MÍNUSZ 4,7 százalékkal MEGHALADTA…

Hova tűntek a vevők a boltokból?

hvv

Kevés fontos makrogazdasági adat jelenik meg a jövő héten Magyarországon, az építőipari termelés adatai mellett kiskereskedelmi statisztikát, valamint az ipari termelés részletes adatát közlik.

Szerdán az ipari termelés októberi alakulásának második becslése jelenik meg. A december 6-án kiadott első becslés szerint októberben az ipari termelés 2,1 százalékkal elmaradt az egy évvel korábbitól, a munkanaphatástól megtisztított adat megegyezik a kiigazítatlan indexszel. Szeptemberben 3,7 százalékos volt az ipari kibocsátás éves csökkenése és a második félévben egyedül augusztusban volt növekedés. Az előző hónaphoz viszonyítva a szezonálisan és munkanaptényezővel kiigazított ipari kibocsátás 2,0 százalékkal nőtt októberben. A termelés volumene az első tíz hónapban 1,1 százalékkal volt nagyobb, mint az előző év azonos időszakában.
Csütörtökön az építőipar októberi kibocsátását és a mezőgazdasági termelői árak októberi alakulását közli a KSH. Szeptemberben az építőipari termelés 13,2 százalékkal maradt el az egy évvel korábbitól, az előző havi 9,0 és a júliusi 17,6 százalékos visszaesés után. Az előző hónaphoz képest az építőipar termelése szeptemberben 1,7 százalékkal nőtt, miután augusztusban még 4,6 százalékkal emelkedett a szezonálisan és munkanaphatással kiigazított adatok szerint. Az építőipar termelése tavaly decemberben nőtt utoljára éves összehasonlításban.Január-szeptemberben az építőipari termelés volumene 20,7 százalékkal kisebb volt az egy évvel korábbinál.
Pénteken az októberi kiskereskedelmi forgalom részletes adatait közli majd a KSH.
Októberben 2,6 százalékkal nőtt a kiskereskedelmi forgalom volumene az előző év azonos időszakához képest a nyers és a naptárhatástól megtisztított adatok szerint egyaránt. Az élelmiszer- és élelmiszer jellegű vegyes kiskereskedelmi üzletekben 1,5, a nem élelmiszer-kiskereskedelmi üzletekben 4,6, az üzemanyag-kiskereskedelemben 1,2 százalékkal emelkedett az értékesítés naptárhatástól megtisztított volumene. Az év első tíz hónapjában a forgalom volumene – szintén naptárhatástól megtisztított adatok szerint – 4,7 százalékkal haladta meg az előző év azonos időszakáét.
(Forrás: napi.hu)
Bal-Rad komm: Az előzetesből számunkra ez tetszik a legjobban: “…naptárhatástól megtisztított adatok szerint – 4,7 százalékkal haladta meg az előző év azonos időszakáét…”
-Értjük ugye? MÍNUSZ 4,7 százalékkal MEGHALADTA (!)…
Végülis a negatív növekedés is növekedés!-a döbrögista szállóige szerint!
De hogy hová tűntek a vevők a boltokból?
Hát bevonultak a Tiborcz Pista meg a Jó Lőrinc Koma szállodáiba!

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

MÍNUSZ 4,7 százalékkal MEGHALADTA… bejegyzéshez 3 hozzászólás

 1. vitorla123 szerint:

  FELESÉGEM SZERINT UGYAN ANNYI PÉNZBŐL DURVÁN 1/3-ÁT LEHET MEGVÁSÁROLNI MINT EGY ÉVVEL KORÁBBAN.AZ ADATOK AMIT KÖZZÉTESZNEK HÜLYESÉG!

 2. Fergeteg szerint:

  Vigyázat! Admin próbára tesz minket! 🙂
  Egyébként Lőrinc komának már tévéje is van, az Echo Tv gyakorlatilag az ő érdekeltségébe került. Kell egy szócső a határon túlra is, és a hordának a helyi szolgáltatók alapkínálatába sem ártana betolni valahogyan ezt az adót.

 3. Vén Majom szerint:

  No ez most csúnyán be lett nézve, na mert hogy az egy gondolatjel: ” – bla-bla – ”
  Persze ettől még hiszi a piszi az adatokat, s pl. az én fizetésem sem változott a kkv-ban immáron 10 éve!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.