Döbrögisztán vajdaság

Bloomberg: „Magyarország egyfajta Patyomkin-gazdaság”

A magyar gazdaságról írt pénteken a Bloomberg, amely a hírügynökség cikke szerint hiába tűnik a kormányzati kommunikáció alapján első látásra rendben lévőnek és fokozatosan fejlődőnek, a lapnak nyilatkozó szakértők úgy látják, az inkább hasonlít egyfajta Patyomkin-gazdaságra, ami a „felszín alatt rohad”, főleg a kiszámíthatatlan, piacellenes intézkedések, az „urambátyám-rendszer” és a külföldi befektetők bizalmatlansága miatt. Ez pedig folyamatosan csökkenti Magyarország növekedési potenciálját.

Képtalálat a következőre: „A király új ruhája-kép”

A Bloomberg cikke szerint a magát „fekete báránynak” tartó magyar miniszterelnök pártjának politikai dominanciája elsöprő fölényű lesz a következő választásokon is, ám az ékes retorika ellenére a gazdasági hangulat eléggé ingatag. A kilátásokat beárnyékolja az „urambátyám” rendszer, a gazdaságba való beavatkozás pedig aláássa a versenyképességet, bénítja a növekedést, és elüldözi a befektetőket annak ellenére is, hogy Magyarország visszanyerte korábbi befektetési minősítését.
A növekedési potenciál csökkenése az államkapitalizmus építésének eredménye, amelyet a rövid távú intervencionista intézkedések is támogatnak – mondta Evghenia Sleptsova, az Oxford Economics kutatóintézet közgazdásza a Bloombergnek.
Magyarország példája mutatja, hogy miután Orbán Viktor kormányfő növelte az állam szerepét a gazdaságban, a bankok közvetlen felvásárlása, a piacok törvényhozás útján való átalakítása, és a multik kiszorítása a helyi befektetők érdekében mind olyan intézkedések, melyek elriasztják a befektetőket a magyarországi beruházásoktól, és hosszú távon a növekedési potenciál romlásához vezet.
A Bloomberg utal arra, hogy Magyarország versenyképessége romló tendenciát mutat, és a kormányzati átláthatóságban rendkívül rosszul szerepel a Világgazdasági Fórum idei jelentése szerint.
A hivatalos kormányzati kommunikáció szerint ezek a besorolások „teljes mértékben szubjektívek, mely néhány vezető véleményén alapul”, ugyanakkor Lázár János novemberi nyilatkozatát is kiemeli, miszerint Magyarország versenyképessége nagyot romlott az elmúlt években.
„Magyarország egyfajta Patyomkin-gazdasággá kezd válni” – mondta Martin József Péter, A Transparency International budapesti vezetője. „Kívülről látszólag jónak tűnik, de belülről rohad” – tette hozzá.
A Moody’s volt az utolsó a három nagy hitelminősítő közül, amely november 4-én visszaminősítette Magyarország befektetésre ajánlott osztályzatát, a költségvetési fegyelem és a csökkenő államadósság miatt. December 2-án Orbán Viktor a magyarországi gazdasági folyamatokat sikertörténetnek minősítette. Magyarország hitelfelvételi költségei már alacsonyabbak, mint Lengyelországé, amely jelenleg magasabb besorolásban van. A Bloomberg emellett megjegyzi, hogy a munkanélküliség Magyarországon az egyik legalacsonyabb az EU-ban, 4,7 százalék.
„A vállalatok ódzkodnak attól, hogy Magyarországon ruházzanak be, mert hiányzik az államba vetett bizalom. Nincs átláthatóság és kiszámíthatóság” – mondta Anders Svendsen, a koppenhágai székhelyű Nordea Bank vezető elemzője.
Chikán Attila, a Corvinus egyetemen professzora – és aki másfél évig az első Orbán-kormány gazdasági minisztere volt –, úgy véli, hiába a vállalati adócsökkentés, vagy az EU-s pénzek átláthatóbb szétosztására irányuló tervek, egészen addig nem lehet tartós javulásra számítani, amíg az állam nem hagy fel a piacgazdaságból való egyre nagyobb szeletek kihasításával.
(vg.hu)
Bal-Rad komm: Maga az írás a tényszerű megállapítások mellett egyfajta zsákmánysirató.
ORSZÁGUNK ELEVE PATYOMKINORSZÁG! EGY PATYOMKINORSZÁGNAK PEDIG ELEVE NEM LEHET GAZDASÁGA!
Ami gazdaság elnevezés ürügyén zajlik, az a Patyomkin-díszletek méregdrága legyártása közpénzekből és a júdáspénzekből.

csur

Ezen díszletek között forgatja a döbrögista horda a “Magyarország jobban teljesít” – saga újabb és újabb epizódjait, amit a qrmányvetítőben non-stop vetítenek!
Hogy milyen sikerrel?
Olyan sikerrel, hogy még Nyugaton is kezdik elhinni, hogy a döbrögista horda “…politikai dominanciája elsöprő fölényű lesz a következő választásokon is…”
-Pedig ebben már a horda sem hisz! Már ők is csak az ellenmaffiák torzsalkodásaiban bíznak, és a néptől rettegnek!

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Döbrögisztán vajdaság bejegyzéshez 13 hozzászólás

 1. öregkun szerint:

  Szép dolgok, örülök az eredményeknek csak azt nem értem ha a hasznot kiviszik akkor miből tud fizetést emelni, stb.

 2. V.kutya szerint:

  Nem kell használni a zsidók pénzét, és nem tartozol a zsidóknak!
  Én egész biztosan nem tartozok sem az Usának, sem más kormánynak, banknak, államnak stb.
  És a gyermekem sem tartozik, mert nem a jövőt ettük meg, hanem az aznap megtermelt javakat, mert egy munkaórám napi árfolyamban több százezer forintnyi értéket adott annak a cégnek, vagy korábban szocialista vállalatnak, ahol dolgoztam.
  Ennek elégnek kell lennie a jelen nehéz időkre is.
  Pénz nem vész el, csak gazdát cserél. Nyomot hagy maga után minden valaha lezajlott tranzakció, vissza lehet(ne) vezetni az ún. adósságunk eredetére, még ma is, ha valaki(k)nek ez lenne a célja!
  De nem ez a cél, hanem az örök adósság, és hogy szolgának születtél már Te is, és a Te gyermeked, sőt, az unokád is!
  Érdekes, hogy épp ma találtam rá erre a már többször idézett honlapra, ahol elég érdekes dolgokat feszegetnek a szerkesztők, persze a hivatalos orgánumok bagatellizálják folyamatosan. Mégis, sok állításukkal tudok azonosulni.
  http://www.op.harmoniaban.org/szuletesi-anyakonyvi-kivonat-kotvenyrol

 3. veres szerint:

  “Én egész biztosan nem tartozok sem az Usának, sem más kormánynak, banknak, államnak stb.”

  Lehet. De ha valaki kölcsön kér tőled, akkor azt Te is szeretnéd visszakapni, nem igaz? 🙂 A bankok sem működnek másként, csak ők durvább kamatrendszerrel és apróbetűs szöveggel dolgoznak.

  • V.kutya szerint:

   Igazat írtam, nem tartozom senkinek.
   De korábban tartoztam, senkinek nem ajánlom azt az életformát, de tényleg nem!
   Vagy 5-6 kölcsönt fizettem vissza az utóbbi két évben, kizárólag erre dolgoztam rá.
   Ma “tiszta” vagyok, mint Csaucseszku 89-ben, amikor visszafizette az államadósságot, kicsit megviselt, viharvert, de adósságmentes vagyok, boldog érzés, ha erre gondolok. És kicsit kaján vagyok, mert amikor egyik-másik bank telekommunikációs munkatársa felhív, hogy vegyek fel kölcsönt, elmagyarázom nekik, hogy ha legközelebb pénzért megyek bankba, akkor éjszaka megyek, mert ha kirabolom, és leülöm a kötelezőt, bizonyítottan hamarább szabadulok, mint ugyanannak a banknak a kölcsönétől! Csak akkor adnak kölcsön, ha már nekem is van, mivel jól fizető állásom van (szerintük), és csodálkoznak, amikor elmondom, hogy nem keresek 260 ezer forintot havonta (nem akarják elhinni, amikor mondom, hogy 30 ezerből élek).
   A bank nem Te érted adja a pénzt, hanem hogy a kamatából megéljen.
   Azt szoktam mondani a főleg jobbikos fajelmélet gyártóknak, akik feszegetik, hogy ki a zsidó és ki nem (orr, pajesz, stb.): kérdezd meg, ki mikor vett fel hitelt bankból, kinek mennyi a tartozása! A zsidó soha nem vesz semmit kölcsönre! Azért nem, mert tudja, hogy kölcsönt felvenni mit jelent: szolgaságot! Ez a vallásuk alapja, az adó, és a kamat!

   • veres szerint:

    Értem. De ha Te kölcsön adsz valakinek és az nem tudja visszafizetni, mert mondjuk nem úgy jöttek össze a dolgai, akkor azt Te nyugtázod, hogy pl. szerencsétlent kirúgták az állásából, úgyhogy elengeded a tartozást?

    “A bank nem Te érted adja a pénzt, hanem hogy a kamatából megéljen.”

    Ez két pólusú dolog. Ha nekem kölcsönt adnak, akkor azt hiszem, hogy én is jól jártam. Tehát én is kellek a kölcsönhöz. Olyan kölcsönről még nem hallottam, hogy nem kértem kölcsön és a bank azt mondta, nesze itt van 1 millió, holnaptól a szolgám vagy és tartozol 🙂 Ha én azt mondom neked, adok kölcsön neked 1 milliót és 2 milliót kérek vissza és Te elfogadod, akkor én vagyok geci vagy Te vagy a hülye?

    • V.kutya szerint:

     Leírtam a legfelső sorban: Ne kérj kölcsön a zsidótól (azért a zsidó, mert más úgysem ad pénzt)!
     A kérdésedre a konkrét válasz: e világban a kölcsön egyet jelent a kamattal! Ez alapjaiban téves dolog. Azért, mert a bank eleve adósságként adja Neked (és nekem) a pénzt, ráadásul egy olyan pénzt, ami azelőtt nem is létezett, és az én kölcsönigényemmel “keletkezett”, kvázi én hoztam létre azzal, hogy felvettem a kölcsönt!
     Nekem ez a legfőbb gondom a kölcsönökkel.
     Youtube, keresés, “A pénz, mint adósság”.

     • veres szerint:

      Nem, neked az a legfőbb gondod a kölcsönökkel, hogy nem szeretnéd felvállalni a kölcsönnel járó felelősséget. Azzal foglalkozol, hogy honnan van a neked kölcsönadott pénz, hogy “engem”, mint kölcsönt adó, legecizhess a saját hülyeségedért, mint adós. 🙂

      “A pénz, mint adósság”

      Ebbe a filmben elmagyarázzák, azt is hogy milyen felősséggel jár a kölcsön felvétele, vagy csak azt, hogy milyen geci a bank amikor kölcsönt ad neked?

      Admin:

      Veres! A BANKOK KÖLCSÖNT CSAK MUNKÁLTATÓI-ÉS JÖVEDELEMIGAZOLÁSRA ADTAK! Olyanoknak, akiknek a kölcsön FELVÉTELEKOR VOLT MUNKAHELYÜK, ÉS JÖVEDELMÜK! Kapsi?
      A kölcsönt ÁLTALÁBAN azok vették fel, akiknek AKKOR VOLT MUNKÁJUK ÉS JÖVEDELMÜK!
      A 2008-as pénzügyi-majd gazdasági világválság ELSŐSORBAN A GYARMATOKON szüntette meg a munkahelyeket!
      A MI ORSZÁGUNKBAN MEGY…-csak a gyarmattartók létesítette munkahelyek voltak, akik azanyaországok politikai vezetőinek nyomására INKÁBB OTTHON TARTOTTÁK MEG a munkahelyeket! A gyarmatokon CSAK A BANKJAIKAT HAGYTÁK, meg a hitel alatt nyögő egykori melósaikat! Kapsi Veres?

      HA MAGYARORSZÁGNAK LETT VOLNA SAJÁT GAZDASÁGA, amely a forintnak stabil hátteret biztosít…!
      De hát nem volt!-ma sincs!

      Kapsi a gazdasági összefüggéseket Veres? Egyszerű ez mint a faék!
      Nem csak a nicknevek és IP-címek óránkénti váltogatását kéne kapisgálnod, hanem az élet összefüggéseit is!

     • veres szerint:

      Admin

      Amikor bemész a bankba és kölcsönt veszel fel, akkor egy jövőbeli esemény kockázatát vállalod fel azzal, hogy a bank feltételei szerint fizeted vissza a kölcsönt. kapise? És tényleg egyszerű mint a faék.

      “FELVÉTELEKOR VOLT MUNKAHELYÜK, ÉS JÖVEDELMÜK!”

      Ja, és a bankban meg nem mondták, hogy Te hülye, hiába van most per pillanat munkahelyed, mi van ha holnap kirúgnak. Mindenki hibás, csak “én” nem, aki bement a bankba kölcsönt felvenni 🙂

      Admin:

      Egy egészséges társadalomban a KÖZÖS KOCKÁZATVÁLLALÁS mindig jelen van! A szocializmusban miért nem dőltek be a lakáshitelek? NEM POLITIKAI AKARAT MIATT, hanem mert a TÁRSADALOM-ÉS GAZDASÁGPOLITIKA OLYAN VOLT! Bezzeg a rendszerváltás utánMEGKEZDTEK BEDŐLNI a piaci kamatozásra átváltás miatt!

      Valamennyire járatosabb vagyok talán nálad a hitelválság dolgában! Elhiheted! A POLITIKA-BANKOK ÖSZTÖNÖZTÉK A HITELFELVÉTELT, minimalizálva a kockázati gyanakvásokat!

     • vitorla123 szerint:

      Valamit tegyünk tisztába.A közgazdaságtan politikai gazdaságtan nélkül,ahogy ma oktatják,nem tudomány.A kölcsönök visszafizetésének szükséges és elégséges feltétele az ország lakosságának teljes foglakoztatása.Ekkor minden kölcsönt mindenki vissza tud fizetni.Ez a mai viszonyok között elképzelhetetlen.A kölcsön nem más mint a lakosság kirablásának módszere. Rákosiék be is tiltották.Kádár idején teljes foglakoztatás volt,a családok egzisztenciája erre épült.Folyamatosan fejlődött minden család a nincstelenségből a Trabant tulajdonlásig.Az írástudatlanságtól,a 6 osztálytól a gépkocsi vezetői jogosítványig.A fa ekétől az MTZ-ig.Söt a Jon Drél-ig!

     • V.kutya szerint:

      Veres, hidd el:
      MINDEN KÖLCSÖNT MEGADTAM!
      Időben!
      Engem Te, és más se fikázzon le, hogy én hülye adós vagyok, mert éppen hogy adós nem vagyok!
      Már nem!
      Kinőttem, felnőttem, nem szégyen 60 felé okosodni.
      Soha senkinek nem mondtam, hogy ne add meg a pénzt, ellenkezőleg: mindenkinek azt mondtam, hogy – idézem saját magam: “senkinek nem szegeztek pisztoly a homlokához,. amikor aláírták a kölcsönszerződést” – akkor ezért kaptam hideget-meleget!
      Én megadtam, amivel tartoztam, és úgy mondom azt, hogy ne vegyen fel senki kölcsönt ebben a pajeszos világban! Minek, hisz csak akkor adnak kölcsönt, ha bebizonyítod, hogy nincs is rá szükséged!
      Az emberek holmi kacatok miatt veszik fel a rövidlejárítú hiteleket, és már meg sincs az a sz.rság, amit vettek belőle, de még fizetik vagy másfél évig! Vagy éppen már rég le van húzva a vécében!
      NE VEGYÉTEK EL A ZSIDÓTÓL A PÉNZT, ÉS NEM TARTOZTOK A ZSIDÓNAK!
      Ezt mondtam mindig, az otthonvédőknek is – hivatkozva, hogy akkor kuss volt, amikor 10 éve mindenki felvette a nagymama házára a jelzáloghitelt, aztán még egyet, még egyet, a sajátjukra is, hogy visszafizessék az előzőt, “adósságrendezésből” hát persze!
      Aztán most meg itt vannak 2-3 bedőlt hitellel, mert a mi kis Győzikénk pár hét alatt bedöntötte az egész magyar gazdaságot, sorra zártak be az üzemek, megállt az építőipar, a fizetések a sárba süllyedtek le (érts: megszűnt a fekete munkáért járó “külön pénz”, ami a jelzálog kölcsönök igazi fedezete volt, tudod, hogy “mi nem kérdezzük a jövedelmét – Raifaisen Bank”).
      Én épp arról beszéltem végig, hogy egyszerűen nem szabad szóba állni a bankokkal, picsába a festett papírjaikkal! Örüljenek, hogy az ATM pénzt megkapják, éljenek meg abból!

     • V.kutya szerint:

      A másik dolog: az UZSORA fogalmának tisztázása.
      Fontos kijelenteni, hogy az uzsora típusú kölcsönt annak CÉLJA különbözteti meg a többi, nem uzsora kölcsönöktől. Az, hogy az uzsora célja a hiteles bedöntése, a javaikból való kifosztása. Mint a cigányoknál, a “kamatos pénz”, aminek célja a teljes kifosztás, hogy az adósság fejébe kisöpörjék annak házát! Nem tudja megadni az 5 ezer ft-ra a 10-e, elviszik a 40 ezer forintos számítógépet, és le van tudva!
      A bankok ugyanezt csinálják a tudatlan, ostoba magyar emberekkel.
      Ennek a népies neve: uzsora!
      Azért uzsora, mert a célja a függőség fenntartása, lásd: P R O V I D E N T !!!!! 195 %-os THM, ember, ez mi, ha nem uzsora? (most ugyan elnevezték “otthonszolgáltatási díjnak” a hitel nagyobb felét, ezért “csak” 130 % a THM).
      Szóval, a Provident háromszor fizetteti meg Veled, és másokkal a “hitelt”, mert hogy MEGHOSSZABÍTJA azt! Tetszik érteni? Azért hosszabítja meg, hogy ki tudd fizetni az előző hitelt, kvázi, a hitelért kell felvenned másik hitelt, tőlük! Tehát ez UZSORA!
      És kész.
      Ki hozta be Magyarországra a Providentet, és mikor?
      Véletlenül éppen 2001-ben jött be, hát micsoda véletlenek vannak! Hogy hívták akkor a miniszterelnökünket? Csak nem Orbán Viktornak?

     • Sub Zero szerint:

      V.kutyának teljesen igaza van abban amit fent leírt! Teljesen azonosak a tapasztalataim és ezért pontosan ugyan úgy látom ezeket a dolgokat, mint Ő. Csak érdekességként jegyzem meg, hogy a középkorban a katolikus egyház erkölcstelennek ítélte a pénz általi pénzkeresetet. Híveinek tiltotta is. Ezért maradt meg ez a tevékenység az egyházon kívülieknek. A bank németül padot jelent. Vásárnapokon a pénzt (Jellemzően zsidók.) padokon váltották.

     • Fergeteg szerint:

      Az a gyanúm, V.kutya más értelemben használta a ‘zsidó’ szót, mint Sub Zero.
      Ha ugyanis azt mondom, hogy egy igazi keresztény nem ad pénzt kamatra, csak a zsidó (“ebben a pajeszos világban”), akkor egy elvben keresztény bankár is zsidó lesz. Márpedig akadnak szép számmal ilyen “keresztény” bankárok.
      A tilalom csak a második lateráni zsinat óta vonatkozott az összes katolikusra (elvben), nagyjából a 18. század végéig, utána már egyre inkább kivételeket kerestek a kor változásai miatt, és hát volt reformáció is. Innen veszem:
      http://hu.alternativgazdasag.wikia.com/wiki/A_Biblia,_az_egyh%C3%A1zak_%C3%A9s_a_kamatgazdas%C3%A1g
      Ma már le lehet szögezni, hogy a kamat győzött, és a tartozásokat eltüntető módszerek (például háborúk, gyarmatosítás) a többpólusúvá vált, technikailag fejlett világban egyre szélsőségesebb hatásokat gerjesztenek.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.