Szíria

Bajban vannak Aleppoban a kormányerő emberei! A gyereknek karácsonyi ajándék gyanánt beigért friss aleppoi latorfül helyett csak összeaszott, régi latorfül kerülhet a karácsonyfa alá! Az is csak az előrelátóbb apukák csemetéinek. Ha ugyanis a dolgok Aleppoban a jelenlegi ütemben zajlanak tovább, egy-két nap még!-és elfogynak a martalócok. Utána már nagyítóval sem fognak találni leföle(z)lhető, élő-eleven latort egész Aleppoban.

Tegnap ugyanis ismét látványosan marcangolta a kormányerők offenzívája a Kelet-Aleppoban ostromgyűrűbe zárt pribékbandákat. Sheikh Said, Sukkari és Bustan al-Qasir negyedek pribékjei már őszintén bánhatják, hogy nem éltek a felajánlott szabad elvonulás nagylelkű lehetőségével.
Égből-földről zajlott a nagyüzemi latorirtás tegnap is Aleppoban.
Napnyugtára az eredeti ostromgyűrű brigantihordák által uralt terület már alig öt százalékára zsugorodott össze. Ezzel együtt a pribéklétszám is alaposan lecsappant.

al5

Szergej Lavrov tegnap este Moszkvában bejelentette, hogy akkor most egy kis szusszanásnyi szünet lesz a pribékhordák fölszámolásának folyamatában. Azért, hogy mintegy nyolcezer civil el tudja hagyni a “zsebet”!
Lavrov elmondta továbbá azt is, hogy Kerry amerikai külügyér tegnap kisírt nála tizedikére Genfbe egy katonai szakértői összejövetelt. “Úgy tűnik, hogy az USA nagyon szeretné kimenteni az ostromgyűrűből az an-Nuszrát, és mindent megpróbál érdekükben”-fejtette ki Lavrov.
Vlagyimir Putyin tegnap orosz civil szervezetek tanácskozásán úgy nyilatkozott, hogy Oroszország nem nyugszik bele, hogy a Nyugat és a nemzetközi szervezetek olyan közönnyel viszonyulnak az észak-szíriai Aleppóban kedden megölt két orosz ápolónő és egy súlyosan megsebesített gyerekorvos ügyéhez, mintha egy lapon lehetne őket emlegetni a gyilkosaikkal.
Obamaki tegnap úgy intézkedett, hogy SZÍRIAI TÁKOLTJAIK KÖZÜL CSAK AZ USA NEMZETBIZTONSÁGI ÉRDEKEIT SZOLGÁLÓ BANDÁK részesülhetnek további ellátmányokban. De azok mindenben!
Az aleppoi vészhelyzet láttán az ankarai maffia is gyorsan megerősítette háromszáz “speciális katonával” az Észak-Szíriában az “Shield Eufrátesz” elnevezés alatt ténykedő erőit.
Aleppon kívül is élénk élet zajlik ám Szíria más vidékein is.
Palmürától délnyugatr tegnap a kalifátusisták egészen váratlanul támadást indítottak a kormányerők ellen. Értek is el kezdetben sikereket a Dzhazal-domboknál és a Maher olajmezőn.

p8r

Aztán a pribékwircsaftnak véget vetettek a riasztott orosz “Alligátorok” és “Éjszakai vadászok”! Meg az orosz-szír légipáros egyéb légialkalmatosságai. Este aztán a helyzet már a rémkalifátus támadása előtti állapotra állt vissza.
Tegnap este Deir ez-Zor ISIS-martalócai SEM nyugtával dícsérhették a napot. Egy 28 autóból álló konvojukat takarított fel az orosz légierő. Azokban az autókban meg legkevesebb 28 pribékegyed pöffeszkedett! De hát tudjuk, hogy a cigányok ha autót látnak, nem bírnak magukkal. Megtömik magukkal a masinát. Úgyhogy szorozhatunk is akár hárommal is. Még akkor sem biztos, hogy valós számot kapunk.

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Szíria bejegyzéshez 6 hozzászólás

 1. palko71 szerint:

  A militarymaps szerint most a kurdok kezdik elfoglalni a kormány által felszabadított, velük szomszéd kerületet Aleppoban…

  • Pierre szerint:

   Szerintem rendfentartói szerepet töltenek be arra …. összecsapás biztos nincs, sőt az ostromban is rendesen kivették a részüket a kurdok is.

 2. TERMIN8ATOR szerint:

  Obamaki tegnap úgy intézkedet….. HÁT EZÉRT NEM SZABADNA HAGYNI MÉG EGY “FÉL SZUSSZANÁST”sem az an-Núszra számára . Ha likvidálták, akor elmulik a veszélye annak , hogy a JENKI FŐNÖK MEGTUDJA AZT ERŐSITENI, nem lesz kit minden elkébzelhetővel felfegyverezni, szerény véleményem szerint.

 3. Paul Aradi szerint:

  “De hát tudjuk, hogy a cigányok ha autót látnak, nem bírnak magukkal.”
  Valaki drón ökörködött, szolgálta ki az usa- talpnyalókat, fogalmazott a fentiekben. Miért kell ilyen ökörséggel sanszot adni a liberális maszatolóknak? Súlyos erkölcsi és szellemi mélységben szenved az, aki ezt az értékes (bal rad) hírforrást nyújtó oldalt a saját maszatolásával akarja rontani. Azt lehet hinni, hogy ide is betörtek az amerikanizált drónok, amolyan fasiszták!

 4. szigony szerint:

  Tisztelt Admin, lehetne a nagyon zavaró hírdetések ellen tenni valamit ?!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.