Libabőrös libsik Moszkvában

Rémisztő dologra ébredtek a moszkvai libsik. Az orosz főváros központjában, alig egy kilométerre a Kremltől, egy új étterem nyílt!

ettm

“NKVD” Ez az új étterem neve! Az Osztozsenyka utcában. Ahol nyugodt, barátságos légkör várja a vendégeket. A reklám szerint.
Libsikörökben lett olyan rettenetes jajongás a dolog miatt, hogy olyat ember még nem látott Moszkvában. Volt olyan, aki szent borzadálytól fűtve föl is kereste a jeles műintézményt. Így tett Jekatyerina Barabas “neves orosz” filmkritikus és esztéta, meg egy Mark Fejgin nevű-ugyancsak “orosz” ügyvéd.

nkvd

Jekatyerina majdnem beleájult az étteremben eléje táruló látványba. Az asztala éppenhogynem a Generalisszimusz életnagyságú portréjával szemben volt. Elmondása szerint őt magát a hideglelés környékezte Sztálin szigorú tekintetétól. A tudat pedig, hogy a háta mögött Félix Dzserzsinszkij teszi ugyanezt-egyenesen őrjítő volt számára.

eti

Amúgy az étellel-itallal elégedett lett volna, de saját bevallása szerint se nem hallott, se nem látott, se nem érzékelt dolgokat fölháborodásában. A pincér csendesen megjegyezte szörnyülködésére, hogy nem kell félni, nem bánt a bácsi!
Jekatyerina Barabás ezzel együtt is gyorsan betelt az élményekkel, és földúlt lélekkel távozott.
Az ügyvéd úr sem találta úgy, hogy ez a hely lesz Moszkva liberálisainak kedvenc gyülekezőhelye. Mikor meglátta az eléje tett étlapot, “rossz érzések kerítették hatalmukba” Mark Fejgint. Természetesen a Sztálin, Dzserzsinszkij portrék látvány sem hatott nyugtatólag az idegeire, de az NKVD szimbolikával ékített étlap látványa gyomorgörcsöt okozott nála.

etk

Nem tudta őt megnyugtatni az odasiető pincér sem, aki megtudva a rosszullét okát, gyorsan fölvilágosította. “EZ AZ” NKVD nem “ANNAK AZ NKVD”-nek a rövidítése.
“EZ AZ NKVD” a “Народная Кухня Великой Державы-Nagy Országok Népi Konyhája” elnevezés rövidítése. Nem tévesztendő össze “AZZAL” az NKVD-vel (Народный Kомиссариат Bнутренних Дел-Belügyi Népbiztosság)! Hát a kellékek…-azok csak olyan oroszos hangulatcsinálók.
Az ügyvéd úr is igencsak földúlt lelkiállapotban távozott, és üres gyomorral. “Ez meredekebb dolog, mint a legutóbbi élményem az “Пять Pасстрелов-Öt Kivégző” nevű sasliksütő. Azt bezárattuk!
Raul Szkriljov másik jeles “orosz” ügyvéd pedig jelezte: ő maga is szívesen beveti szakmai tudását az új NKVD étterem és bár bezáratása érdekében. Amely célból a megrendült moszkvai liberálisok egyemberként megmozdultak!

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Libabőrös libsik Moszkvában bejegyzéshez 6 hozzászólás

 1. Havasi Gáspár szerint:

  Mi ebből a lényeg? Hogy ott is a zsidók kormányoznak! Nincs szabad ország. Pedig ugye az NKVD sem árja szervezet volt, s az utódjai sem, és ma sem.

 2. Tovaris szerint:

  Egy éttermet elsősorban nem a neve, hanem az ott felkínált ételek és italok határozzák meg. Gondolom, nem a munkásosztály törzshelyének szánták ezt az éttermet a kiötlői. A liberálisok meg miért vannak beszarva? Hiszen a liberalizmus édes gyermeke az ilyen polgárpukkasztó elnevezés is.
  Vagy talán a lelkiismeretük nem tiszta a liberálisoknak?
  Könnyen meglehet…

  • Kálmán Lőrinc szerint:

   A liberális addig toleráns(ahogy hírdeti és elvárja) amíg a másik az ő(a libsi) elveit elfogadja. Amint neki ellentmondanak, főleg TESZNEK, azt rögtön rasszizmussal, cionizmussal és mindenféleizmussal vádolja.

 3. TERMIN8ATOR szerint:

  NKVD- Narodnij Komiszariat Vnutrennih GYel ! Az FSZB, a KGB, elődje, és a Cseka utódja, amelyet Felix Dzerzsinszkij alapitott. Nem is csodálkozom,ha a Moszkvaiaknak erre a négy betüre a hideg szaladgál a hátán. Nagyon gyakran áltak meg a moszkvaiak házai előtt a négy betüt fémjelző fekete autói, amit a moszkvaiak el is neveztek CSORNIJ VORON, vagyis magyarra forditva FEKETE VARJU -nak. Ha ez a fekete varju megjelent egy ház előtt, a szomszédok száz százalékban tudták, hogy a az ismerőseik ÖRÖKRE ELTÜNT EMBEREK. De ez családtagokra is vonatkozott. Ez a Csornij Voron, legtöbször a LJUBLJANKA előtt szokot megálni, innentől kezdve az “utast”bent vették “kezelésbe”. Az a személy aki innen kikerült szerncsésnek mondhatta magát ha a Szibériai, valamelyik kényszer munka táborral megúszhatta. Legtőbszször azomban csak földi maradványok, vagy még az sem került ki az NKVD karmai, kezei közül .

 4. TERMIN8ATOR szerint:

  NKVD- Narodnij Komiszariat Vnutrennich Gyel, A KGB, FSZB, elődje, Cseka utódja amelyet Felix Dzerzsinkij alapitott Orosz titkosszolgálat Ennek a négy betünek Oroszország szerte nagyon rosz híre volt. Nem csak a “libsik” között,de a legmagasb pártfunkcionáriusok között is !

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.