Valahol-valami sántít a Döbrögi-utalványok kézbesítése körül

Eddig juttatja el a posta a nyugdíjasoknak az Erzsébet-utalványokat

Megállapodott a Magyar Posta az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatósággal a nyugdíjasok számára küldendő Erzsébet-utalványok kézbesítéséről – közölte a posta csütörtökön az MTI-vel.

A közlemény szerint a posta mindent megtesz azért, hogy a nyugdíjasok a lehető leghamarabb megkapják a küldeményeket, legkésőbb december 31-ig.

pos

A Magyar Posta a küldeményeket a megállapodás szerint 400 forintért kézbesíti.
A nyugdíjasok személyesen tudják átvenni a küldeményt, amely tartalmazza az utalványokat és egy rövid tájékoztatót. Amennyiben a címzett nincs otthon, értesítőt kap arról, hogy küldeménye érkezett. Az utalványok ezzel az értesítővel 10 munkanapig átvehetőek a címhez tartozó letéti postán – áll a tájékoztatásban.
(alon)
Bal-Rad komm: Mert volt ugye a Kezdeti Nagy Nekibuzdulás! A KARÁCSONYI ajándéknak szánt Döbrögi-kegy meghirdetése. A KARÁCSONYI AJÁNDÉK pedig-ugye-fogalmaink szerint…
Szentestéig!
Döbrögisztán nem egy nagy ország! A posta pedig az érvényes díjszabásában foglaltak szerint kikézbesít. Ha valaki december 12-én hétfőn felad valamit-az legkésőbb 19-én ott van a címzettnél. Persze a Döbrögi-utalvány az NEM CSUPÁN EGY VALAMI!-ezzel tisztában vagyunk! AZ EGY KEGY!-ÚGY IS BÁNIK VELE A POSTA! Miután KÜLÖN MEGÁLLAPODOTT A KEGYET ADMINISZTRATÍVE BONYOLÍTÓ HIVATALLAL! A NYUFI-val!
Valami mégis zavaró körülményként merülhetett föl, hiszen ELKÉPZELHETŐ, hogy néhány KEGYELT CSAK KARÁCSONY UTÁN kapja majd meg Döbrögi-utalványát. (A csavargó nyögdíjasok meg magukra vessenek, ha nem lesznek otthon éppen Döbrögi Jézuskájának érkeztekor! Viszont tovább megmarad az elkölthető!)
Így fordulhat majd elő az a helyzet, hogy a vajda levele előbb érkezik, mint az utalványa! A karácsonyfa alatt jól fog mutatni! Vélhetőleg fizimiskás levél lesz! A Mária-kép mellett is megállná a helyét!
De mi lehet a zavaró kürülmény? Hogy lehet hogy csak néhányan csak december 31-ig…
Mégiscsak biztosabb lett volna tán, ha a szügyig hóban gázoló Lézerjani és alkalmazottai a hófúvásos alföldi rónaságon a tanyavilágban…
De hát a posta elhappolta a kézbesítés jogát! Aha! Itt van/lesz a kutya elásva! A posta felkészületlensége…
Karácsonyi forgalomáradat, tél, hó, stb. Szovjet tankok meg már nincsenek! Csak a hatórás postások vannak!

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Valahol-valami sántít a Döbrögi-utalványok kézbesítése körül bejegyzéshez 3 hozzászólás

  1. egy paraszt szerint:

    Mikortól vonják össze az erzsébet utalványt a nyugdíjösszeggel, hogy csóri nyugik így már a nyugdíj után is adózhassanak?

    • vitorla123 szerint:

      Igen értem!Lényeg,hogy a Marxi politikai gazdaságtan nélkül nem lehet bankárkodni a világban!Az a kúrva csereérték törvény!Pedig ezt mint volt kommunista bankár pontosan tudtam!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.