Szíria

“Megszületett Szíria teljes felszabadításának döntése, Aleppó pedig ennek részét képezi. A város felszabadítása a Nyugat és a regionális hatalmak Szíriai ellenes összeesküvésének kudarcát fogja jelenteni. vereséget szenvedtek a damaszkuszi és homszi ütközetekben, és most utolsó reménységük-Aleppo is elszáll. Oroszország politikája a szuverenitás és az egymás belügyeibe való be nem avatkozás elveinek tiszteletben tartásán alapul.
alw
Kapcsolataink erősítésén fáradozunk Oroszországgal. A konfliktus kirobbanását megelőzően, de azt követően is orosz vállatokat hívtunk meg, hogy beruházzanak Szíriában. Ugyanakkor nem gondolom, hogy a szíriai nép beleegyezne abba, hogy ellenséges országok vállalatai vegyenek részt az ország gazdaságának helyreállításában”- nyilatkozta tegnap este Bassar el-Aszad szíriai elnök az al-Majadín tévécsatorna Al-Watan című műsorában.

A CNN-nek nyilatkozott tegnap az USA korábbi horvátországi nagykövete Amerika szíriai bukásáról. Peter Galbraith szerint veszett a fejsze!-de legalább a nyelét menteni kéne. Kitartottjaik KIMENTÉSÉNEK FELTÉTELEIRŐL való megállapodást látna szükségesnek Oroszországgal és Szíriával. Kiváltképpen az Aleppoban rekedt “krém” menekítése miatt. Figyelmen kívül hagyva Lavrov orosz külügyminiszter minapi bejelentését: NINCS SZÁMUKRA KEGYELEM!-mondta Lavrov az orosz katonai kórház elleni terrorakciót követően.

al85

Tegnap mint meleg kés a vajon-úgy hatoltak át a kormányerők Aleppo Óvárosának maradék latorvédelmén, és vittek végbe igen komoly pribékpusztítást Karm Al-Jabal, Al-Mashatiyah, Qadi Al-Askar, Aghyor, Sahat Al-Tananir, Qastal Mishet, Qastal Harami, Al-Arja, Farafira, Al-Kaldaniyah, Bab al-Koran, és Bab Al-Naszr kerületekben.
ivsi
Az ostromgyűrűbe fogott térség mintegy 85 százalékáról kipusztítva a martalócokat, akik immár kegyelemért könyörögnek, és farokfölvágva menekültek a még birtokukban lévő Jubb Al-Qabba, Al-Safsafa, Al-Ma’adi, Sheikh Lutfi és Marjeh kerületekbe. De már ott is megkezdődött az irtásuk. Tegnap délután a dzsihadisták már egy ötnapos tűzszünet után könyörögtek. A civilekre hivatkozva! Ha minden jól alakul, hétvégére ki lehet tenni a táblát: Aleppo latormentes terület!
Persze Aleppon kívül is van élet a szíriai csatatereken. Kelet-Hama tartományban tegnap a Khirbat Al-Junaynah közti úton égből-földről zajlott a kalifátusisták irtása. Este aztán a Sa’an-Ithriya térségben folytatták a rémbanda kiirtását.
Hasonló volt a helyzet Deir ez-Zor vidékén is.
Kelet-Ghoutában újabb 1300 martalóc szolgáltatta be fegyvereit a hadseregnek.
Izrael föld-föld rakétákat lőtt a damaszkuszi Mezze katonai repülőtérre. Az eset még tegnapra virradó éjjel történt, és a hírt a szíriai állami hírügynökség (SANA) is megerősítette.

dam

Az izraeli “i24 hírek”, a “Tel-Aviv” és a “Jaffa Port” hírügynökségek szerint tegnap a “szíriai Forradalmi Parancsnoki Tanács” nevű latorcsúcs egyik magas rangú egyede-Khaled Khalaf-nem győzött hálálkodni Izraelnek a rakétázás miatt. Sőt! Reményét fejezte ki, hogy a zsidó állam hathatós segítségével “az elkövetkező napokban kivívjuk a végső győzelmet!”
Nyugat-Irak szír határközeli Al-Qaim városában tragikus következményekkel járt tegnap az amerikaiak légicsapása. Az ISIS-t bombázták volna, csakhát…

alk

Valami megint “félrement”! A piacteret hintették meg. Nyolcvannál több civil halt bele, köztök legalább 19 gyerek. A mainstream nem kerekít a dolognak nagy feneket.

Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Szíria bejegyzéshez 16 hozzászólás

 1. Próféta szerint:

  izrael föld-föld rakétával lövöldöz és az oroszok csak nézik ? Mondjuk ez nem a Krím, de akkor is pofátlanság a ” mi mindent megtehetünk ” nép részéről.

  • TERMIN8ATOR szerint:

   Pedig hát ott vannak az oroszoknak a rakéta elháritó berendezésük,könyen semlegesithették volna, szerintem. Úgy látszik,hogy a zsidó álam a saját területén is akar háborut. Féltékeny, csalódot, hogy elvesztette a térségben a befolyását, nem fogja tudni terrorizálni a környező arab álamokat, és még talán az is megeshet, hogy a mult században a Szíriától elrabollt, a 6 napos háboruban megszált területeket (talán fél, hogy a szírek visszaszerzik a jogos területüket) megpróbálják visszaszerezni a szírek, szerintem .

   • Balázs szerint:

    Az eb el van hantolva…
    Az amerikai alkotmányban.
    Ha izraelt támadás éri…amerikának kötelessége megvédeni…
    Trump még nincs hatalmon, ha az oroszok visszacsapnak: indulhat a 3. Világháború.
    Mocskos banda ez.
    Az eb pedig el van hantolva.
    Maradjon úgy.

 2. egy paraszt szerint:

  Ó, ez nem pofátlanság, csak szimplán szokásjog.

 3. öregkun szerint:

  Nekik mindent lehet, mivel már sokat bántották öket…

  • Paraszt szerint:

   Nem vagy rajongó,,rendben,,
   Nagy hibát követsz el,,az elmúlt tíz évben nem tévedett
   De mindenkinek magánügye ,én követném a helyedben az összefüggéseket,,

   • Big szerint:

    Rengeteget tévedett,ahogy más is.Az összefüggéseket logikával és tényekkel nézem,amiket megtartom magamnak.Rengetegszer estem pofára,senkiben sem bízom,sok a lóláb!

 4. öregkun szerint:

  Amiket műveltek uralma alatt, még a pokol is kevés neki.

 5. aaa szerint:

  Ne legyen igazam, de az ISIS és támogatói okozhatnak még meglepetést, Aszadnak és szövetségeseinek. Ebben az esetben az oroszok ” bosszúja ” sem marad el, amely iszonyatos lesz ! Még nincs vége a ” játéknak ” !

  • TERMIN8ATOR szerint:

   Így van a a a ! Nagyon óvatosaknak, minden csekélységre odafigyelőeknek, minden “kicsinységnek, jelentéktelennek tünő jelenségnek” fokozott figyelmet kellene szentelniük a szír-orosz csapatoknak, nehogy valami helyrehozhatatlan tragédia történjen !

 6. én szerint:

  északon és keleten már nincs kiépitett lázadó front.

 7. TERMIN8ATOR szerint:

  A Hmeimini katonai repülőteret a Csecsenek fogják (vagy már) őrizni. https://cz.sputniknews.com/svet/201612084279788-letectvo-zakladna-hmeimim-cecensko-jednotka/

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.