MNB használja fel. De kérdem, mi mi a fenét akarunk tanulni Indiától? Kasztrendszert? Mert azt tényleg építi Döbröghy… A szegények napi kenyerét megadni? Azt jelen pillanatban sem biztosítja… A vallást biztos nem, mert azt Szaud-Arábiából akarja importálni…

   Félelmetes. Indiai kasztrendszer a társadalomban, A vallásban kiátkozós szaudi stílus megvalósítása, de akkor Bangladestől mit akart a múlt héten? Tudom! A nemzeti Nettó Boldogság megvalósítása és bevezetése a GDP-be! Vagy a Bangladesi technológia bevezetése hazánkban. Más nem lehet!

  • Smith szerint:

   Miért kérnél elnézést? A szocializmusban az Ikarus, a kapitalizmusban a magyar pina a világmárka. Az igei Sziget Fesztiválon itt bulizó külföldiek is csak magyar pornós csajokat tudtak felsorolni, mint híres magyar termék.

 2. "Szélsőjobb" :D szerint:

  Tehát az Orbáni diadaljelentésekben csupán annyi az ellentmondás, mint az Echo TV-ben szerepeltetett elmebeteg nyugdíjas hölgy nótázásainak tartalma a pénzről és a rezsicsökkentésről.
  Szóval elmondható, hogy Orbánt csupa gazember és elmeroggyant Fidesz birka tartja hatalmon.

  https://youtu.be/An1nP2IJhzs

  • vitorla123 szerint:

   Pontosan!Lenne példám de nem merem leírni.De mégis.A marhatolvaj állatvédőnek hamis a lakcíme.A bírósági ítéletben is.Kettőben is.Marhát 20 milliós autóval jár lopni.Rettegnek tőle a rendőrök és a a hatósági állatorvosok.Mert a kapcsolatai.ki MER ELLENÁLLNI? Hát én és a bajtársaim.Magyarok és kommunisták! Itt a Bal-Rad-on is.

 3. petymeg szerint:

  Semmi baj majd a nemzet gázszerelője megveszi a HVG-t is!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.