Spórolnak a nyugdíjas tűzoltókon és kivezénylik őket a határra

A döbrögista bűnszövetség úgy határozott, hogy 50-60 éves, nyugdíjas tűzoltók kell hogy védjék a csodGYODA-val dúsított déli határt, mert sajnálják tőlük a nyugdíjat. Ugyanakkor a bűnbandához-közeli csókosokhoz ömlik a pénz a bevándorlási kötvényekből.

A döbrögista bűnbanda úgy gondolta, most az 50-60 éves, nyugdíjas tűzoltók és rendőrök lesznek azok, akiket ugráltathat. Elővették hát Bihar Ura Fejenagy Lajjost, aki azt mondta: nem szabad meglepődni, ha valakinek dolgoznia kell, amíg nem éri el az öregségi nyugdíjkorhatárt – tudta meg az RTL Híradó. Ennek hátterében az áll, hogy öt éve, amikor megszüntették a korkedvezményes nyugdíjat, választás elé állították őket:
1. vagy visszamennek dolgozni,
2. vagy szolgálati járandóságot kapnak a nyugdíj helyett, amit 16 százalék jövedelemadó terhel.
Ezt az adót – ami havonta 30-40 ezer forintot jelent – nem vonták le tőlük, ha vállalták, hogy önkéntes műveleti tartalékosok lesznek.
Ebből addig nem is volt gond, amíg feladatuk abból állt, hogy néhány hónapig raktárosként tevékenykedtek az operetthadseregnél, vagy árvízi védekezésnél vetették be őket. Most azonban egyikük megosztotta az RTL-lel, hogy a déli határra vezényelték őket, ahol a nem túl jó egészségi állapotban lévő, 50-60 éves családos emberek otthonuktól több száz kilométerre napi 12 órát talpalnak a hidegben. Kónya Péter korábbi szakszervezeti vezető elmondta: lehet, hogy karácsonyra sem engedik haza őket.
A tartalékosok között tűzoltók is vannak, nekik is védeniük kell a határt. Pár hetes kiképzés után kell ellátniuk azt a feladatot, amit mások hosszú idő alatt tanultak meg.
Bihar Ura Fejenagy, a Duna-parti Cirkuszpalota rendészeti bizottságának döbrögista elnöke minderre azt mondta: nem azért vezényelnek a határra idősebb tartalékosokat, mert kevés lenne a határvadász, hanem addig, amíg Döbrögisztán vajdaságban az öregségi nyugdíjkorhatár annyi, amennyi?!-addig azon nem szabad meglepődni, hogy ha valaki ezt nem éri el, akkor ő dolgozik.
A HM ugyanakkor azzal magyarázta a tartalékosok bevetését, hogy kiegészítésként van rájuk szükség, azért, hogy az operetthadsereg minden feladatát el tudja látni – írta a 24.hu.
Ömlenek a milliárdok a döbrögista hordához-közeli offshore cégekhez a letelepedési kötvényből
Míg a döbrögista rablóhorda az idős rendészeken és tűzoltókon spórol, a haverokhoz ömlenek a milliárdok. Négyszer annyi letelepedési kötvényt adnak el, mióta belengette a qrmány a program leállítását.
Drasztikusan megugrott novemberben a letelepedési kötvények iránti érdeklődés, miután novemberben 216 külföldi bevándorló élt a pénzért árult letelepedési lehetőséggel. Ez közel négyszerese a szeptemberi és október értékesítési adatoknak, amikor még nem volt szó a kötvényprogram bezárásáról. A Magyar Nemzet úgy tudja: a kínai ügynökségek nem győzik befogadni a kérvényeket, olyan sokan akarnak az olcsó és gyors magyar letelepedési programban még utoljára részt venni.
Közben az is nyilvánvalóvá vált, hogy a döbrögista bűnszervezet idén már nem szünteti meg a kötvényprogramot, miután a parlament utolsó ülésnapján sem adtak be ezzel kapcsolatos törvénymódosító indítványt. Arra azonban jó volt a program megszüntetésének belengetése, hogy felpörgesse a kötvényértékesítést. A kínai közvetítők már az októberi, elbukott kvótareferendumot követően felvették a ritmust, miután a program megszüntetésének lehetőségével motiválták a vásárlókat.
Mit kaszálnak a letelepedési kötvényen?
Érthető a maffia passzivitása a program leállításával kapcsolatban, és a közvetítő cégek nagyfokú aktivitása, mivel rengeteg pénzről van szó. Eddig ugyanis 4247 kötvényt jegyeztek le a közvetítő cégek, amellyel óvatos számítás szerint is (a legolcsóbb árazással számolva) 97,5 milliárd forintos bevételre tettek szert. A közvetítő cégek 45 ezer eurós “szolgáltatási” díjat kapnak, de náluk csapódik le a 29 ezer eurós kamat is. Egy darab kötvényen lényegében 23 millió forintot kaszálnak, amely brutálisan magas, 25 százalékos haszonkulcs az állampapírpiacra jellemző 0,2-0,3 százalékos átlagos jutalékszinthez képest. A közvetítő “cégeknek” az országgyűlésnek nevezett bűnszervezet döbrögista többségű “gazdasági” bizottsága adja meg a forgalmazási engedélyt. Jelenleg öt ilyen haszonleső bűnbandának van engedélye. Egy kivételével olyan helyszíneken vannak bejegyezve, amelyek igen népszerűek az offshore szigeteken.
Pedig Lézerjani főminiszter nemcsak azt ígérte meg, hogy még idén kivezetik a kötvényprogramot, hanem azt is, hogy nem hosszabbítják meg az elvileg élethosszig tartó letelepedési engedélyt, az okmány ötéves érvényességi idejét. Úgy tűnik, a pénzért letelepedési engedélyt vásárló külföldiek valamiért nem hisznek a Janinknak. Legalábbis erre utalnak az idei év legerősebb, novemberi kötvényértékesítési adatai.

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Spórolnak a nyugdíjas tűzoltókon és kivezénylik őket a határra bejegyzéshez 15 hozzászólás

 1. Istvan szerint:

  Ilyen szemét egy bandát!Még hogy szolgálati járandóság!?

 2. Gonda István szerint:

  Gondolom karácsonyra lecserélik az idősebbekkel a fiatalabbakat, hogy azok haza tudjanak menni a kicsi gyerekeikhez. Az 50-60 éveseknek ez már kisebb probléma, a gyerekek kirepültek.

  • vitorla123 szerint:

   A tűzoltó az tűzoltó!Nem határőr!

   • Gonda István szerint:

    Egyrészt a tűzoltók a legfaszább gyerekek. Kigyúrtak, hihetetlenül jó az állóképességük, nem riadnak vissza a nehéz és veszélyes helyzetektől.
    Másrészt, ha nagy lesz a baj, akkor gondolom te és én is elmegyünk a határra, hogy megvédjük a Hazánkat (nekem mondjuk csak 7 km-t kell mennem).

    • zz szerint:

     Bal fék Magyarországon egyetlen migrante sem szeretne maradni miután beszéltem néhány angolul remekül beszélővel ! a céljuk germania és england nem csumperákia ,de mindegy kb egymillió magyar is migrált

     nem érdekes

     • Gonda István szerint:

      – Szerintem Anglia kevésbé, mert oda nem engedik be őket, inkább még Svédország.
      – “egyetlen sem akar maradni”
      Akkor meg igazán elkerülhetnének minket.

     • vitorla123 szerint:

      Természetesen bárkit megtanítok rá akit érdekel.Most is vannak növendékeim.Egyes harcos módszerével.Ez nem politika.A haza védelme minden magyarnak kötelessége.Csak!!! A hatalom nem veszi szívesen,ha fegyverforgatást tanítok,műszaki harcászatot,vagy reguláris harcászatot ,a banderiálisról nem is beszélve.Mindent az alapoknál kell kezdeni.Vezényszóra kell viselkedni,máskülönben egymásba teszünk kárt.

    • vitorla123 szerint:

     Szivesen telepitek aknamezőt!Az SZ-100-at én szedtem fel.Szóval tudom mit kell ott tenni!

     • Gonda István szerint:

      Én is műszakis voltam a sorkatonaság alatt. Ha megtanítasz rá, beszállok segíteni a telepítésbe.

     • Emeric szerint:

      Én megtanulnám… igaz, aortatágulat miatt műtétre várok, és egy szép csillogó műbillentyűnek vagyok várományosa, de bazdmeg addig raknám az aknát ameddig bele nem döglök.

      Káromkodásért bocsánatot kérek, kicsit hevesek az érzelmeim. Hétfőn kettős zárthelyi, ma egy rosszul sikerült.

      Holnap is lesz nap.

 3. tiger62 szerint:

  Csökkent a büntetés (tulajdon ellopása) 15%-ra.

 4. tiger62 szerint:

  Elnézést, hogy hozzá szólok , de túllépte az ingerküszöbömet, amikor 1 hónapja egy horda rabszolga adategyeztetést végzett egy rokkant (cukorbeteg, pajzsmirigy problémás ) nyugdíjas honvéd zls. volt kollégával. Rokkantak a határra? Ő valós nyugdíjas szerencsére.Nem kérte a mézet.
  Engem fél évvel a csoda-gyoda építés előtt bejelentkezés nélkül kerestek meg. Nem értették az igazolványomat. A részletkérdésben volt, hogy milyen gyógyszert szedek.
  Alkalmasnak találtak kerítés építésre, mert nem depresszánst szedek.
  1 hónap múlva jött a mézes madzag: jelentkezzek önkéntes tartalékosnak.
  Honnan tudták,hogy a bevándorlók jönni fognak? Megérezték előre?
  2007-ben jöttem el katonai szolgálatra alkalmatlan jelzéssel a szolgálati nyugdíj szerint. 15%-os nem tudom mit fizetek havonta.
  Sajnos a horda mocskolódásának sok volt kolléga az áldozata, meghaltak infarktusban.

  • akárki szerint:

   lőj ha már ezt tanultad és túl éled őket.

  • Emeric szerint:

   Ez most komoly? Kivezénylik a szívbajosokat is?

   • Lováry Kálmán szerint:

    Az most kellemetlen, hogy valamit tenni kell az eddig felmarkolt zsozsóért?
    Nem kellett volna inkább a 16%-os adólevonással terhelt szolg.járandóságot választani?
    Az mind idióta aki ezeknek elhisz valamit is.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.