Szíria

Obamaki távozó amerikai elnök kitartot amellett, hogy jó döntés volt “nem beavatkozni” a polgárháborúba. Szerinte kizárólag a szír kormányzat és szövetségesei – Irán és Oroszország felelős! Mindazokért, amit a Nyugat és szövetségesei előidéztek Szíriában. Pofa az még mindig van!

Manfred Weber germán jobbközepes uniós gépviselő arról károgott, hogy „az aleppói helyzet csak azért fajulhatott idáig, mert orosz bombák és katonák is részt vesznek a háborúban. Putyinnak vér tapad a kezéhez és az EU-nak egyértelművé kell tennie, hogy a békülés nem opció”.
Matteo Salvini olasz szélsőjobboldali képviselő ezzel ellentétben arra kérte uniós kollégáit, hogy a szélsőségesekre és az Iszlám Államra koncentráljanak, ne pedig Oroszországra: „Azt gondolják, hogy Putyin tehet mindenről, és nem vesznek tudomást a szélsőségesekről”.
A populista EFDD brit képviselője, David Coburn szerint a közel-keleti instabil helyzet a nyugati világ hibája. „Azért történik minden, mert a Nyugat aláásta az arab diktátorok hatalmát. Az igazi ellenség nem az olyanok, mint Assad szír elnök, hanem a fundamentalista teokrácia”.
Kelet-Aleppo szervezett kiürítését tegnap a kormányhadsereghadsereg ismét felfüggesztette. Úgy tudni azért, mert a lázadók nem teljesítették az alku rájuk eső részét. A kormányerők és a felkelők emellett kölcsönösen a tűzszünet megsértésével vádolták meg egymást. De ISMÉT MEGÁLLAPODTAK, és a martalócok elfurikázása ma reggel már folytatódik is a “Sukkari”- folyosón át a Ramousseh-autóútig, amin át az Idlib tartománybéli Kafraya és Al-Fou’aa településekre szállítják őket.

busz

Ahol várja őket a…
Mint tegnap az “Ahrar Al Sham” iszlamista bűnbanda zsiványfőnökét is. Abu Uday altest nélkül érkezett a kórházba tegnap délután. Al-Nu’uman városában szállt el deréktóllefelé minden alkatrésze. Valami összemaszekolt bombaszerűség műtötte le. Éjféli temetés ritkán szokott arrafelé megesni. Tegnap ez is megtörtént. Abu Udajt és négy cimboráját el is földelték.
Na hát ezért nem nagyon vágynak Aleppoból Idlibbe a martalócok! Ott a hegyek között bizonytalan a martalócélet. Nem mintha Aleppo ostromgyűrűjében szebb kilátásaik lettek volna, de hát ott ott voltak a civilek! Élő pajzsként. Idlibben meg már csak latrok vannak.
Viszont bármennyire is fanyalognak Nyugaton, Aleppoban azért KEZD normalizálódni a helyzet. Ahol a gránátokat meg aknákat már azért gyűjtögetik, hogy megsemmisítsék őket,ott már háborús körülményekről nem igazán lehet beszélni. Márpedig Aleppoban a robbanószerek fölkutatása-begyűjtése zajlik.
Palmüránál-Észak-Homsz tartományban-a gránátokat nem begyűjtő célzattal teszik-veszik ide-oda. Ott szorgosan lövöldözik őket kifelé minden arra alkalmas eszközből. Amikből a kalifátusistáknak egyre kevesebb van. Szintúgy adagolószemélyzetből.
A szír kormányerőktegnap tovább nyomták-pusztították a rémkalifátus egyre gyengülő ellenállást tanúsító hordáit Al-Fawaraa és Al-Furs térségében.

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Szíria bejegyzéshez 4 hozzászólás

  • varga istván szerint:

   még egyáltalán nem biztos hogy trum lesz az elnök–ha kennedyt is meglehetett ölni kit imádott nép…

 1. TERMIN8ATOR szerint:

  T. HUN ! Nem holnap, hanem szerdán 21-én, lesz az elektori szavazás. Ha viszont Trumpot fogják választani, akkor, ha az első elnöki mandátumának a végét meg akarja érni, jó lesz ha az ellenségeit semlegesiti, mert bizony úgy fog járni mint J.F.Kennedy.

 2. Paul Aradi szerint:

  Szánalmas létszámban ugyan, de az aleppói latorbanda mellet tüntetgettek tegnap Budapesten!
  A lényeg a nyugat, obamaki, mer(ng)kele asszony és csatlós ordasainak aljas játéka zajlik, -és ebben vesztesek-, a liberális maszatolás ráerőszakolása független népekre. Akiket Alepóból menekítene a nyugat, az úgynevezet felkelők, -akik között ott lapulnak a nyugati katonai felbujtók és tanácsadók-, úgy menekülnének kelet-Alepóból, hogy vinni akarják a fegyvereiket és túszaikat. NO EMELLETT TÜNTIZTEK EGY NÉHÁNYAN A RÁÉRŐK, MEGFIZETETT LATORVÉDŐK, A KÍVÁNCSIAK! GRATULÁLUNK A HÜLYESÉGHEZ! Nagyon helyén való, hogy Asszadék nem engedik a latorbanda fegyveres menekülését, hogy újra más fronton mutatkozzanak. Akik Budapesten Alepó mellett tüntettek, -igen szánalmas létszámban-, nem tudják mi az a függetlenségért küzdeni! Igaz a magyarság történetére az ilyen csak úgy jellemző, hogy magyar a magyar ellen harcolt. HAJRÁ ASSZAD, HAJRÁ FÜGGETLEN SZÍRIA ÉLJENEK AZ ALEPÓI HŐSÖK!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.