Bundesmutti jól aludt

“Kegyetlen, barbár, tragédia”: Így reagáltak Berlinre a magyar pártok

btr

Sorba reagálnak a magyarországi pártok arra a tragikus berlini támadásra, mely során egy pakisztáni támadó egy lengyel kamionnal halálra gázolt 12 ember egy karácsonyi vásárban és további 48-at megsebesített.

MSZP: Nem kirekesztéssel kell küzdeni a terror ellen
Az MSZP szerint nem hangzatos jelszavakkal és kirekesztéssel, hanem a rendvédelmi szervek, a felderítés és a szolgálatok megerősítésével kell küzdeni a terror ellen.
Az ellenzéki párt kedden az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta, a hétfői berlini terrortámadás, Andrej Karlov orosz nagykövet meggyilkolása és a zürichi lövöldözés újra rávilágított arra, milyen valódi veszélyei vannak a politikai vagy vallási szélsőségeknek.
“A terrorizmus soha nem a végső áldozatokat célozza, hanem mindannyiunk szabadsága, függetlensége, nyugalma és biztonsága ellen intéz támadást” – fogalmaztak.
Hangsúlyozták, a terrorizmus elleni küzdelemben kiemelten fontos a nemzetközi együttműködés, mert a határokon átívelő terrorizmussal szemben csak erős, egységes, összehangolt rendvédelemmel és titkosszolgálatokkal dolgozó Európa lehet sikeres. Az MSZP a közleményben kifejezte együttérzését az áldozatok családjának, elítélte a “barbár támadásokat”, a sérülteknek pedig mielőbbi felépülést kívánt.
Fidesz: Egész Európát megrázták a támadások
A Fidesz szerint az európai államoknak a jelenlegi feszült helyzetben is meg kell tenniük mindent, hogy garantálják állampolgáraik biztonságát.
A nagyobbik kormánypárt kedden az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta, a Fidesz mély megrendüléssel értesült a berlini karácsonyi vásárt ért terrortámadásról és a törökországi orosz nagykövet meggyilkolásáról.
A támadások nemcsak Németországot és Oroszországot, de egész Európát megrázták, ugyanakkor rámutatnak a szélsőségek és a terrorizmus elleni határozott fellépés szükségességére – fogalmaztak.
A Fidesz a közleményben együttérzését fejezte ki az áldozatok családjainak
Jobbik: Meg kell előzni a terroristák érkezését
A Jobbik szerint határozott megelőző lépések kellenek a terrorizmus ellen.
Az ellenzéki pártnak az MTI-hez kedden eljuttatott közleményében azt írták, mély megdöbbenéssel értesültek a hétfői ankarai, zürichi és berlini merényletekről, őszinte részvétüket fejezik ki az áldozatok hozzátartozóinak, a sérülteknek pedig mielőbbi felépülést kívánnak.
A merényletsorozat ismét rávilágít: a magyar és európai hatóságoknak mindent el kell követniük, hogy megelőzzék a terroristák érkezését.
Meg kell akadályozni azt is, hogy a gazdag terroristák anyagi lehetőséget biztosítsanak terrorszervezetek létrehozására, működtetésére, így a hétfőihez hasonló tragikus cselekmények elkövetésére – olvasható a közleményben.

Együtt: Elítéljük a tragikus támadást

Az Együtt elítéli a hétfői tragikus berlini támadást, és részvétéről biztosítja az ártatlan áldozatok hozzátartozóit.
Az ellenzéki párt MTI-hez kedden eljuttatott közleményében az áll: “a kegyetlen tettel nemcsak a németeket, nemcsak Berlint, hanem egész Európát érte támadás”.
Bíznak abban, hogy a gyors nyomozás megállapítja a tettesek motivációját, és arra a nemzetközi közösség megfelelő választ lesz képes adni – írták. Magyarország kötelessége, hogy ebben támogassa Németország erőfeszítéseit – tették hozzá.
Az Együtt elítélte a hétfői ankarai támadást is, és részvétét fejezte ki a lelőtt orosz nagykövet hozzátartozóinak, Oroszországnak és az orosz diplomáciai testületnek. Az eset ismét felhívja a figyelmet az értelmetlen és brutális erőszak elleni közös, nemzetközi erőfeszítések fontosságára – hangsúlyozták.
DK: Barbárságra nem barbárság a válasz
Gyurcsány Ferenc, a párt elnöke közleményében azt írja, “akkor sem fogunk vélnie, akkorr sem fogunk mindenkiben ellenséget és terroristát látni”.
“Ugyan Aleppóban az oroszok minden jel szerint emberiség elleni bűnöket követnek el, de ennek megoldása nem a nagykövet meggyilkolása. Barbárságra nem barbárság a válasz” – olvasható a közleményben.
(atv)
Bal-Rad komm: Ennyi hitvány, álságos megyilvánulást egyidejűleg ritkán áll módunkban megtapasztalni. Az ügy kapcsán egyébként Germánia Lotyója-Európa tönkretevője-ezidáig még meg sem nyilatkozott. Mindössze megrendült. Még tegnap este. Aztán ledöglött aladni. Meghívottjai teszik a dolgukat.
Döbrögisztáni helytartói pedig részvétlihegnek!
Amit nem szabad honi lihenceinknek elfelejteni! A germánok begorombulhatnak. Ugyan jelenleg kevéserre az esély!-de valóságos lehet! Ha pedig így lesz, és elkezdenék kiszorítani a muszlimokat, azok csak ide, vagy csak rajtunk keresztül…
A déli csodaGYODA fogja csak meg őket! Félő, hogy az viszont nagyon!
A most álságosan részvétnyilvánítók pedig veregethetik saját vállukat. Egy muszlim megint legyilkolt 12 európait! Jó az arány!

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Bundesmutti jól aludt bejegyzéshez 5 hozzászólás

 1. Havasi Gáspár szerint:

  A parlamentben egy a jelszó,egy a tett! Ezek a reakciók még így is megerőltették őket. Ezek a pártok mind fel akarják számolni a nemzeteket, hogy az emberiséget az idők végezetéig fosztogathassák. A rendszer maga a terrorizmus.

 2. Tovaris szerint:

  Az ankarai orosz nagykövet elleni halálos merénylet is legalább ekkora tragédia.
  De hiszem, nem marad ellenintézkedés nélkül.

 3. Emeric szerint:

  Ha ezeket a terroristákat errefele toloncolják, akkor lesz itt haddelhadd. Mármint gépfegyveres, határvédős.

  Vagy vonatos deportálós. A déli határon túlra.

  Valamiért úgy érzem, hogy a gépfegyver humánusabb.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.