Öt nap Pálhalmán-morgolódásért!

tuzokol1

 

 

 

Börtönbe vonult a Döbrögi és Kövér odújánáll is tüntető otthonvédő Ágica

agic

A bajba jutott devizahitelesek jogaiért küzdő Nem Adom a Házamat Mozgalom egyik aktivistája hétfőn foglalta el celláját a pálhalmai büntetés-végrehajtási intézetben, miután nem volt hajlandó kifizetni egy két évvel ezelőtti demonstráció nyomán „keletkezett” szabálysértési bírságot.

Az eset még 2014 novemberében történt, amikor a civil mozgalom magja, „Ne fizess!”, „Minden végrehajtás betiltása” feliratú transzparensekkel felszerelkezve elállta a Képviselői Irodaház bejáratát, mivel nem engedték be őket egy a devizahitelekkel kapcsolatos, Z. Kárpát Dániel jobbikos képviselő által szervezett kerekasztal-beszélgetésre.
A mintegy 25 fős társaság egyik tagja, Jávor Kálmánné elmondta az újságíróknak: a bejáratnál azt az információt kapták, hogy szervezetük 27 tagja ki van tiltva a Képviselői Irodaházból egy korábbi, hasonló megbeszélés idején tanúsított magatartásuk miatt. Mivel többségük nem volt hajlandó önként távozni, az épület előtt várakozó rendőrségi kisbusz utasai kitessékelték, illetve kicipelték őket a szabad ég alá. Közben megafonon olykor elhangzott a „gyilkosok!” ritmikus ismétlése.
A társaság annyira felháborodott azon, hogy Kövér László kitiltotta őket a „Fehér Házból”, hogy pár nappal később személyesen is felkeresték a Házelnököt szigetszentmiklósi otthonában. És ha már ott voltak, „Laci, sokkolt a sokkolód!” címmel demonstrációt is tartottak, annak apropóján, hogy a parlamenti őrök, összesen 10 millió forintértékben jutottak elektromos sokkolókhoz, ami a tiltakozókat egy magánhadsereg kialakítására emlékeztette.

koh

A Képviselői Irodaháznál történtek miatt 19 aktivista ellen indult szabálysértési eljárás, mivel jogszerű intézkedésnek szegültek ellene. Ágica nem adott be alkotmányjogi panaszt, az ő ügye a napokban jogerőre emelkedett – mondta el az atv.hu-nak Póka László a mozgalom alapítója, azt is hozzátéve, hogy bajtársuk nem hajlandó kifizetni a 25 ezer forintos bírságot, és az összegnek megfelelő szabadságvesztésre átváltott büntetési tételt választotta: öt nap börtönt a Pálhalmai Országos Büntetés-végrehajtási Intézetben.
A hölgy korábban azzal tett szert országos ismertségre, hogy 2013 őszének végén, egy hónapon keresztül sátrazott többedmagával Orbán Viktor otthonának felső kapuja előtt, a becsődölt devizahitelesek ellen zajló végrehajtások leállítását követelve.
A táborozásnak egy hajnali incidens vetett véget, amikor is a TEK és a Készenléti Rendőrség emberei a terep gyors elhagyására szólították fel Ágicáékat, mondván: hamarosan Izrael állam nagykövete érkezik a miniszterelnök úrhoz. A tüntetők levonultak, de azért a biztonság kedvéért megkérdezték Ilan Mor-t, mikor lesz a tárgyalás, a nagykövet azonban nem tudott róla, hogy hamarosan a magyar kormányfővel találkozik.
(atv)
Bal-Rad komm: Sebaj Ágica! Öt nap Pálhalmán…
Gondolj bele! ÖT NAP MÚLVA OTTHON LESZEL!
De “EZEK”?! EZEKET ÖRÖKRE EL FOGJA NYELNI SZIBÉRIA! Az lesz csak a sokkoló élmény!-NEKIK!

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: OTTHONVÉDELEM | A közvetlen link.

Öt nap Pálhalmán-morgolódásért! bejegyzéshez 4 hozzászólás

 1. Emeric szerint:

  De admin, itt van nekünk Recsk is. Télen az is kurvahideg.

  Admin:

  Jobb őket minél messzebb tudni! Recsk meg itt van!

 2. öregkun szerint:

  Móric a mumus.

 3. Ficko szerint:

  A bírságot napra róta ki a bíróság . Az 5000 ezer , az közmunka végzésre vonatkozik.
  A börtön tétel napi mennyi Ft ?
  Akkor ennek a személynek napi 5000 ezer a fogva tartása , de egy mezei állampolgárnak meg 50 Ft na

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.