Aqqrrva magyarok! Egyre csak “Kádároznak”!

Régen minden jobb volt: önök szerint szüleink jobban éltek, mint mi

Képtalálat a következőre: „Kádár János-kép”

A szüleinknek sokkal jobb volt, jobb anyagi körülmények között éltek – így vélekedik minden második magyar egy felmérés szerint. Szavazzon! Ön szerint könnyebb volt a szüleink élete?

A téma kapcsán, amiről a múlt heti Vasárnapi Blikkben írtunk, megkérdeztük olvasóinkat, hogy szerintük vajon tényleg könnyebb volt-e anyáink-apáink sorsa?

Képtalálat a következőre: „Kádár János-kép”

A Blikk.hu-n szavazók 46 százaléka szerint igen, régen minden jobb volt. A voksolók 36 százaléka szerint csak néhány szempontból volt könnyebb az élet, 18 százalék viszont úgy vélte, minden szempontból jobb dolgunk van, mint a szüleinknek volt.
kmi
(blikk)
Bal-Rad komm: Csak “EZ” a fülébe ne jusson Rókamosolyú Lézerjaninak, mert menten rosszul lesz!
A magyarok nincsenek tekintettel a 60 éves évfordulóra! Nem hat rájuk semmiféle döbrögista diadaljelentés, pedig ötpercenkét kiadnak egyet! Nem hiszik el, hogy Döbrögisztán jobban teljesít!
A magyarok többsége csak “kádározik” tovább! Mijazhogy jobb volt?! Meg hogyakádármijatt?! Ez egyszerűen tűrhetetlen!
Azonnal véget kell vetni ennek a komonista wirchaftnak!-amíg nem késő!

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Aqqrrva magyarok! Egyre csak “Kádároznak”! bejegyzéshez 21 hozzászólás

 1. vitorla123 szerint:

  Már késő!Napokban írtam le egy új 56-os megközelítést.Lehet,hogy csak velem történt meg,de akkor is példaértékű. 1956 október 24-én reggel a gimnázium tanulóit a tanárok kivezették a Petőfi szobor elé.Ott szónokoltak a Rákosi rendszer ellen.Majd egyszer váratlanul fene tudja ki,a Horthy rendszert kezdte el dicsőiteni. Másodikos voltam.Cseléd és kisbirtokosok gyerekei voltunk.Osztályfőnökömnek (isten nyugosztalja,ma is imádom)mondtam,itt kivették az ifjúság kezéből a vezetést.Abba akkor 15 évesen biztos voltam,hogy Horthy rendszert a téren senki sem akart. Pista bácsi nem mondott semmit,csak gúnyosan nevetett.Ha hiszitek,ha nem mi ott akkor Kádárrendszert akartunk.Félévszázad távlatából mára ez világos.Minden harácsoló takarodjon a politikából.Csak lopni tudnak!A fiatal kommunistáké a jövő!Még tudunk segíteni.Nem elég véleményt mondani.Harcolni kell,a Horthy rendszer restaurálói ellen.Különben kiírtják a magyarokat Magyarországon!

 2. Tovaris szerint:

  A magyarok TÚLNYOMÓ TÖBBSÉGE élt jobban, mint ma.
  Nem volt ennyi dúsgazdag – s nem volt ennyi mélyszegény.
  Volt biztos megélhetés és voltak álmaink.
  Mert volt munka.

  • Emeric szerint:

   Ez a felmérés mindent igazol.

   Terjeszteni kéne…

   Várj, a blikk csinálta, a legolvasottabb napilap.

   ingyenreklám!

   • V.kutya szerint:

    Nem lehet, és nem is szabad számokkal kifejezni a különbséget, és nem minden a pénz.
    Nem arról van szó, ahogy akkor mennyivel több kenyeret vagy sört lehetett venni, hanem hogy az egész világ a miénk volt, értünk volt minden, minket szolgált (elviekben legalábbis) a rendszer, és mi nem annyira szolgáltuk a rendszert, mint most. Nem voltunk ennyire alattvalók, megalázottak, és nem volt ennyi kilátástalan életű szegény.
    És volt egy trend: kifelé mentünk az évszázados, öröklött magyar sz.rgödörből, mindig kicsit jobb volt, mint előző évben. Most hagyjuk, hogy a 80-as években már stagnáltunk, de nekem ma az bőven megfelelne, mégis csak akkor éltünk a legjobban. Klasszissal jobb volt minden.
    Ami nagyon fontos, és amivel átverik fiataljainkat: a mai mércével állítják szembe a Kádár rendszert, és persze, hogy azt mondják sokan: akkor diktatúra volt! De kérem: a II. világháború után sok európai országban diktatúra volt: franciáknál, németeknél, spanyolok, portugálok, ezek nyugati országok, és tábornokok irányították, az nem volt baj? Angliában, és sok más államban királyság van és volt, az nem baj? Az nem elég diktatúra?
    A Világ volt akkor olyan, és mi olyan voltunk benne, mint a Világ. És szerintem akkor még a szabadságból is több volt! Ja és ki volt nyomtatva is 🙂 Már az sincs, se NÉP, se SZABADSÁG! Sőt, már Köztársaság sincs.
    Tessék már összehasonlítani!

 3. varga istván szerint:

  munkásnak elment de azért most sok helyre eljutottam a világban…persze hogy most lassan de biztosan lerokkanok–elsö héten himalayaban felfelé mászva nagyon kivoltam-igy biztos hogy jobbnak fogom látni kádári rendszert ahhol nem kénne tartanom éves orvosi felülvizsgálattol–most is 172felment vérnyomásom idegességtöl hogy kiszurják szarul látok,halok s izületeim is tropák…kirughatnak

 4. Nagy szerint:

  Nekem most korszerű autóm van, akkor nem volt csak trabant, szar fizetéssel volt állásom, ma maszek vagyok sokat dolgozom, jól keresek. Ma sem utazok, de megtehetném, mert most szabad. És pofázhatok a rendszer ellen, a vezető ellen, mert van szólás szabadság, mig Kádár alatt nem volt, mert ha kimondtad az igazat elvittek a rendörök.
  Hát az a rendszer soha ne jöjjön elő, és nem is fog. Mert az ellen még én is fegyvert kérnék.

  • nem tom szerint:

   Milyen igazról beszélsz csökött agyú?Akkor vittek el ha hülyeséget beszéltél.
   Kapsz fegyvert,először a golyót aztán a többit.

   • veres szerint:

    Csak leírta, hogy ő hogyan élte meg. Mi ezzel a gondod? Egyébként sokan élték meg így, ezért nem kerül be az mszmp még a parlamantbe se 🙂

    • Tovaris szerint:

     Van olyan, hogy történelmi materializmus. Meg olyan is, hogy dialektika.
     Talán ezekre alapozva kellene elemezni az elemzéseket.
     Többre jutnánk.

  • Tovaris szerint:

   A lét határozza meg a tudatot.
   A Kádár-rendszerben tömegesen éltünk jobban, mint most.

  • Emeric szerint:

   Azt tudod, hogy a leírt hátrányok elsősorban a hidegháború következményei? Hogy a nyugat nyomása alatt álltunk? Hogy 56-ban a szabadabb, emberibb de SZOCIALISTA rendszer iránti vágyakozást bukott horthysta tisztek, lumpen bűnözők és nyugati ügynökök fordították vérfürdős halállistás lámpavasraakasztós terrorrá?

   Vagyis hogy nem a rendszer, hanem az aktuális történelmi közeg részei.

   Tehát elnyomás nem egyenlő a szocializmusal. Vagyis a szabadság belefér bőven a szocializmusba.

 5. Smith szerint:

  Amikor még volt hadseregünk és a hazát nem zsoldosok, hanem honvédek védték:

 6. varga istván szerint:

  de továbbra is elsiklotok alap probléma mellett…1900-ban 1milliárd ember…1941-ben 2milliárd ember–most meg 8-9milliárd felé tartunk…..meddig nöhet az emberiség populácioja egy olyan véges rendszerben mint a föld…..az föld ökoszisztémája az összeomlás szélén–tehát csökenteni kell drasztikusan az emberi populáciot–kb 70-80-%-al—-ugyan tény hogy jelenlegi kapitalista rendszer a lehetö legpusztitobb de kádárizmust akarni ostobaság—

  • Tovaris szerint:

   Kádárizmust akarni nem ostobaság – legfeljebb már nem időszerű. Túlhaladta a kor. Egy jobb, új, igazabb, valódi szocializmus kell.
   Nincs más alternatíva.

   • vitorla123 szerint:

    Ugyan azt még egyszer nem lehet megcsinálni,mert nincs hozzá Kádár.De azt vissza állítani és tovább fejleszteni itt az idő!Már ha a magyarság fenn akar maradni a Kárpátmedencében.”A nagy világon e kívűl nincsen számodra hely/Áldjon vagy verjen sors keze itt élned,halnod kell!”

 7. Nagy szerint:

  Lassan 8 milliárd ember él, kb egy – másfél éve volt, hogy Sarajevoban megszületett a 7,5 milliárd -ik emberke. Állitólag az elnököket is irányítók kb. 2 milliárdot szeretnének. (lásd: Torontói jegyzökönyvek). Ez vagy irányított háborúval, vagy valami virussal érhető el. Az ebola egy mesterséges virus, 2 éve, hogy afrikában a gyengített változatát kipróbálták. Rádióban hallottam, hogy egy LMP -s képviselő kérdést tett fel, hogy a Margitszigeten fogtak egy sűndisznót amiből 200 db vérszivót szedtek ki és kb egyharmaduk olyan virussal volt fertözött, ami nagyon hasonló az ebola-hoz, 2 nap lappangás után jönnek a tünetek, pár nap múlva úgy néz ki a paciens, mint akit nagyon összevertek, olyan kék és lilla az egész teste. Egyharmaduk belehal. Bemegy a magyar a szigetre összeszed egy ilyen kullancsot és két nap múlva a levegőben terjedő virussal eláraszthatja a 4-6 villamost, egy hét és az egész országban elterjed. Figyelem: ez a virus a levegőben terjed. ! Tűnetei az ebolahoz hasonlóak.

  • V.kutya szerint:

   Biztos megírta az Újvilágtudat! 🙂

   • Nagy szerint:

    Az országgyülésben hangzott el kérdésként és a radióban is nyilatkoztak róla. Éjszaka volt az adás, azóta sem hallani semmit sem az ügyről. A dolog addig vicces, míg az első nyílvános halottról nincsenek a neten képek. Maga az ebola története is érdekes dolog. Sokan hisznek a Kemtár-ban, én nem. De azt hiszem az anyagi javak rombolása nélkül a létszám hatékonyan egy virussal oldható meg, persze olyannal ami az elitre nem hat. Elvégre a 9/11 -re is elötte egy nappal figyelmeztették a törzsi nép tagjait, még dolgozni sem menjenek be a világkereskedelmi központba.

 8. zz szerint:

  Véletlenül beteg mer lenni valaki akkor a fizetése 60 százalékát kapja táppénzként ,ha esetleg nem rúgják ki a munkahelyéről // majd jön lézer Jani és megmagyarázza ……

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.