Donbassz

Franc Klincevics az Orosz Szövetségi Tanács Védelmi Bizottságának elnöke tegnap megállapította: Donbassz határainak ukrán oldalán olyan mennyiségű Minszk által tiltott haditechnika és latorerő vonult fel, ami óhatatlanul is a háború teljes kiújulásához fog vezetni. Gyebalcevonál Kijev megkísérelte a lehetetlent. De biztosak lehetünk abban, hogy az újabb kudarc ellenére sem adják fel.

klin

Igor Bezler a gorlovkai helyőrség volt parancsnoka tegnap este közölte: a Logvinovo- Kalinovka környéki tegnapelőtti ATO-kalandban legkevesebb száz egyede veszett oda a “Jobb Szektor” 54. Gépesített brigádjának.
hala
Ez a szám csak a fűbe harapott nonáci hordatagokat jelöli. (Más becslések inkább kétszáz kitikkadt pribéket valószínűsítenek, ami a leolvasztott latortechnika számát ismerve talán nem is túlzás.) Mindenesetre sokatmondó, hogy Kijev úgy hallgat, mintha semmi sem történt volna.

lahu

Viszonylag pontos számokat a fűbe harapott martalócokról majd csak néhány nap múlva kapunk, hiszen a dicstelen horda a fűbe harapott cimborák zömét visszahagyva menekült a katlanból. A tetemek eltakarításának gondját-baját-régi jó szokásaikhoz híven-a népköztársaságiakra hagyva.
A környék minden kórháza túlzsúfolt. A zsúfoltság pedig növekedni fog. Tekintettel arra, hogy a kemény bukta ellenére is tovább erőlködött tegnap Valcman latorhada a környéken.

katl

A “rend és nyugalom” helyreállítása érdekében az LNR Népi Milicia magyar idő szerint tegnap este tíz óra körüli időpontban offenzívát indított. A Bal-Rad információi szerint ez egyelőre csak afféle tüzérségi “tisztítótűz”.
Meg is van lepődve a valcmanista bűnbanda. Most először fordult elő hosszú ideje, hogy Gorlovkát és környékét “egyéb elfoglaltságai” okán a latortüzérség nem ágyúzta.
De persze viszonylag hosszú ám a donbasszi határ. Nagy latorcélterülettel. Úgyhogy jutott is rá tegnap a baszurini matek szerint 1684 latorgránát.

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Donbassz bejegyzéshez 2 hozzászólás

  1. NazBol szerint:

    Nagyon erőltetik megint az ukik ezt a háborút. Nem tanultak ezek semmit se. Pedig örülhetnének, ha nem lenne Minszk2, a lázadók már régi kipicsázták volna őket az egész keleti térségből.

  2. TERMIN8ATOR szerint:

    Jó volt olvasni, hogy “rend és nyugalom” helyreálitása érdekében….. magyar idő szerint tegnap este tízórakori időpontban offenzívát inditott…. ez egyenlőre csak aféle “tisztitótűz” féle volt. Meg méltóztattak mozdulni az LNR tűzérei ? Ha meg igen az lenne az ésszerü, ha Kijev utánig álandó mozgásban lennének, nem csak szalmaláng szerüen . A “rendet és a nyugalmat” CSAK ÍGY TUDNÁK BIZTOSITANI, persze “megfelelő” utánpótlással.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.