Csalánverés a máséval!-a mi kontónkra.

Pénzt és üzemeltetőt keres a kormány a ferihegyi vasúthoz

repv

Új reptéri vasutat és állomást kell megtervezni, sőt, azt is meg kell vizsgálni, hogy koncesszióba lehet-e adni a vasutat – erről döntött a kormány.

Jókora kanyarral, Kőbánya-Kispest és Monor közt futhat egy új, kétirányú reptéri vasútvonal – erről jelent meg egy friss kormányhatározat. A kormány úgy döntött: a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren egy új állomást is ki kell alakítani, méghozzá úgy, hogy ingajáratokat is lehessen ott közlekedtetni. Ha minden jól alakul, akkor jövő szeptember végéig kell a projektnek az engedélyes terv szintjéig eljutnia.
Azt, hogy koncesszióba lehet-e adni a repülőtéri vasúti személyszállítást, Seszták Miklósnak kell megvizsgálnia. Azt is a fejlesztési miniszternek kell kiszámolnia, hogy a koncesszió bevételeit miképp vonhatják be a beruházás finanszírozásába.
A Nyugati pályaudvar és Monor közti vonatok most Ferihegy 1-en állnak meg, azt a terminált azonban 2012 óta nem használják. Ha a 2-es terminálhoz vezetnek vasutat, azt jókora kanyarral tudnák csak megoldani.
Lázár János még novemberben jelentette be: egy 29 kilométeres új pálya kiépítését tervezik, ahol húszpercenként szeretne a kormány vonatokat indítani a Nyugati pályaudvarról a repülőtérre. Akkor úgy becsülte, hogy százmilliárd forintos lehet a beruházás.
(HVG)
Bal-Rad komm: “Merjünk nagyot álmodni!” Az nem baj, ha nincs az álom megvalósítására pénz! Majd keresünk “befektetőt”! A jó Lőrinc koma meg a Garancsi Kötélbarát “kivitelez”! A befektetőt meg majd közpénzből kifizetjük! Mindenki jól jár!
A magyar adófizetők? Hát azok nem!-de kit érdekelnek a magyar adófizetők?! Azok csak fizessék meg a Nagy Qrmányzati Álmok árát!
A rendszerváltással szétzilált-lepusztított MAGYAR GAZDASÁG helyére beáramlott spekuláns, nyerészkedő összeszereldék SEMMIFÉLE GAZDASÁGI HASZNOT NEM JELENTENEK az országnak! Beruházásokat csak koncessziókban, meg a júdáspénzekből képes megvalósítani MÉREGDRÁGÁN a mindenkori országfosztogató banditasereglet!
Bármi épül ORSZÁGUNKBAN-BÁRHOL-AZ NEM A MI TULAJDONUNK! CSAK HASZNÁLHATJUK LEGFELJEBB!
Ám az így összetarhált-gányolt “fejlesztésekkel” mellét döngetve büszkélkedik mindegyik kártevő banda!
A repülőtéri vasút pedig a jelenlegi reptéri megállótól nyugodtan elágazhatna egy alig hat-nyolc kilométer hosszúságú, mindössze néhány tereptárgy építését igénylő két sínpárral. Kijönne tán 50-60 milliárdból.
Jah! Hogy akkor a Lőrinc koma meg a Kötélbarát…!
Igaz! Azoknak is meg kell élni valamiből!

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Csalánverés a máséval!-a mi kontónkra. bejegyzéshez 9 hozzászólás

 1. "Szélsőjobb" :D szerint:

  Javasolom a felcsúti kisvasút vonalának Ferihegy 2. terminálig történő meghosszabbítását!

 2. Realista szerint:

  Nem lehet csak simán leágazni. Nem keresztezheti szintben a négy sávos főútat. Plusz az állomást a terminálok alá kell vinni. És nem lehet végállomás a terminál, átmenő kell legyen. A megoldás jónak tűnik, persze mindent lehet fikázni. Azért is kell az üzemanyag tárolók mellett föld alá vinni, mert biztonsági területet is érint. SRA zóna. Nem egy sima vonalról van szó, hanem az ország legérzékenyebb pontjáról. Akinek van fogalma a légiközlekedésről, az tudja. Többi meg had mondja a magáét. A teher és személyszállító vonatok mennek eredeti fővonalon, a zónázó és ic vonatok pedig a terminál felé. Ceglédi Monor Ferihegy Köki Zugló Nyugati állításokkal. Amikor a b terminál épült anno, akkor a metró mellett már ez a terv is szóba került. Szóval nem új, hanem a sok régi ötletelés lett leporolva és a legegyszerűbb kiválasztva. Szakma javasolt, de azért lehet döbrögizni az olyan jó kis pótcselekvés. Van ok szidni, akár gyülőlni de mindenre csak azért is át sem gondolva az már túlzás.

 3. Nagy, na szerint:

  Realista egyetértek.
  És még hozzátenném, hogy az összeszereldék azért itt vannak, Kina is igy kezdte.
  Németben egy munkaóra 47 €, Usa 33 €, Magyar 11 €, Kina 3 €.
  Sokat mondó adatok.

  • vitorla123 szerint:

   Ez akkor mond valamit,ha a Kínai árakat is hozod! Kádár 3 forint hatvan fillérért adta a kenyeret.A gázolaj volt 2 forint de később 5 forint.Sokkal kevesebb pénzből nagyságrenddel jobban éltünk.Lakások tízezrei épültek amibe ingyen be lehetett költözni.Abban igazad van,hogy a Kínai paraszt 3 euróból nem él úgy mint mi Kádár idején.

   • varga istván szerint:

    kinai paraszt mélységes nyomorban él s iszonyu környezeti pusztulásban—kinában tán még nálunkénál is nagyobb a szakadék az elit s a tömeg életszinvonala között bár kétségkivül van egy több millios réteg kik betlepült multi cégeknél dolgoznak igy jol keresnek s ezért minden idegenforgalmu helyen igy például thaiföldi bangkok is tömve van kinai turistával

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.