Fico az intoleráns populista

Fico üzent a cigányoknak: „Elég volt a toleranciából”

szlo

Kemény üzenetet küldött a romáknak Robert Fico. A szlovák miniszterelnök pártja, az Irány – Szociáldemokrácia (Smer) kongresszusán azt mondta, a cigány telepeken rendnek kell lenni, s ez ügyben személyesen áll a rendőrség mögé, és kész konfliktust vállalni az ombudsmantól kezdve a nemzetközi szervezetekig mindenkivel, aki ezt kifogásolja.

„Nem toleráljuk tovább azokat az embereket, akik visszaélnek a szociális rendszerrel, akik zaklatják a törvénytisztelő polgárokat, zavarják a nyugodt életet a városokban és a falvakban. Elég volt a toleranciából” – idézte a pozsonyi Új Szó a kormányfőt, aki a politikai korrektséggel való leszámolást is elsődleges célnak nevezte. „Félünk valamit kimondani, mert nem polkorrekt, ám a másik oldal, a szélsőségesek és a radikálisok használják ezt a nyelvet, és hatalmas támogatást szereznek vele. A politikai korrektségnek nincs helye ezen a világon” – hangsúlyozta Fico.
Ravasz Ábel romaügyi kormánybiztos, a kormánykoalíció részét képező Híd – Most alelnöke nyugtalanítónak nevezte Fico kijelentéseit. Peter Pollák korábbi romaügyi kormánybiztos szerint a miniszterelnök populista, a Smer pedig bejelentkezett Marian Kotleba szélsőséges pártjának szavazóiért.
Grigorij Meseznikov elemző arra emlékeztetett, hogy Fico sosem volt politikailag korrekt. „Az idegengyűlölet azon szintje, amelyet a választások előtt tapasztalhattunk, nem emlékeztetett polkorrektségre. A romakérdés ennek a csomagnak a része. Ismét idegengyűlölő retorikára készülhetünk” – jegyezte meg.
Ján Baránek politológus ugyanakkor úgy véli, a romakérdés megoldását bizonyos szinten valóban gátolja a politikai korrektség. Kotleba pártjának sikere is annak köszönhető, hogy a roma telepek környékén élőknek gondot okoz az ott uralkodó helyzet. Fico szerinte kijelentéseivel nemzetközi trendet követ, amely Donald Trump győzelmével indult el. A populista erők a menekültválság miatt Európában is erősödnek, a politikusok pedig megérezték, hogy a lakosság is elfordulni látszik a politikai korrektségtől.
Megszólalt Robert Kalinák belügyminiszter is, aki a miniszterelnöki üzenetet követve közölte: a belügyminisztérium és a rendőrség a jövő évtől külön figyelmet szentel azoknak a községeknek és városoknak, ahol problémásnak tartott, szociálisan hátrányos helyzetű polgárok és romák által lakott telepek vannak.
Ficónak korábban is voltak cigányokkal kapcsolatos kirohanásai. Már 2001-ben azt mondta, nem engedheti, hogy a romák a családi juttatások miatt szüljenek gyerekeket, hiszen ha ez így folytatódik, egymillióra emelkedhet a cigányok száma.
(mno)
Bal-Rad komm: “…ha ez így folytatódik, egymillióra emelkedhet a cigányok száma…”
-Micsoda “üdvös” állapot LESZ ez Szlovákiának! EGYMILLIÓS MUNKAERŐSEREG!
Már csak arra kell(ene) figyelniük Ficoéknak, hogy ez a tömeg ne legyen rejtett munkaerőtartalék!
Fico a jelek szerint nem Döbrögink észjárása szerint tervez. Ha úgy tenne, megcsinálná a maga Farkas Flóriját, a szlovák Lungo Drommal. Örök uralom lenne a jutalom! Ficonak! Háromnegyedes formában.
De nem! Ő kifogásokat keres, és békétlenkedik! POPULISTA! NEM TOLERÁNS! INKÁBB KEMÉNYKEDIK!

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Fico az intoleráns populista bejegyzéshez 24 hozzászólás

 1. Illuminátus 2017 szerint:

  Fico bevan szarva.
  Europában a maffia slovákiában mossa a pénzt.
  Ezek már közhelyek.

  Sátor Lajost megölték, a gyeplö a lovak közé esett.
  Lesz ott kurva világ.

  Budapesströl is slovákiába járnak mosni a kazárok, csak most kissé kitört az anarchia,pánik.

  Ez a cigo szöveg csak elterelés.

  A slovák pénzmosok elkezték egymásra a szart dobálni,régebben barátok voltak,most ellenségek.

 2. Tovaris szerint:

  A lényeg nem derül ki a cikkből. Nem a felszínes jelenségeken kell lovagolni, hanem az okokat kellene meghatározni.
  A cigányság évszázados elmaradottságot halmozott fel, amit a volt szocialista rendszer – e lap címlapján is ábrázolt államférfi által irányított rendszer – a szocializmus már kezdett megszüntetni.
  De rövid volt az idő. Amíg a cigányságnak volt munkája, addig a kedvező folyamatok előrehaladtak. A rendszerváltással egy csapásra visszazuhant a cigányság a középkorba. Miközben a cigány bűnözők mesés gazdagságra tettek szert, a cigányság zöme mélyszegénységbe süllyedt. Általánosítani velük kapcsolatban ugyanúgy nem szabad, mint sok más dologban…

  • Kálmán Lőrinc szerint:

   Az előző rendszerben nem csak a munkával “emelték” a cigányságot hanem azzal is hogy kőkeményen torolták az általuk gerjesztett problémákat, nem volt ilyen szintű bevédés mint most.
   Sajnos csak az erő felmutatásából értenek, a többségüknél észérvekkel nem lehet célt érni.

   • Smith szerint:

    25 évig a BRFK munkatársa voltam, ebből 20 évig bűnügyi nyomozóként teljesítettem szolgálatot.Az egyik budai kerület akciós, majd rablási nyomozója voltam. A XI. kerületről, az egyik bűnügyileg legjobban fertőzött kerületről van szó. A kerületben a 90-es évek elején jelentősen visszaesett közterületi rablások, emberölések és egyéb bűncselekmények száma. Megvallom, nem bántunk kesztyűs kézzel a bűnözőkkel. Az akkori akciócsoport legendás volt a keménységéről. Nem is akarok célozni arra, hogy a bűncselekmények elkövetőinek milyen bőrszíne volt. Akkoriban olyan mértékben esett vissza a kerületben a közterületi bűncselekmények száma, hogy az szemet szúrt a nyomozóügyészeknek. Dr. Túri András – jelenleg államtitkár – nyilatkozta, hogy a kerületben vizsgálatot kell indítan,i mert sok cigány arról panaszkodik, hogy nem fogadták őket kávéval a kerületi zsaruk. Azt nyilatkozta a Mai Nap című szennylapnak kettő oldalon át, hogy a kerületben billiárd-dákóval, baseball-ütővel és egyéb nyalánksággal fogadják a helyi zsaruk a kisebbséget. Nem volt igaza, mert mással is fogadtuk őket, olyannal, hogy azt mondták, hogy a kerületbe – amíg élnek – nem teszik be lábukat.
    Az egész cikk: https://kuruc.info/r/35/35168/

    • Emeric szerint:

     Hát, (tal nem kezdünk mondatot) ez az, amire jót nem tudok mondani.

     Igen. Megelőzni kell, rendet védeni kell, és nem üzletet csinálni. Mert üzlet = mások átbaszása saját haszonra.

  • Pozsony 907 szerint:

   Ezen már túlvagyunk, meg is van az eredmènye. Tisztelet a kivètelnek, csak a kivètelnek!

  • Emeric szerint:

   (+(+(+1))) Tovaris.

   Ha rendes létük van a cigányoknak, az meghatároz egy rendes tudatot.

   • vitorla123 szerint:

    Pontatlan!”A LÉ!!! határozza meg a tudatot!” Nincs “LÉ “nincs tudat!Öntudat meg pláne nincs.Ezért van cigány bűnözés.Azért cigány,mert a magyar cigány változatát beszélik.Ezt magyar,bár magyarul mondják nem is érti.Speciális tolvaj nyelv.

    • Emeric szerint:

     Ez politikai nevelés kérdése vitorla.

     • vitorla123 szerint:

      Kutattam a cigány bűnözés kérdését!Az 1980-as évek elején.Kiderült,hogy a romák leszakadása elsősorban nyelvi kérdés.A Perecesi Általános Iskolában fizikát és matematikát tanítottam e miatt!.Kiderült,hogy a cigány gyerekek zöme nem tudja felfogni,mi a feladat,mi az adott és mi az ismeretlen.Annak ellenére,hogy a feladatot,fel tudta olvasni hangosan.Nem tudják dekódolni a magyart.Nekik magyarnak látszó anyanyelvük van,ami bűnözés központú. Pl: Megcsinálta!= Megölte.

     • Emeric szerint:

      És konkrétan ezt a diákjaid mondták 1980-ban?

      Pff… durva nyelvi-politikai képzésre lesz itt szükség.

    • nem tom szerint:

     Megissza a LÉ-t és elmegy a tudata.

 3. Istvan szerint:

  Tovaris:
  +++

 4. Smith szerint:

  Ajánlom Fico figyelmébe, hogy az ukránok Csernobil és környéke újranépesítését tervezik. Javaslom, hogy Szlovákia is járuljon ehhez hozzá.

  • Pozsony 907 szerint:

   Nekik is illene már egy saját ország, ott aztán ragyoghatnának a drágaságok:))

 5. nem tom szerint:

  Maradjunk annyiban,hogy egy párszor már lerendeztek egy pár területen cigány kérdést./honvédség ,rendőrség/

 6. TERMIN8ATOR szerint:

  Akármien kkonspiráció is hangzott el, itten a bal-radon, egy biztos, hogy FICO-nak TELJESSÉGEL IGAZA VAN, még ha száz egyszer is populistának bélyegzik is. Aban a városban ahol én lakok vannak romák-cigányok, szép számmal, nagyon jól tudjuk milyen a viselkedésük MINDENTÉREN. Ennél a fajnál nemsokra mennénekazok akik “filozofalnak” a cigányokkal, mialat filozófiáznának nekik,azt vennék észre,hogy anyaszült meztelenek lennének. Láttak már bérházakat ahova cigányokat költöztettek be? Rövid időn belül úgy néztek ki a bérházak, negyedek mint MOSTAN A SZÍRIAI ALEPPO ! Úgyhogy ne nagyon siránkozzanak, nelegyenek odáig értük. Azt a nemzetséget soha senki nem fogja tudni átnevelni.Sem a mult szoc.társadalom,sem a jelenlegi redszer,sem az elkövetkező rendszer sem. Szerintem azért,mert saját magukat elszigetelik,nem AKARJÁK a társadalom törvényet,kulturáját elfogadni. Viselkedésük a Közelkeleti arab migránsokéhoz hasonlit. Sokat rontott a Szoc. társadalmi renszer, hogy NAGYOB SZAVUK VOLT mint az átlag,fehér bőrü emberé. Nem vagyok rasszista,ezt már töbször bizonyitottam.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.