A darab címe: A belizi Maranka

Karcagon tudták, hol bujkál Marcsika

brom

Megbilincselve, vezetőszáron vitték tegnap kihallgatásra a Marcsika néven elhíresült ál­brókert, D. Sándornét, aki több mint ezer embert vert át Karcag és környékén, több mint 20 milliárd forintos kárt okozva.

A mindig elegáns Marcsika ezúttal is tip-top volt, és még arra is volt lehetősége a rendőrségi fogdán, hogy teljesen lecserélje azt az öltözékét, amit keddi érkezésekor viselt a repülőtéren. A Kun-Mediátor Kft. egykori vezetője ezúttal egy divatos fekete bőrdzsekit és egy virágmintás ruhát viselt, a haját szépen beszárította, láthatólag nagy gondot fordítva a megjelenésre. A karibi napfény sem kopott le még az arcáról, ha nem lett volna megbilincselve, akkor teljesen úgy nézett volna ki, mint aki nemrég tért vissza a trópusi nyaralásáról.
Marcsika több mint másfél évig bujkált egy kis közép-amerikai országban, Belize-ben, ami azért is érdekes, mert Karcagon nyílt titok volt, hogy Marcsika arrafelé tartózkodik. Marcsika eltűnésének egyéves évfordulóján, idén áprilisban egy helyi amatőr színtársulat a Belizi Maranka címen állította színpadra Marcsika történetét. A darabban egy tanárnő játszotta a csaló brókernőt, akit testőrök kísérnek, és törpéknek ábrázolták az ügyfeleit, akiket hangzatos ígéretekkel, magas kamatokkal becsapott. Marcsikát a darabban nem véletlenül nevezték el belize-inek, és mint utólag kiderült tényleg ráhibáztak a karcagi amatőr színjátszók.
– Marcsika nem először járt Belize-ben, többször utazott a környékére is. Nem hirtelen felindulásból menekült oda: amikor egyik napról a másikra bedőlt a Kun-Mediátor, akkor egyből Belize-be vezetett az útja – mondta egyik forrásunk, aki szerint az álbróker tudta, hova szökik. Itt másfél évig háborítatlanul éldegélhetett, többször is váltva az albérletét. A vesztét az okozta, hogy a forrásai elapadtak, és több embert is a Karcagon ismert módszerrel csapott be. Belize-ben viszont villámgyorsan lebukott, és őrizetbe vették, majd annak ellenére kiadták a magyar hatóságoknak, hogy nincs a két ország között kiadatási egyezmény. A csalással gyanúsított Kun-Mediátor vezetőjének várhatóan ma rendelik el előzetes letartóztatását.
(blikk)
Bal-Rad komm: “…Itt másfél évig háborítatlanul éldegélhetett…”
-MÍGNEM HAZASZÓLÍTOTTA A FELADAT!
Bizony-bizony! Ülünk a nézőtéren, és szájtátva nézzük a NEKÜNK ELŐADOTT SZÍNHÁZAT!
CSAK ENNYIRE NÉZNEK BENNÜNKET HÜLYÉKNEK!
És mi még tapsolunk is hozzá! Már fáj belé a tenyerünk. Pedig ennyi erővel már régen kipofozhattuk volna a teljes színtársulatot! 

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

A darab címe: A belizi Maranka bejegyzéshez 8 hozzászólás

 1. lacii szerint:

  Legalább volt Belize-ben.
  Én még Karcagon sem voltam .
  De mivel itt a karácsony , így nyugodtan meglehet bocsájtani Marcsikának.
  Végül is az örök nyárból hozott magával egy kis barnaságot.
  Ez most felmelegíti azon polgártársait, akiket pénzügyi manővereivel kecsegtetett.
  Jézus világosan megmondta. (még a közlönyben is benne volt)
  Aki megbocsájt annak megbocsájtatik.
  A sírás mindenképpen borítékolva lesz.
  Van aki azért fog sírni, mert a megbocsájtás szeretete öleli át a lelkét.
  Vagy azért fog sírni, mert elúszott a pénze .
  Egyébként szép napot mindenkinek.

 2. öregkun szerint:

  Nem kis pénzek forogtak ott. Még érdekesebb lenne, hogy a befizetett pénzek honnan kerültek elő, biztos nem közszolgai fizetésből , nyugdíj spórolásból…Az OTP-ben töltött idő alatt tanulta ki a “mesterséget”…

 3. János szerint:

  Belízben úgy gondolták, hogy van nekik elég akasztófára való bűnözőjük, nem kell még +1 fő cigánybűnöző magyarországról! Ez ott is végigrabolta volna az országot! Élete végéig élősködött volna rajtuk. Hát nem, döntött a tőrzsfőnök, toloncolják vissza eme bűnözőt, vagy fojtsák a tengerbe. Így került haza a bűnöző Marcsika! Pedig a rendőreink nagyon nem akarták eme nyűgöt, nagyon jól tudták, hogy hol van, örültek, hogy megszabadultak tőle. Erre visszaküldik, mert hogy nekik is van elég bűnözőjük. Marcsika talán még be is perli a magyar államot, amiért nem az illatos napsütötte óceánparti nyaralóban kell letöltenie a 3 nap börtönbüntetését!

  • vitorla123 szerint:

   Mint írtam nem ez az egy ügy az amit az állam törvényességi felügyeletének hiánya okozott.Elméletileg zugbank nem üzemelhet Magyarországon.Már annak fel kellet volna tüni,hogy egy utazási iroda ,hogyan prosperálhat a városba.Tudtommal vezető politikusok is vannak a károsultak között.Nekik könnyű!Lopnak helyette másikat.

 4. Illuminátus 2017 szerint:

  Töpfer ur és gazdái a drog kártel egy szigetét választotta a stroman eltünteésre.

  Most mit mondjunk?

  Bjutipest gengszter paradájsz.

  Multkor mikor voltam Bp-en Váci utca vörösmarti tér tömény csatorna szasgott éreztem. Pont illettt a BP légkörhöz.Nem is biztos,hogy a csatornábol dölt a szag,lehet hogy már a légkör speciális illata.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.