Szíria

Aleppo egykori ostromgyűrűjének kiürítése igencsak akadozik. Az ok roppant egyszerű: a kitelepítendő latrok RAGASZKOD(ná)NAK ahhoz, hogy ágyúikat, tankjaikat, TÚSZAIKAT, rablott holmijaikat mind magukkal vihessék. A kormánycsapatok meg beszóltak nekik: nem! Akkor ott dögöljetek meg!

Az ankarai maffia külügyére arről panaszkodott tegnap, hogy kedvenceik közül mindezidáig csak mintegy 7500 latoregyed tudott eltávozni Aleppoból. Tegnap este Mevlüt Çavuşoğlu kifejezte abbéli reményét, hogy a hét végén minden apanázsoltjuk bántatlanul távozhat a városból.
Szíria ENSZ-nagykövete Bashar Ja’afari a “Press TV”-nek nyilatkozva elmondta: a Nyugat képtelen beletörődni Aleppo elvesztésébe, ezért aztán bosszút forral. Ebbe tartozik bele az ISIS mozgósítása Palmüránál is. Ami nem igazán több már mint borstörés a damaszkuszi kormány orra alá, de kénytelen vele foglalkozni a szíriai hatalom. Amelynek nincs más választása,mint harcolni a terroristák ellen. “Ez egy rendkívül sokoldalú háború, különböző okok miatt.”
Aleppo után most Palmürára és környékére fordította figyelmét a szír kormányhadsereg.
Miután éjjel-nappal légicsapásokkal nyomorították a rémkalifátus erőit, létrejött az a földi erőkoncentráció, amely elégséges lehet a sikeres ellenoffenzívának. Amit tegnap meg is indítottak.

t4

Ennek eredményeként aztán estére már birtokba is vették Al-Shirfah falut, ami annyit jelent, hogy ismét kormánykézen van a T-4 légibázist az Al-Qaryataynnal összekötő stratégiai fontosságú útvonal.
Ráadásul nagy csapás érte tegnap a rémkalifátust Al-Sukhanah közelében. Egy orosz légicsapás kitikkasztotta a kelet-homszi térség martalócvezérét. Umar As’ad bandafőnök volt a vezénylő parancsnoka az utóbbi napok latoroffenzívájának. Vele együtt majdnem kétszáz ilyen-olyan pribékje is elszállt.

usad

Csipkedték tegnap magukat azamerikaiak is, nehogy lemaradjanak a vacsoráról. Látva a kormánycsapatok sikeresellenoffenzíváját, értesítették az orosz erőket, hogy ők is beszállnának a palmürai buliba. Miután kedvező választ kaptak, légierejük tegnap a kalifátusisták irtásába. (Ha már egyszer ellenségnek kiáltották ki őket…)
A jelek arra utalnak, hogy Kelet-Homsz és Palmüra környékén is megkezdődött a terroristaerők fölszámolása.

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Szíria bejegyzéshez 2 hozzászólás

  1. TERMIN8ATOR szerint:

    “Csipkedték magukat az amerikaiak is”……. Minek engedték az oroszok ?! Hibát hibára halmoznak csak ! Az amerikaiak csak azért “kértek engedélyt” hogy erősitsék az eltartotjaikat. Soha sem fognak tanulni az oroszok !?

  2. Tarna szerint:

    Az oroszok eddig is nagyon kesztyűs kézzel bántak a rémkalifátus terroristáival, meg a kollaboráns lakossággal is, mert életben hagyták a pribékeket – most aztán kínlódhatnak velük.
    Merkel meg mit hőbörög? Cézár annak idején 50.000 városlakót simán kinyíratott, amikor nem terítettek elébe szőnyeget!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.