Szíria

A washintoni képviselőház jóváhagyta a szíriában ügyködő apanázsoltjaik fölszerelését a legújabb amerikai “MANPADS” kézi légvédelmi fegyverzettel való ellátását. 2017-folyamán! A Pentagon örömét fejezte ki a dolog miatt, és reményét, hogy a szenátus is támogatni fogja a bizniszt. Csak hordaneveket kér a szállítmányok pontos címzettjeiről. Obamaki nem fejtette ki véleményét a dologról. (Nem mintaha arra bárki is kíváncsi lenne már!)

A világ elsőszámú latorállamának-az USA-buzgalma pedig már aligha menti meg szíriai kitartottjait.

al65

Az Aleppoban ostromlott banditahordák számukra irtózatos veszteségeket eredményező offenzívája meghozta a gyümölcsét. A latorbandák egyedszáma vészesen leapadt, aminek nyomán védelmük egyszerűen összeomlott.

Fokozta a pribékgondokat, hogy az orosz mobilkórház elleni esztelen támadásukkal fölingerelték az orosz légierőt is.
A kormánycsapatok és a szír-orosz légipáros tegnap aztán megmutatták a harag jeleit. Al Marjah Al-Shaar, Sheikh Lotfi, Dezhuret Awaad, Turbatba Lala, és Karm al-Dada kerületekben egyszerűen legázolták a megroggyant briganticsapatokat. Az este folyamán már az aleppoi Óváros Karm al-Katerdzhi és Karlag kerületeiben irtották a terroristákat.

Tegnap este aztán aztán esküdözés ide-elszántság oda, párszáz dzsihadista martalóc úgy döntött, hogy még adnak maguknak egy kis időt ebben a földi létben. Bejelentették, hogy élni szeretnének a minapi orosz-török ajánlattal. Ők bizony távoznának a retyerutyáikkal együtt a katlanból. Óhajukra különbuszok érkeztek, és Al-Farfra, Karm al-Jabal, Bab Hadid és Afiuni “megállókban” fölszedték a pribékeket. Elindultak velük a legnagyobb szíriai szemétlerakó-Idlib tartomány irányába. Megfigyelők szerint ott még talán egy pár hétig is élve kihúzhatják. Föltéve persze ha szerencséjük lesz.
Deir ez-Zor környékén ma reggel brutális ébresztóben volt részük a kalifátusistáknak.
Jabal Thardeh dombjai és a Thayyem olajmező pribékjeire az orosz légierő csapott le.
Kelet-Ghouta tartományban is közel a latorvég! A kormánycsapatok égből-földről offenzívát indítottak az Al-Shifuniyah – Autaya útvonal mentén, és legyalulták Hawsh Ash-Shalaq pribékjeit. Az akció a Földközi-tengerről is meg volt támogatva néhány “Kaliber” rakétával.

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Szíria bejegyzéshez 7 hozzászólás

 1. aaa szerint:

  Aleppóból sem sok marad meg. Ami megmarad azt is csak lebontás után lehet majd újra
  felépíteni.

  • Monster szerint:

   Pontosítsunk: Kelet-Aleppó bizonyos részeire igaz ez, a város nagy része azért nem egy romhalmaz.

   • aaa szerint:

    Igen, pontatlanul fogalmaztam. ( Azért a város másik részében sem laknék szívesen.)

    • Monster szerint:

     Persze, nem egy életbiztosítás. De alapvetően azért nem kell az egész várost behinteni sóval 🙂
     Kb. olyan lehet az arány, hogy a város nyugati felében azért nagyrészt ép városrészek vannak, itt-ott becsapódott egy-két rakéta, vagy gránát, de összességében nem vészes.
     A keleti felében vannak a sok éves frontvonalhoz közel eső területek, amiket tényleg porig romboltak gyakorlatilag, illetve vannak az ottani belső területek, amelyek kaptak bombatámadásokat, itt-ott összedőltek házak, de azért az épületek többsége áll, és némi renoválás után lakható.

 2. zls-179 szerint:

  Kézbesítsék csak nyugodtan, a kért árut a latroknak csak ne felejtsék el értesíteni az orosz légierőt is hogy boldoguljanak már azok is …

 3. én szerint:

  Nagyon durván belerongyoltak az elmúlt két napban a kormányerők Alepóban.
  A lázadók frontja teljesen össze omlott tegnap.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.