Szíria

A Nyugat továbbra is Kelet-Aleppo maradék brigantijainak kimentésén ügyködik. Ezt most leginkább az ENSZ-fedezete alatt.

Tegnap ismét próbálkoztak a világszervezetben. Javaslatuk lényege, hogy hagyják békén a “lázadókat”!
Oroszország, Kína és Irán az ötlet ellen szavazott.
Bashar Ja’afari Szíria ENSZ-nagykövete a terroristák szponzorainak tudomására hozta: ha már a szír kormányhadsereg felszabadította Aleppo 93 százalékát, nem fogja beérni ennyivel! Befejezik a munkát, és ezzel az aleppoi véres színjáték véget is fog érni! Majd hozzátette: NEM CSAK ALEPPOBAN, HANEM EGÉSZ SZÍRIÁBAN!
A szír kormányerők pedig tegnap IS komolyan vették a dolgukat Aleppoban.
Homsz-tartomány keleti részén tegnap az időjárás-nagy homokvihar-besegített a kalifátusistáknak. Mivelhogy a légierő nem volt képes aktívan közbeavatkozni, a visszavetett rémbanda ismét akcióba lendült.

eh

Nagy területeket nem tudtak megkaparintani, de a kormánycsapatok több helyen is “visszavonultak”! Jelentések szerint legalább száz kormánykatona elesett, és kétszer annyi a sebesült.
Állóháború alakult ki al-Bab városáért. Az ISIS a városban, a törökök-kurdok-“szabad szírek” a városon kívül.
Többnyire ágyúzgatással töltik a felek az idejüket. Az ostromlók helyzete etekintetben egyszerűbb. Csak a város felé kell lőni! Találat az lesz! Volt is tegnap is. Állítólag legkevesebb 12 civil halottja a török tüzérség buzgalmának.

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Szíria bejegyzéshez 7 hozzászólás

 1. öregkun szerint:

  Az a baj a nagy democsokrácia exportőrök a bajkeveresből élnek.

 2. SirMock szerint:

  Aleppo felszabadításával felszabadul kb. 15000 kormánypárti katona is (ha azzal számolunk hogy kb. 10000 marad ott védeni). Azért az nem kevés. Még ha Palmyrát el is foglalja az isis, megtartani nem fogják tudni sokáig, csak most Aleppo bevétele túl sok katonát igényel szír részről.
  Viszont a török beavatkozás azért aggasztó, ki tudja meddig megy el a megalomániás bohóc. Ha nagyon komoly erőket küld Szíriába, tulajdonképpen azt foglal(na) el, amit akar(na). Kérdés, hogy abban az esetben az oroszok mit lépnének.
  De ezt a zerdogant sem értem, tovább mélyiti a konfliktust, ahelyett, hogy hagyná, hogy a szír hadsereg tegye a dolgát. Ha vége a háborúnak, diplomáciai úton még mindig elérhetik Assad távozását, így meg csak a szenvedés húzódik el a katonák és a civilek számára is.

 3. .... szerint:

  Amerika megkezdte a válról indítható légvédelmi eszközök szállítását a Szír felkelőknek. Ha a Szír és orosz légierőt veszteség éri rendszeresen már nem lesz olyan nagy előnye a Szír aszadistáknak. A felkelők egy része 100 éves ágyúkkal lövöldőz, ami ugye egy vicc a mai fejlettség mellett.

  • aaa szerint:

   Mi lesz az utasszállítókkal. Veszélyes játékba kezd az USA.

   • TERMIN8ATOR szerint:

    aaa ! Majd repülési tilalmat rendelnek el, vagy megemelkedik az áldozatok száma. Vagy úgy lesz,mint anno,volt Donbaszban, szándékosan, mindenáron,minden eszközel az oroszokra fogják kenni A Jenkik érzik a saját vesztüket. A “béna kacsa”még mindig HAZARDÍROZIK a saját álampolgárainak az ÉLETÉVEL . Még mindig JÁTSZIKA TŰZZEL !!

  • TERMIN8ATOR szerint:

   …. ! Remélhetőleg nem fog eljutni a szálitmány, mint ahogy maga reménykedik. Szerintem, ahogy a szövegéből kivettem (lehet,hogy tévedek) a “pártfogoltjaihoz” a béna kacsa szálitmánya, vagy túl későn fog érkezni a szálitmányuk, vagy a szír kormánycsapatok el fogják fogni és ezzel is a kormánycsapatok fognak erősödni . Még mindig, a légierő nélkül IS ütőképes lesznek a szírek-oroszok, a búvárhajókról, illetve a környéken álomásozó hadihajókról inditható szárnyas rakétákkal. Úgy látszik elfeledkezett a Kaspi tengerről, anno inditott nagy pontosságu szárnyas rakétákról, meg a stratégiai nagy magasságbóli bombázókról, meg aztán, a még tartalékban lévő,eddig titokban tartott kütyükről .

  • TERMIN8ATOR szerint:

   … ! A felkelők egy része 100 éves ágyukkal lövöldöz, ami ugye egy vicc a mai fejlettség mellett. Kikre gondol konkrétan a “felkelőkkel” tisztelt … ?! De szerintem ez nem nagyon fedi a valóságot.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.