Kiüresedik a Karácsony is?

Több vendég várható a szállodákban karácsonykor

csk

Budapesten elsősorban külföldi vendégek, vidéken pedig főként magyarok töltik az ünnepeket.

Folytatódik az évek óta tartó tendencia, karácsonykor az idén is több vendég lesz a hazai szállodákban – közölte Niklai Ákos, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének (MSZÉSZ) elnöke az M1 aktuális csatornán hétfőn.
A szakember elmondta, Budapesten elsősorban külföldi vendégek, vidéken pedig főként magyarok töltik az ünnepeket.
Niklai Ákos szerint Magyarországon olyan hotelek – például gyógy-, wellness- vagy kastélyszállodák – jöttek létre, amelyek kielégítik a magyar családok igényeit, másrészt megteremtődtek a családok anyagi lehetőségei az utazáshoz, illetve a SZÉP-kártya is segíti azt, hogy minél több belföldi vendég tölthesse az év végi ünnepeket szállodákban.
A MSZÉSZ elnöke pozitívan értékelte a Magyar Turisztikai Ügynökség nemrég indított Ajándékozz élményt kampányát. Elmondta: a kampány új, így eredményeit még nem ismerik, de egyre több hotel csatlakozik.
Niklai Ákos megjegyezte, hogy a szállodák többsége még nem telt meg karácsonyra, lehet foglalni, de szilveszterre is vannak még szobák.
(mh)
Bal-Rad komm: Hagyjuk most ki a qrmányzati vállveregetést, miszerint megteremtődtek a MAGYAR CSALÁDOK ANYAGI FELTÉTELEI a …! (Amúgy is hülye állítás!)
Van a hírnek egy átkozottul rossz olvasata! KARÁCSONYKOR-ugyebár a családok és a szeretet ünnepén-MÁR NEM JÖNNEK ÖSSZE A CSALÁDOK!

Képtalálat a következőre: „Karácsony a szocializmus idején-kép”

Vagy legalábbis LAZUL ez a fajta kapocs is!

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Kiüresedik a Karácsony is? bejegyzéshez 8 hozzászólás

 1. Istvan szerint:

  Csodálkozunk,hogy kiüresedett a Karácsony?!Ugyan miért?!
  Valamikor ,gyerekkoromban ,annak ellenére,hogy tudtuk,hogy minden évben van karácsony,csak Mikulás tájékán hallottunk valamit rebesgetni arról,hogy oszt Mikulás után gyün majd a karácsony!Előtte pár nappal kellett megvenni a karácsonyfát,szaloncukrot pedig sorban állva,feliratkozva lehetett kapni(ez azért nem volt annyira jó,de csak eleinte volt így!)Volt idő a várakozás csodáit megélni,örülni az ismeretlen jónak,hol türelmetlenül,reménykedve,hol bizonyossággal tekinteni a csodák felé.
  Aztán mára mi lett?! Az üzlet betolakodott a családokhoz,először karácsonyi reklámot szeptemberben hallottam!Azota százszorosan dübörög ez a soha nem kívánt reklám-áradat,agyatlan költekezésre,kiadásra sarkallva a csodaváró,még pénzénél levőtA szaloncukor már nem az a szaloncukor,mindenféle fájintos csokis,zselés,meg anyámtyúkja található-vehető!Karácsonyfát már november elején lehet vásárolni,persze vágottat,amiért nem is csodálkozom a sok lakástűzön,a lekopadt,a 26.-ig sem elálló tartósságán!
  Nem a családok ünnepe lett,hanem az elüzletiesedett,tolakodó tőkéé.Nincs már csendes éj,sem szerény ajándékozás,hanem harsogó,kivagyi rongyrázás!
  A mások oldalon pedig a nyomorba döntött,senkinek nem kellő dolgozók milliói,akik a mindennapi robot mellett sem tudják kellően megünnepelni ezt a csendes,családias ünnepet,nem beszélve azokról a további milliókról ,kiknek sem meleg szoba,ehető étek nem jut ezen az ünnepen sem,és azokról a szerencsétlenekről,akiknek ilyenkor is a kis gyufaárus lány fagyhalálba vezető fényes ,megváltó álmai jutnak !Ha!

 2. Sub Zero szerint:

  Érdekes,amikor egy radikális baloldali vagy kommunista oldalon egy karácsony fontosságáról és lényegéről szóló cikk jelenik meg. Egyébként nagyon helyes megközelítéssel.

  Admin:

  Azt hiszem ideje lenne átértékelnetek a TUDÁSANYAGOTOKAT! Egy kommunista is lehet hagyománytisztelő, nemzeti érzésű, humanista.

 3. Nagy szerint:

  istván
  + 1

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.