Szíria

A Nyugat nem képes belenyugodni aleppoi kitartottjainak bukásába! Tegnap a kivénhedt-betegeskedő, fogatlan brit oroszlán virnyogásától volt hangos a világdiplomácia.

Őfelsége Nagy-Britannia királynője kormányának Boris Johnson nevű külügyére csütörtökön hivatalába kérette Oroszország és Irán londoni nagyköveteit, akiknek kifejezte Őfelsége kormányának nemtetszését a szíriai Aleppo városában kialakult helyzet miatt.
“Oroszország és Irán a szíriai rezsim támogatásával meghosszabbítja a szíriai nép szenvedéseit”-állította a jó Boris Johnson, miközben haja az égnek állt.
A nyugati koalíció “nem lát jövőt” Bassár el-Aszad szíriai elnök számára semmiféle rendezési egyezség részeseként – mondta ki elgondolását Szíriával kapcsolatba Őfelség Nagy-Britannia kormányának mási jelese-szintén tegnap-Michael Fallon brit hadügyér Ashton Carter még három hétigregnáló amerikai latorügyi miniszterrel közös sajtótájékoztatóján.
A martalóckoalíció akkor sem tudja elképzelni Szíria jövőjét Assad elnökkel Szíria élén, ha a szíriai kormányerők vereséget mérnek az ellenzékre Aleppó városában-fejtették ki elképzeléseiket Szíriával kapcsolatosan. Ami nem sok jót jelent Szíria népei számára.
Este aztán Brüsszelben Germánia Lotyója is kifejtette az uniós csúcson: Oroszország és Irán felelős az szíriai Aleppó lakói elleni bűnökért. Bosszúért lihegett, amihez gall szövetségese-a Hollande Ferike is-azonnal csatlakozott. SZANKCIÓK UTÁN LIHEGVE!
Aleppo keleti városrészéből közben tegnap reggel óta zajlik a tönkrevert latorerők maradékának kimenekítése Idlib-tartományba és Törökország területére.

Zajlik tehát Aleppo latortalanítása. A legelszántabb pribékek zakognak-vonyítanak dühükben, hogy fegyvertelenül kénytelenek távozni-szégyenszemre-Aleppoból. (De legalább élve!)
sl sl1
Mindezek tetejébe nyoma sincs a tömeges kivégzéseknek, amit a kitartók prognosztizáltak.
Elvileg már semmi akadálya nem lenne a nyugati segélyszállítmányok eljuttatására a rászoruló civilek számára! Csak éppen segélyszállítmányok nincsenek. Van viszont rettenetes jajongás és hullanak a nyugati krokodilkönnyek. Amiatt persze mukkanás sincs Nyugaton, hogy tegnap még azért a bujkáló martalócok 17 aknavetőtámadást megejtettek. Csak úgy!
Katonai hírforrások egybehangzóan a palmürai helyzet stabilizálásáról beszélnek. A kalifátusisták a lehető legrosszabb helyzetbe kerültek. Továbbnyomulni nem tudnak!-viszont özönlik a térségbe a kormányhadsereg erősítése. Tegnap délután mintegy 1500 szír deszantoskatona is megérkezett. A “Hezbollah” mintegy 2500 milicistájának érkezése mára várható.
A rémbanda tegnap pedig már “Grad” tüzérséget is bevetett a T-4 (vagy Tifor-Tiyas) légibázis kézrekerítése érdekében, de jottányival sem jutottak közelebb céljukhoz.
A légibázis a közeli harcok ellenére is “normális” életét éli.
A kormányerők földi csapatai sikerrel verték vissza a támadási kísérletetket, míg a levegőből az orosz-szír légipáros támadta őket igen eredményesen.
A jelentések az ISIS eddigi legkomolyabb szíriai veszteségeiről számolnak be. Latorerőben és technikában tegnap egészen elképesztő mértékű veszteségek érték a rémkalifátust.
Megfigyelők pedig már arról értekeznek, hogy elkészült a Daesh sírja Szíriában.

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Szíria bejegyzéshez 26 hozzászólás

 1. Emeric szerint:

  “A nyugati koalíció “nem lát jövőt” Bassár el-Aszad szíriai elnök számára semmiféle rendezési egyezség részeseként “….

  Akkor nyissák ki a kurva szemüket.

  És küldjék aleppóba a segélyt ha olyan kibaszott humanitáriusok! Ja és kezdjenek foglalkozni az ukránok emberi jogi helyzetével! tudod, porosjankó alatt.

  Faszom már az álszent dumájukba. Inkább járnának orosz tajgaüdülőkben fejtágításon!

 2. sandor67 szerint:

  nagyon bosszantó olvasni a média hazugságait, ez a világ nagyon elhülyült , lehet ráférne egy jó nagy ” nagytakarítás” , hulljon a gonoszai és a degeneráltak. Az oroszok bünei miatt vonyítanak, na de milyen bün?! keresztbe húzta a számítást a közelkeleten és ukrajnában is . a degenerált , agyhalott EU vezetés meg a józan ész helyett lefexik a usidó usának

  • sandor67 szerint:

   zsidó usa-nak

   • Nagy szerint:

    Az oroszoknál a vezetői helyek ugyanolyan arányban vannak a törzsi nép kezén, mint nálunk, vagy az usa -ban. Nálunk már ovóda vezető is csak közülük lehet.

  • aaa szerint:

   Rendszer váltás előtt nem gondoltam, hogy ekkora ürülék lesz ez az egész. Annak idején hallgattam a Szabad Európát sokszor féligazságokat ( hazugságokat ) mondott. Mostanában, amikor idéznek tőlük a rádióban már nem szeretem hallgatni…..
   Egy beszélgetésen hallottam. ” Matyi bácsit ( Rákosit ) kéne visszahívni, az egy éven belül rendet csinálna nálunk ” Csak a hírekből ismerem az akkori rendszert, de csak rossz híreket hallottam róla… Vajon csak rossz oldala volt annak a rendszernek ? Vagy a jót elhallgatják , úgy mint ahogy most a Kádár rendszerrel kapcsolatosan teszik ? A fiatalokban csak a rossz marad meg, mert csak azt hallják. ( A csapból is az folyik már !)

   • nem tom szerint:

    Igen akkor az kellet egy háború által letiport országot ujjá építeni,stabilizálni.Viszont fokózatossan vissza kellett volna venni a keménységből és elfáradt az ország.

 3. Havasi Gáspár szerint:

  Miután a világot a”mindenhol otthon születettek” irányítják, mert nincs összeesküvés, csak elmélet, és a médiák sem azok kezében vannak, akik irányítják. csak úgy magamban megkérdezem, az orosz politika, miért nem mondja el a nemzetközi fórumokon, amit ezek művelnek. pedig vannak bizonyítékok is. Miért partner az ellenség? Miért adnak adatokat a NATO és USA kezébe? Putyin hol tarthatja a milliárdjait, meg a többi oligarcha? Miért nőtt több tíz százalékkal az orosz-amerikai kereskedelem? Miért tologatják a minszki megállapodást? És még számos kérdés? Miért mernek az angol elit, meg a Merkel-féle banda ilyen gátlástalanul viselkedni?
  Évezredek óta hülyíti egy szűk kör a nemzeteket, és mindig megeszik.

 4. SirMock szerint:

  Ahogy olvasom, a terroristák nem nagyon tartják be a megállapodást, a nehézfegyverzetüket is magukkal akarják vinni és Ramousehre lövöldöznek rakétákkal, emiatt leállították a buszokat. Még ők követelőzhetnek, miközben ők nem kezdik el evakuálni a civileket Fuah és Kafaryából, pedig az is az egyezség része volt. Szégyen az egész, nem egyezkedni kéne ezekkel, hanem darabokra lőni. Csak az a baj, hogy akkor ők is ugyanezt tennék a civilekkel :/

  • Emeric szerint:

   És egyébként nem azt teszik?

   • SirMock szerint:

    De, de úgy értettem, hogy akkor ők is tömeges mészárlásokat követnének el (tehát akár ők is ezrével leölnének civileket). Ezt, gondolom nem akarja megkockáztatni a szír hadsereg. A “kisebb” öldökléseket amik zajlanak, azt meg nem lehet megakadályozni :/

  • Nagy szerint:

   Az evakuálás azért szakadt meg, mert a Szír kormányhadsereg elkezdte lőni a evakuálos konvojt. 50000 civil rekedt bent.
   Palmüránál komoly légvédelmi fegyvert ( 20 éves tipus)zsákmányolt az Isis. Nagy magasságban is le tudja szedni az orosz gépeket. Csak remélhető, hogy nem értenek a kezeléséhez.

 5. Pozsony 907 szerint:

  Jól èrtettem hogy orbán a “demokratikus ellenzèk” veresègèt siratta brüsszelben, hozzátève hogy ha nincs haderőnk így járunk?:))

 6. lala szerint:

  Szeretnem hallani a par napja neg kesrgok hangjat, akik Palmura elveszteset emlegettek. Szerintetek, hogy all ma a kalifatusiak dolga???
  Azok az okoskodok, akik megkerdojelezik az orosz politikat, es Putyin milliardjait keresgetik, meg ezt uzenem: menjetek a [email protected] hulye gyererkek!
  Kubat, ki segitette~, es Vietnamot? es a koreai nepet? Ti vagytok azok, akik utaljatok az oroszokat, mert nagyapainkat elvezenyelte az akkori barom kormany oroszirtasra es haragudtok rajuk ,mert vissza lottek? Akik meg a kormanyunkat, meg az EUs vezetoseget hibaztatjam nezzen a tukorbe~ Kik valasztottak meg oket? Ezeket is azoroszok, mint Trampot? Hogy hogy nem az orosz pokgarok kerik szamon hol van Putyin penze? Putyin 86% szazalekon all odahaza, hol all orbika, merkelke, hollandka meg obamaki?

 7. Nagy szerint:

  lala
  bolond likból bolond szél fú. Egy normális világban igenis joga van minden embernek kétkedni, kérdezni és véleményt mondani. Te sem tagadod, hogy Putyin 40 milliárd dollárja létezik, hogy nyaralót épít Spanyolországban, hogy Ő maga, mint Orbán egy bújtatott oligarcha. És miért ne kérdezhetném, mit tesznek az oroszok a saját orosz testvéreik védelméért Donbaszban? Miért hagyja Putyin, hogy naponta ezer gránát hulljon az oroszok otthonaira, a fejükre. Semmiféle nemzetközi jog nem tiltja, hogy katonailag segítsen rajtuk. De inkább elmegy sziriába orosz közpénzt költeni, mint hogy bevonuljon Ukrajnába. Sziriában sosem nyerhet, még Israel is akkor bombázza a szövetséges szir hadsereget, amikor csak akarja, de az orosz lelkek fogynak, orosz földön.
  Az ilyen szemellenzős alakok, mint Te többet ártanak, mint gondolnád.

  • vitorla123 szerint:

   Ugyan az mint a Magyar Tanácsköztársaság esete Leninnel.Hagyta leverni a Magyar Tanácskormányt!Putyin is hagyná a kommunistákat leverni!A baj az,hogy eddig nem jött össze.Már a Szovjet zászlókkal villám csödületek vannak Ukrajnába és Oroszországba.Sztálin népszerűbb mint életébe.Mert ott az van mint idehaza.A harácsolók uralma valósult meg.Ezt ott tartósan nem lehet megcsinálni!

  • nem tom szerint:

   Ó Hatalmas a véleményed egyszerüen szarkeverés miért már megint más háza elött söpörsz vannak választók akik megbíznak benne majd ők számonkérik .
   Az itthoni banda tételesen és arányaiban többet harácsolt össze és ráadásnak még a népet és az országot is elárulta!

 8. lala szerint:

  Tisztelt Nagy!
  Hogy az oroszok nem segitik dombaszt?
  Voltal mar ott?
  Kik kuldik a segelykonvojokat, kik futik a a lakasokat, kitol van kikepzes, fegyver. ammo? Putyinnak van negyven milliardja? Te hulye vagy! Azert a kgb nem fizetett am olyan jol. Aggodjal sorosgyuri milliardjai miatt es hogy mire forditja. Itt ne bolond lyukazzal nekem, muti hol van az a negyven milliard dollar, meg azt is mutasd meg honnan van neki az. Jobb lenne ha itthon keresgetned a milliardokat, posta bank, questor, nyugdij alap, simicska orbanek banyai stb . otthon karatezzal, az orosz emberek meg hadd karatezzanak Putyin ellen , de arra nem tudsz valaszolni ugye, hogy miert all 85%-on az orosz vezeto. Gondolod meg er most a natoval egy nyilt haboru Donbassz miatt? Vard meg Sziria rendezest, majd Trump es Putyin vezetesevel elkezdik europat is rendberakni mert ti meg azt sem tudtatok hogy a sok bevandorlo artani fog. Nem hallgattatok Putyinra akkor sem , mikor az ensz beszedjeben erre is kitert, gondolod , hogy egy igazi allamfo penzert vezeti hazajat? Szerinted Putyinnak nem lenne jobb dolga? Nezzed meg a felesege fenykepet… Szerinted Trump is azert akart elnok lenni, mert nem volt eleg penze? Gondolkodjatok…

  • veres szerint:

   A Rákosinak meg annyi vagyona sem volt, mint Putyinnak, oszt mégis lázadt ellen a nép 🙂 Neked is elég lenne egy szobakonyhás 70 nm-s kéró az Andrássy úton ha mellette minden kívánságodat teljesíti egy 200.000 fős apparátus, nem? De amúgy, jól kapisgálsz, látok benned fantáziát 🙂

 9. .... szerint:

  Hű micsoda észkombájnok vannak itt. az egyik tudja, a másik tagadja. A tudás alapja csakis a CIA lehet, mert ők mondták ki elöször mennyi pénze van Putyinnak, az olajból főleg, hiszen nem véletlen, hogy akiket kinyírt oligarchákat, azok mind olajban utaztak. Orbánnak főleg gázból a MET -en keresztül van 37 milliárdja. Ezt elhiszed, a Putyinét nem ? alala elfogultsága már vakság. Vagy fizetett.
  Donbaszban az a dolga, amit mint jó jüde végig betart, hogy szárazon tartsa a helyzetet és nem érdekli hány orosz hal meg miatta. Ha most megtámadná Ukrajnát, hogy felszabaduljon Donbasz, a Nato nem is avatkozna be.

  • lala szerint:

   A hulye gyerekek elhiszik a cia meseit, ok tudtak, hogy Saddamnak is atombombai vannak, sot a Libiai diktator is akkor lett diktator mikor nem fogta meg a bokajat hogy rotchildek a hata moge keruljenek…… a lala elfogult? miben? Putyin evek ota a vilag legbefojasosabb embere, akik erre kijeloltek azok is elfogultak????Fizetett a lala??? kifizetne engem azert mert megirom a velemenyem, teljesen hiteles adatokkal es teljesen szemmmel lathato eredmenyek alapjan. Verzik donbasz verzik a vilag es nem Putyin miatt! Sziriat ot eve kezdtek bomlasztani a nato cia zsido allam, szaudi katari,torok segitseggel, mit akarsz meg Putyintol<? Verje szet az ukran varosokat bombazza szet az infrastrukturajukat? Akkor hany aldozat lenne, akkor meg azert szidnatok Putyint, meg ez a cian alapulo nyugati tetu sajto. Sakkozni tudni kell azt hiszem ,azert meg talan Putyin jobban tudja mit mikor kell tennie mint te meg a hasonlo elvtelen, iranytalan, csatongolo buta kommentelok!

 10. .... szerint:

  helyesírásod olyan mint a tudásod, zero értékű, vagyis túl vagy fizetve

 11. lala szerint:

  szerint…………….nek. mondjal valami okosat, irjal valami fontosat, te kis lorincze!!!!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.