Fellélegeztek az Européerek

Brüsszelből üdvözlik az új osztrák elnököt

avd

Sorra érkeznek a gratulációk Alexander Van der Bellennek, miután az eddigi adatok szerint a zöldek jelöltje megnyerte az osztrák elnökválasztást a populista szabadságpárti politikussal szemben. A magyar vezetők közül még senki sem szólalt meg.

Donald Tusk, az Európai Tanács elnöke közleményében örömét fejezte ki, hogy “szívből gratulálhat” Ausztria új elnökének megválasztásához. “Azokban az időkben, amikor oly sok nehéz kihívással kell szembenéznünk, kulcsfontosságú, hogy Ausztria folytatódóan és építő jelleggel járul hozzá a közös európai megoldások megtalálásához és az európai egység megtartásához” – fogalmazott.
Martin Schulz, az Európai Parlament elnöke gratulált Van der Bellennek a tiszta, Európa-párti üzenettel és kampánnyal megnyert elnökválasztáshoz. Alexander Van der Bellen győzelme a nacionalizmus, a nosztalgia és a populizmus súlyos veresége – hangoztatta.
Gianni Pittella, az Európai Parlament (EP) szociáldemokrata frakcióvezetője hangsúlyozta, Alexander Van der Bellen győzelme jó hír Ausztriának, ahogy egész Európa számára is. “A demokrácia és a nyílt társadalom győzelmet aratott a gyűlölet és a rasszizmus felett” – fogalmazott.
Guy Verhofstadt, az Európai Parlament liberális frakciójának vezetője “csodálatos hírnek” nevezte Van der Bellen győzelmét. “Európa erősebb, mint azt a populisták gondolnák” – tette hozzá.
Johannes Hahn, az Európai Unió bővítési biztosa Twitter üzenetében gratulált a megválasztott elnök következetes, elkötelezett és dinamikus Európa-barát politikájához.
Pierre Moscovici, az Európai Bizottság gazdasági és pénzügyi biztosa az osztrák elnökválasztás eredményére Twitter üzenetében reagálva kijelentette, a “populizmus nem elkerülhetetlen, a szélsőjobboldal nem ellenállhatatlan”.
Maros Sefkovic, az EU energiaügyi biztosa üzenetében Ausztria és egész Európa számára a “remény friss szelének” nevezte a függetlenként induló, de a Zöldek pártjának támogatását élvező megválasztott elnök győzelmét.
A vasárnap este kihirdetett előzetes eredmények szerint a függetlenként induló, de a Zöldek pártjának támogatását élvező Alexander Van der Bellen a szavazókörökben személyesen leadott voksok 51,68 százalékát szerezte meg, ellenfele, az Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) által indított Norbert Hofer pedig 48,32 százalékot ért el. Mintegy 700 ezer szavazatot azonban levélben adtak le, ezeket hétfő reggel kezdik el összeszámolni, így végeredményt csak este hirdetnek. A közvélemény-kutató intézetek előrejelzése szerint a levélszavazatokat is beleszámolva Van der Bellen 53,3 százalékkal nyerhette meg az elnökválasztást, Hofer 46,7 százalékával szemben.
(HVG)
Bal-Rad komm: Negyedik nekifutásra azért hozták labancék az uniós elvárást. Megvan az új EU-konform elnökük sógoréknak. (Bár az utóbbi napokban már Hofer is hitet tett az unió nagyszerűsége és szükségessége mellett!
Labancék új elnöke elkötelezett a vérfrissítés mellett! Azaz: bevándorláspárti!
Az osztrák választók pedig EZZEL TISZTÁBAN VOLTAK!-ÉS EBBEN A TUDATBAN VÁLASZTOTTÁK MEG!
Alexander Van der Bellen osztrák elnökké választása tehát-talán nem túlzás így fogalmazni-az Európa elmuszlimosítását elutasító magyarok számára nem kellemes hír.
Úgyhogy nyugodtan hozzá lehetne végre fogni Döbrögisztán körbekerítéséhez!

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Fellélegeztek az Européerek bejegyzéshez 8 hozzászólás

 1. mopszli hitler zsidó volt szerint:

  Ez is egy Kalergi féle zsidó fasszopó. Multikulti Österreich zsidó fasszal a címerben.

 2. öregkun szerint:

  Ez a giliszta nem holland?

 3. IB szerint:

  lehet lazitani a keritéseken délen…mert mi is történt? mehetnek a migricek nyugodtan tovább ausztriába onnét meg ahova akarnak…a lényeg ugyanaz…Magyarországon nem maradnak…

 4. Havasi Gáspár szerint:

  A választási eredményt nem a szavazók döntik el. A fotón germán arcot nem látni. Tiszta multikulti. Itt a nemzetek választással csak veszthetnek. Már csak a harc hozhat eredményt. Vagy Európa őshonos népei halálra vannak ítélve.

  • vitorla123 szerint:

   Egyet értek veled!A nemzetközi kommunisták tévedése az,hogy nemzetközi erőkkel meg lehet változtatni a világ gazdasági folyamatait.Kína példája megmutatta,hogy nem lehet.A nemzetközi tőke ellen nemzeti munkás összefogással lehet védekezni.A nemzetenkénti kommunizmus ezért életképes.Ráadásul szövetséges lehet a nemzeti burzsoázia is.Orbánéknak ez az alapvető,Magyarországot leromboló politikai tévedése.A harácsolás (a felesleges harácsolás) csak hab a tortán Modern modern társadalom vas alapú társadalom.Jó példa a Kínai népi kohó mozgalom.Ezzel ellentétes a magyar példa.Ismert eredménye van már.Az egész ipart eladták ócskavasnak.A fiatalok nem tudnak új életet kezdeni az országba e miatt.Gépész technikus unokám húst darabol Londonban annyit keres naponta mint idehaza havonta.Megtanították angolra,tehát elment!És idehaza már 20-30 % béremelést is akarnak adni.Normális.?A jobboldali elit konkrét példám is van már Magyarországon 20 milliós terepjáróval járnak marhát lopni.Bírói ítéletben hamis a lakcím.Sőt olyan Magyarországon nincs is.Meg a másodfokú ítéletben is ez van.A megismételt eljárásban tesszük helyre ezt a csalást.Fel kellene fogni ,hogy a lopás és a sikkasztás nem teremt új értéket,hanem rontja a forint vásárló értékét is.Mindez az esztelen magántulajdon formával van összefüggésben.Meg a profit hajhászolásával. A nemzeti erőknek ha kommunista ha nem az össze kell fogni és újra megteremteni a nemzeti gazdaságot.Vállalatok,Tsz-ek kellenek ismét a jól bevált Kádári recept szerint.Másképpen kiürül az ország!

  • Sub Zero szerint:

   Ide jutottak! Már nem a született osztrákok döntenek a sorsukról!

 5. varga istván szerint:

  megérdemlik osztrákok pusztulásukat hisz csak bégetek mikkor igaz vezetöjüket kilötték rakétéval—csak akkor lenne jövöjük ha fegyverest lázadást szerveznének s elpusztitanák bécsi vipera fészket

 6. petymeg szerint:

  Nyugalom a törpéék is behódolnak csak ídő és pénz kérdése!
  Mert van az a pénz!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.