Most akkor a Vona kommunistul?

Vona Gábor pártelnök jelentette be a Jobbik legújabb sajtótájékoztatóján, hogy következő célkitűzésük az, hogy az Európai Unió tagállamainak polgárai “egyenlő munkáért, egyenlő bért” kapjanak.

vog

A Jobbik elnöksége európai népszavazást fog kezdeményezni az úgynevezett “uniós bérkiegyenlítés ügyében”. Ez azt jelentené, hogy az Európai Unió tagállamaiban mindenhol egyformák lennének a bérezések. Azonban, hogy az Európai Bizottság egyáltalán napirendre tűzze ki a kérdést, ahhoz első körben 1 millió aláírást kell összegyűjteni 7 tagországból, mindössze egy év alatt. A cél, hogy az “egyenlő munkáért egyenlő bért” az európai alapértékek sorába illessze be az Európai Unió.
Vona Gábor erkölcsileg igazságosnak, jogilag kivitelezhetőnek, és gazdaságilag hasznosnak tartja célkitűzésüket. Szerinte elfogadhatatlan, hogy egy magyar állampolgár bére sokkal alacsonyabb egy nyugat-európai állampolgáréhoz képest, mégis mindkettő majdnem ugyanannyiért vásárol a boltban.
A bérek azonban akkor lehetnének egyenlőek, ha kiegyenlítődne a termelékenység kelet és nyugat között, tehát a magyar cégeknek sokkal hatékonyabban kellene termelniük.
(blikk)
Bal-Rad komm: Ezek ott a Jobbikban Marxot olvasnak! Meg Lenint! Ha így haladnak, hamarosan az Intertnacionálét fogják énekelni a Székely himnusz helyett!
Vona meg ökölbe szorított kezét a magasba emelve így köszönti az összesereglett híveket: “Világ proletárjai…!
…Egyesüljetek!”-harsan majd rá kórusban a válasz. Az ökölbe szorított, magasba emelt kezek erdejéből.
Amúgy pedig-bár a követelés nem túl eredeti-a vonai cél támogatható! Egymillió aláírást még itthon is össze lehet hozzá gründolni.
Azon meg ne vitatkozzunk, hogy komcsiktól lopott ötlet vagy sem! Azon már inkább, hogy vajon ha Vona lenne a miniszterelnök, törekedne-e az ötlet megvalósítására. Hiszen ezidáig mindegyik Keresztapa kommunista igéretekkel kápráztatva a választókat került a bödön mellé!
(De mi van akkor, ha a vonai ötlet erről a fizetésdologról azt takarja/takarná, hogy az EU nyugati polgárai IS OLYAN KEVÉS MUNKABÉRT KAPJANAK, mint a magyarok!)

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Most akkor a Vona kommunistul? bejegyzéshez 22 hozzászólás

 1. Tovaris szerint:

  Lám, lám, a történelmi materializmus teljes hiánya. A fasiszták, nácik mindig a baloldali tömegeket megtévesztő, populista szociáldemagógiával operáltak. “Kölcsönvették” a baloldali, sőt kommunista jelszavakat és azokkal tévesztették meg a tömegeket.
  Még a zászlójukat is a munkásmozgalom vörös zászlajának a “lenyúlásával” tervezte meg Adolf Hitler, igaz, benne egy fehér körben odacsempészett undorító horogkereszttel, de mit számít az a kis semmiség, igaz?

  • alias szerint:

   Te olyan hülye vagy,hogy már nekem fáj 🙂 Azt sem tudod mi az a horogkereszt, egyébként a szvasztika, miért undorító, mert már i.e 2000- ben is különös szimbólumok voltak????

   A nemzetiszocializmus pedig nem leverendő a kommunizmussal 🙂

   • vitorla123 szerint:

    Nem bizony.A fasizmus a harácsolók ideológiája.Annyiban különbözik a zsidótól,hogy ő akar a zsidó helyett harácsolni.A kommunizmus más tészta. Ott 6 óra a munkaidő,van saját család és családi gazdaság,saját autó,saját lakás.De nincs harácsolás!Szar az összehasonlítás barátom.Már mint részedre.

    • TERMIN8ATOR szerint:

     T. vitorla 123 ! Még enyhén is fejezte ki magát a fasizmus jellemzésével a “harácsolás” szóval. Talán jobban jellemezte volna a fasizmmust jellemzésével,ha azt a szót vagy mondatot használja, hogy a “RABLÁS és GYILKOLÁS IDEOLÓGIÁJA”remélhetőleg a mult időben, soha se ismétlődjön meg !

    • Sub Zero szerint:

     Ne keverjük a szezont a fazonnal! A nemzeti szocializmus nem fasizmus! Hitler a Nemzetiszocialista Német Munkáspártnak volt a vezetője! Ezért a vörös szín! A kommunisták használják előszeretettel a németekre a fasiszta kifejezést. Tévesen vagy megtévesztésből.

   • TERMIN8ATOR szerint:

    alias ! Mert az alatt a “szvasztika” alatt mérhetetlen gazemberségeket követtek el, talán a magyar nyelvben nincs is olyan kifejezés, amivel jellemezni lehetne azt az UNDORITÓ, a maga részére talán imádni való “SZVASZTIKÁT” Ön talán egyedül van akinek talán TETSZIK . Amikor legutóljára halottam, az az önnek tetsző (ahogy a hozzászólásából kivettem) “szvasztikának” 50 milió enber esett áldozatul, de lehet,hogy valamivel több is. HÁT EZÉRT LETT UNDORITÓ az a jelkép, a HOGKERESZT, t.alias. Ugyan az a helyzet a NYILAS KERESZTTEL is ! Nem akarom elhinni ,hogy mindezt nem tudná.

    • alias szerint:

     Valóban! Akkor megkérdezném,hogy a Gulágra deportált több millió ember kiirtása a “vörös csillag” alatt az nem UNDORÍTÓ???? Sztálin uralma alatt a sok millió ember az nem számít??
     Nem terelgessünk már kérem…

   • TERMIN8ATOR szerint:

    alias ! Mert az alatt a “szvasztika” alatt mérhetetlen gazemberségeket követtek el, talán a magyar nyelvben nincs is olyan kifejezés, amivel jellemezni lehetne azt az UNDORITÓ, a maga részére talán imádni való “SZVASZTIKÁT” Ön talán egyedül van akinek talán TETSZIK . Amikor legutóljára halottam, az az önnek tetsző (ahogy a hozzászólásából kivettem) “szvasztikának” 50 milió enber esett áldozatul, de lehet,hogy valamivel több is. HÁT EZÉRT LETT UNDORITÓ az a jelkép, a HOROGKERESZT, t.alias. Ugyan az a helyzet a NYILAS KERESZTTEL is ! Nem akarom elhinni ,hogy mindezt nem tudná. jAVITÁS !

    • Sub Zero szerint:

     Termin8ator! Ezzel a logikával tessék a vörös csillagot is ugyanolyan undorítónak látni! (50 milliónál biztosan több áldozata volt!)

  • Smith szerint:

   Nem nyúlta le, hanem azért választotta a mozgalmának a vörös zászlót, mert (nemzeti alapon) mégiscsak szocialista volt.

 2. scout szerint:

  Legalább olyat mond ami egyszerű, érthető, kivitelezhető.Más kérdés, hogy ezzel lángba lehet borítani egész európát- keletestöl,nyugatostol.Az eu országai egymást fogják sujtani embargókkal,bojkottokkal.Háború.

 3. Istvan szerint:

  Nagyon gázos nekem ez a Vona-duma!Csak nehogy Európa-szerte egyenlően éhbérhez ,koncentrációs munkatáborokba,és a Cyklon-B-hez vezessen!!

 4. Havasi Gáspár szerint:

  Kezdjük a szvasztikával – nagyon ősi szimbólum. “A szvasztika a hinduizmus legszentebb nem szótagot ábrázoló jelképe. (ez wikipédia – különböző meghatározások vannak, hiszen különböző népek különböző értelemben használják)” – Számos nép, kultúra és vallás használta és használja. Az ősi magyar kultúrában napkerék szimbólum volt. A nácizmus az árja eredetet jelképezte vele.
  Ázsiában különböző formában elterjedt, általában pozitív értelmű jelkép.
  Vonáékról sok mindent el lehet mondani, de hogy nácik azt nem. Érdekes, hogy az ortodox marxisták ugyanolyan csőlátásúak, mint az ortodox radikális jobboldaliak. Az előzőeknek mindenki fasiszta meg náci ( ez egy internacionalista gondolkodásmód), a másik oldalon meg mindenki kommunista (ez is internacionalista gondolkodásmód). A Jobbik a színjátékok ellenére is a FIDESZ kisöccse, és azt a szerepet is tölti be.
  A fasizmus és a nácizmus is annak a háttérhatalomnak a szülötte, mint a lenini bolsevizmus. A vezetők csak az irányító főkolompos szerepét töltötték be mindkét oldalon. Eredménye mérhetetlen szenvedés és halál. A nemzeti szocializmus meg nem is tudott kifejlődni, mivel Hitler maga számoltatta fel a hosszú kések éjszakáján a totális diktatúra megvalósítására a cionista háttérhatalom kemény pénzügyi és technikai támogatásával, aminek eredménye lett a német-orosz konfrontáció. Most is ez a cél, Ukrajna, majd újabb és újabb országok beugrasztásával.
  A történelmi materializmus meg valahogy nem jutott el a tömegek tudatáig, ezért aztán nem is problémáztak rajta, amikor önmagukat golyózták ki a hatalomból. Az a tömeg amely még az alapvető írási, olvasási és számolási készségeket is képtelen volt elsajátítani, vajon mennyire közelíthette meg a történelminek nevezett materializmust? – amit olyan idióta módon írtak át és tanítottak a legtöbben, valószínűleg szándékosan), hogy gyakran még értelmes emberek is képtelenek voltak felfogni. A marxizmus-leninizmust legtöbben magolva tanulták, és vizsga után el is felejtették, hiszen nem is tudták hasznosítani, na már ez van az ideológiákkal.
  Zászlók- a vörös szint már az ókorban is használták, csak végig kell gondolni, hogy miket is szimbolizálhat.
  Egyenlő munkáért egyenlő bért – ez az EU tagállamainak egyenlőtlenségét veti fel- semmi köze a nemzetihez.
  Minden politikus, filozófus, stb. kölcsön vesz, Marx is például írásainak egy jó részét kölcsönvette, átírta, kiegészítette a filozófiájához igazítva, és mi is ezt tesszük, nemzedékről nemzedékre.
  Nos a háborút nem a Vona félék irányítják, ehhez itt vannak a háttérhatalom fegyveres erői és fegyverei. Nem kell olyan ördögöt falra festeni, ami nem létezik, anélkül is van elég.

  • vitorla123 szerint:

   Látszi8k,hogy tényleg vizsgáztál belőle.Fogalmad nincs a lényegéről.Pedig “Tanulni,Tanulni,Tanulni!” Ez na lényege.

   • Havasi Gáspár szerint:

    Még jó hogy Te érted, meg is van az eredmény. Annyira értette a korosztályod, hogy rájött nincs mit védeni. Csak a gyagya tanul örökké, az okos az gondolkodik, és ráépít a tanultakra és alkotni próbál. Viszont most a holtodiglan való tanulás a célpont.
    Nem véletlenül szapulod állandóan az értelmiségieket.

    • vitorla123 szerint:

     Hát itt a gond!Tanulni gondolkodás nélkül nem lehet!Gondolkodj nyugodtan.Körbe jársz a harácsolók csapásán.De a harácsolók kora véget ért.Ha tetszik,ha nem.Ha zsidók,ha fasiszták!Ez van!

 5. Tarna szerint:

  Mi van veletek, már Gabikától is féltek?

 6. Gonda István szerint:

  “Egymillió aláírást még itthon is össze lehet hozzá gründolni.”
  Azt nem lehet. A szabály szerit az 1 milliót min. 7 tagországból kell összegyűjteni (a lakosságarányukat nem túllépve). De még így sem lehetetlen, hiszen van bőven van 7 szegény ország az Unióban. De igen sok pénz kell a kampányhoz, hogy az Unió országaiban elérjék a választókat.
  Ha megvan az elegendő aláírás, akkor is csak azt érik el, hogy a problémával foglalkoznia kell az Európai Parlamentnek. De egyébként azt csinál a problémával, amit akar.
  Egyébként a béremelés alapja a hatékonyság. Azt kikényszeríteni egy jogszabállyal elég nehéz. A minimálbért lehetne emelni, de már ez a mostani emelés is kész csőd sok vállalkozó számára. Ha meg mondjuk háromszorosára emelnék, az eléggé padlóra küldené Mo.-ot.

 7. Turzó István szerint:

  Az áruló piperkőc nem ‘kommunistul’ – ha nem beforgatja magát a szélbe – most ezt kell meglovagolnia, hogy képben maradjon !!! … minden csak nézőpont kérdése, a mai politika már csak ilyen – tudni kell helyezkedni !!!

 8. öregkun szerint:

  Érdekes az EU. árak gyorsan elterjedtek …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.