Amit egy levélről tudni lehet

A Bal-Rad kommentrovatában IS komoly vitát keltett Alex levele a Jézuskához. A valószerűtlen-de nagyon is életszagú-“sztori” előéletére a 444.hu-n bukkantunk rá. Aki többre is kíváncsi ott megtalálhatja a teljes történetet, és levonhatja a maga számára a neki legmegfelelőbb tanulságot.
A Bal-Rad CSAK az általánosnak mondható jellemző résszel kíván foglalkozni ezúttal.

alex

“…teljesen véletlenül, egy vaterás pulóvervásárlás révén ismerkedett meg Alex anyjával, akivel levelezni kezdtek. Amikor megtudta, milyen körülmények között élnek, teljesen privát alapon támogatni kezdte őket. Néha pénzzel, néha ruhával és más dolgokkal. Hat év alatt évi egy-két alkalommal történt ilyen. Most Brucknerrel mentek le a faluba novemberben, az aktuális segítségadaggal. Ekkor találkoztak a levéllel.
Ami azért néz ki olyan rendesnek, mert iskolai feladatról van szó: a Kisjézusnak írott levél eredetileg fogalmazásfeladat volt.
A család egyébként nem élt mindig ilyen rettenetes sorban. Mindkét szülőnek volt rendes állása, aztán bedőlt a lakáshitelük. X-be az ország másik végéből költöztek, amikor a zsugorodó, iskoláját féltő település olcsó bérű lakhatást ajánlott nagycsaládos beköltözőknek. Később lelépett a férj, a hat gyerekével magára maradt anya pedig egy leépítés miatt elvesztette az állását.
Az egész sztori megmaradt volna az emlegetett baráti körben, ha az egyik ismerős nem posztolta volna ki a levelet publikus felületre december 7-én. Attól kezdve elképesztő tempóban kezdték megosztani az emberek, hogy a család vesztére a falujukban is megszimatolják, hogy róluk van szó. A szerencsétlen családnak – a gyerekek közül többen is betegek, ami azt is megakadályozza, hogy a nagyobbak pénzt tudjanak keresni – így most a szegénység mellett az előre irigykedőkkel is meg kell küzdenie. Attól is tartanak, hogy a sztori nyilvánossága miatt esetleg megpróbálják elszakítani az anyát a gyekektől, amit egyikük sem szeretne. bár az adományhullám ezen a helyzeten feltehetőleg segíteni fog…”
Nagyjából ennyi! A legfájóbb a történetben az, hogy JELLEMZŐ! Az vesse ránk az első követ, aki nem ismer legalább egyetlen döbrögisztáni Alexet.
Hogy a történet mennyiben reklámízű és mennyiben nem…talán nem elsődleges fontosságú. Biztosan fogunk még hallani-olvasni ilyen történetekről rengeteget Karácsonyig! Talán olvasóink közül többen maguk is akár részesei lehetnek ilyen történeteknek.

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Amit egy levélről tudni lehet bejegyzéshez 1 hozzászólás

  1. Havasi Gáspár szerint:

    Ha néhányan gátlástalanul gazdagodnak, ott hatványozottan nő a nyomorgók száma. Ilyen a kapitalizmus, és ilyen volt mindig. Akik hisznek a jó kapitalizmusban, azok vagy hülyék, vagy maguk felé hajlik a kezük. A tisztességes munkának van akkora értéke, amiből normálisan lehetne élni, de a vállalkozónak nevezett burzsoá azt zömében kisajátítja. Sok olyan ember van, aki lelkendezve, loholva, tapsolva vett részt a szoc. megdöntésében, most nyomorog és azoknál koldul, akiket segített tönkre tenni. Hát nem jött be a sokak kánaánja, helyette itt van a kegyetlen valóság. Tessék élvezni.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.