Az idén NAPONTA 34 magyart tett földönfutóvá a RENDSZER!

tuzokol1

 

 

 

Ennyi magyart tettek ki az utcára idén

Képtalálat a következőre: „Kilakoltatás-kép”

Sokkal több kilakoltatás volt idén, mint tavaly és várhatóan jövőre még több lesz, mivel az ezzel kapcsolatos moratórium lejárta után beindultak a végrehajtások. Az adósok jelentős része bírósági végzés alapján mondhat búcsút otthonának.

A decemberi adatokat még nem összesítették, ám ezeket is figyelembe véve idén várhatóan 3130 kilakoltatást hajtanak végre Magyarországon – derül ki a Magyar Nemzet összesítéséből. Tavaly még csupán 2300 volt ez a szám, ám jövőre az ideinél is több lehet, miután tízezer lakás vár árverezésre. A végrehajtók tapasztalatai szerint az adósok többsége a felszólítás után önként hagyja el ingatlanát.

bir

Bírósági végzés alapján 1400 adóst tettek ki az otthonából, 1450 családnak azért kellett távoznia, mert a végrehajtó elárverezte a lakását. Csak 20 esetben adta el pénzintézet az ingatlant adósa feje fölül. Az elmúlt évek adásvételi adataiból kitűnik, hogy a vevők nem kapkodnak az árverés nyomán a piacra került lakások után.
(Forrás: napi.hu)
Bal-Rad komm: Szép lassan fogynak a magyarok feje fölül a fedelek, és biztosan növekszik a földönfutóvá tettek száma. Az idén nagyjából 12520 magyart tettek nincstelenekké! Mondjuk naponta 34-et.
MŰKÖDIK A RENDSZER!
Persze ki tudja meddig?!
Azt csak sejteni lehet, hogy nem minden lakástűz vagy háztűz “spontán égés” terméke!
Ám valószínűleg nem kevés lehet az “öngyulladások” száma!
Valószínűsíthető, hogy lesz majd “egyéb tűz” is!
Na akkor fognak csak elszabadulni az indulatok!

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: OTTHONVÉDELEM | A közvetlen link.

Az idén NAPONTA 34 magyart tett földönfutóvá a RENDSZER! bejegyzéshez 28 hozzászólás

 1. vitorla123 szerint:

  Vissza a Népköztársaságot!Takarodjanak az országból a harácsolók!

  • Kovács szerint:

   Ugyan áruld már el, ha a 18 hektárod MÉG nem harácsolás ( hiszen még nem takarodtál az országból), akkor az hány hektárnál kezdődik ?

   A témához : én úgy láttam Póka Laciék legutóbbi filmjén, hogy a komplett bírósággal együtt sem voltak többen 34-nél a tárgyaláson, de a bankárellenes akciókon sem.
   Tehát vagy azt mondhatjuk, hogy a kilakoltatásokat az érintettek abszolút-abszolút többséggel a legdemokratikusabban legitimálták és úgy jó ahogyan van, vagy ismerjétek el, amíg a tömeg tudatossági szintje az apátia és belenyugvás, addig sem élhető kapitalizmus sem élhető szocializmus nem lesz csak dzsungeldemokrácia, vagyis egy megválasztott farkas is bármit megtehet a birkanyájjal azok belenyugvó bégetése mellett.

   • Havasi Gáspár szerint:

    A probléma ott van, hogy a (nem 18) 28 hektár soknak tűnik, de a föld minősége, földrajzi fekvése, az időjárási anomáliák függővé teszik. Ne feledjük Rákosiék még néhány holdas gazdáknál is seperték a padlást. Ma a 28 hektár soknak tűnik, de nem ismerjük a körülményeket. Én nem értek a földhöz, tehát nincs szándékomban bírálni. Viszont annyit megjegyeznék, a szocializmusban nem lenne 28 hektárja, sőt még 1 sem. De feltételezem, evvel tisztában van.
    Tény, hogy ezek a demonstrációk értelmetlenek, de nem is arról szólnak, amit hirdetnek a harangok. H a minden átvert kimenne ( ez a tömeg), akkor talán lenne hatása. És ez minden problémára igaz. A nép elcseszte, és most vagy kuncsorog, vágy másoktól várja a megoldást.

   • Sneider Imre szerint:

    Rossz adatot közölsz, az egyik előző lapon 28 hektárról beszélt.

   • vitorla123 szerint:

    Harcolni kell!Ahogy Póka Laci is teszi!Ahogy ébn is teszem!És persze a klaviatura sem kutya!Tél van két kísérlet között egy kis agycsiszolás igazán nem árt!Nem írtam “kisérleti fizikus is vagyok!” Az én találmányom a LED világitásra történő használata. Orbán veje milliárdos lett belőle.(Lopni tudni kell!)Ez durván 40 éves felismerés.A java most jön!

 2. Istvan szerint:

  Kovács!
  Most te a tudatosak abszolúte nem széles táborába tartozol,vagy a kárörvendők egyik károgója!?
  Mert az azért furcsa,hogy azokat szólod le,mint plo. Vitorla,akik a fennálló pimasz,pofátlan rendszernek a megváltoztatását, a tömegek öntudatra ébredését sürgetik?!
  Ők pontosan azt akarják,hogy mindenki álljon ki saját magáért,és a mások jogos érdekeiért is!
  És te ezen gúnyolódsz!

  • Kovács szerint:

   “Vissza a Népköztársaságot!Takarodjanak az országból a harácsolók!”

   Ez szerinted a tömegek öntudatra ébredésének sürgetése ? Ne nevettess 🙂
   A kulák, aki azon sír, hogy maga se él meg a harácsolt földjeiből és gépeiből, pedig a padlás leseprők már nem igen járkálnak, no itt nincs mit mondani.
   A nagyszüleim meg két testvére, szóval három család egy élet munkájával kuporgatott össze három holdat, amit ökörrel szántottak és ahol kézi kaszával arattak, amit aztán a komcsi rendszer annak a rendje és módja szerint ( önként és demokratikusan) el is vettek tőlük.
   Úgy hogy vitatkozhatnánk, melyik a pimaszabb és pofátlanabb rendszer ez a mai, vagy az akkori !
   Mindezektől függetlenül valóban a tudatosak nem széles táborába tartozok, vagy legalábbis azon dolgozok, hogy oda tartozhassak és eszembe nem jut semmiféle diktatúrát propagálni, se a pénzhatalom diktatúráját, se a munkáshatalomnak gúnyolt zsidó marxisták diktatúráját. De a bamba birkák demokráciáját sem ! Sem propagálni, sem visszasírni.
   Eszembe sem jut Vitorla elvtársat kigúnyolni, ez csak egy szelíd irónikus figyelmeztetés , hogy a harácsolás jelszava mögé bújva másokat akar távozásra ösztönözni, ugyanakkor egyáltalán nem mondja meg, hogy akkor kit is tekinthetünk harácsolónak és miért !
   Szóval Vitorla elvtárs egy igazi diktátor, aki kitűz egy jelszót ami alapján másokat üldözni lehet, aztán úgy gondolja, majd ő eldönti, ki is a jelszó alapján az üldözendő. Mások jogos érdeke ? Tényleg ezért lép fel Vitorla elvtárs ? Még ha a jószándékát el is ismerem, ez az az eset, amikor ez a jószándék a pokolba vezet !

   • vitorla123 szerint:

    Lám miből lesz a cserebogár! Tudtommal te csaináltál nekem kapitalizmust nem én neked!Egyébként azonnal TSZ tag leszek,ha visszaáll a Népköztársaság!Mert 100 szoros hatékonysággal és legalább négyszeres haszonnal tudok termelni.Te lökött ez még neked is jó lesz!
    Egyébként hivatásos tiszt vagyok,ha úgy tetszik diktátor .Ha tetszik ha nem,a magyar kisember felemelkedéséért dolgozom.Harcolok és vezetem a harcot.Februárba lesz egy Bírósági tárgyalás ahol a munkám nyomán felelősségre vonják az Állatrendőrség vezetőjét,aki több ezer állatot kobozott el parasztoktól 2005 óta folyamatosan.Mereszthetném is a faszom!Valahogy nem visz rá a lélek!

    • Kovács szerint:

     Vitorla, mi a barikád ellentétes oldalán állunk.
     Én soha nem hazudok, te pedig pofátlanul bármilyen hülyeséget leírsz, amiről úgy gondolod, hogy neked igazad ad. A kollektivizálás elméletileg és gyakorlatilag is megbukott, szó se volt 100 x -os hatékonyságról vagy négyszeres haszonról.
     Van erről egy tragikus személyes tapasztalatom ( ami persze nyilván nem bizonyít semmit a rendszer egészét tekintve ). A nagymamám belehalt abba a tüdőgyulladásba ( ugyan nem kellett volna meghalnia, mert akkor már bőven volt penicillin, persze nem a parasztnak) amikor a kukoricát a tsz-ben szeptember helyett decemberben a hó alól törték. És nyilván nem azért, mert 100 x annyi termett és nem győzték.

     És tudod azt sem látom be, hogy népköztársaság kellene ahhoz, hogy te alakítsál egy szövetkezetet, ha tényleg akarnál, mert ez csak kifogás, mentség, alibi, igazolás.
     De nem akarsz te valójában semmit, egy hazudozó, üres lózungokat pufogtató, mást elnyomó úrhatnám munkakerülő (katonatiszt !) minidiktátorocska vagy és nem a magyar kisember felemelkedéséért dolgozol, hanem egyszerűen csak kényszeresen kártevő elmebeteg vagy.
     Ami nagyon megnyugtató, mert emiatt egyhamar nem fogja a csapatod visszaállítani sem a kádári rendszert, sem a népköztársaságot, vezetéseddel belemasíroztok a nagy semmibe.
     Tudod, voltam katona. Ismerem sok akkori tiszti káder lelkivilágát. Embertelenségük, szadizmusuk, műveletlenségük és ostobaságuk nagy mértékben hozzájárult a kádári szocializmus bukásához.
     Úgyhogy végső soron köszönöm Vitorla, hogy éltél és tettél 🙂

     Kellemes Ünnepeket, Boldog Karácsonyt mindenkinek !

     • vitorla123 szerint:

      Hasonlóan Kellemes ünnepeket neked is!Köszönöm a véleményed!

     • Emeric szerint:

      Kovács, miért is kellett és hányban kukoricát törni?

      Volt kombájn?

      A kollektív gazdaságirányításnak az a lényege, hogy a dolgozók közösen, szavazás és választott vezetés útján demokratikusan termelnek. A TSZ nem volt kollektív rendszer. (Nepotizmus, kontraszelekció, pártvezetés.)

      Ami akkor volt, az
      1. Földek kisajátítása
      2. A korábbi parasztság bérmunkás viszonyba taszítása
      3. Felülről, párt-, és tervhivatali utasításos rendszerben feladatok, eszközök és források kiosztása.

      Az eredménynek egy valódi kollektívához nem sok köze volt, gyakorlatilag csináltak egy nagy “multit” sok leányvállalattal. Az viszont tény, hogy emiatt a gépesítés hamarabb fejtette ki jótékony hatásait, valamint a TSZnyugdíj is komoly előrelépés volt a korábbi rendszerhez képest.

      Ami megoldás lenne, egy kollektíven irányított gazdasági szervezet, amely utat enged némi háztáji gazdaságnak, meg kísérletezésnek. Háztáji és kísérleti parcellákkal.

   • Havasi Gáspár szerint:

    Sok mindenben egyetértek veled. Nem Vitorlát védem, nincs is miért. De ma Magyarországnak nevezett provincián számosan kényszervállalkozók, mert élni kell, már aki tud. Viszont tényleg a harácsoló szót pontosítani kellene, mert félreérthető.
    Valahol meg kellene találni azt a közösségi formát, ahol egyik ember nem kerekedhetne fölébe másoknak. A zsidó diktatúra mindig egyforma, és mindig a pénzhatalomhoz vezet, így lett a nagy marxistákból az általuk létrehozott rendszer árulója, mert ők ilyenek kezdetektől fogva. Aki pedig nem hiszi olvassa végig az Ótestamentumot, ahol Ők maguk önként és dicsőítve írják le saját jellemzőiket. A kaméleon színváltoztatása hozzájuk képest stabil állapot. A saját fajtájukat is feláldozták a háborúk oltárán, csak hogy más ne férhessen az aranyborjú közelébe.
    Különösen a Rákosi rendszer nagyon sok ártatlan emberben hagyott nemzedékekre szóló sérelmet, mely mindig parázslik az utódok szívében. De ma egy igazi gyarmati rendszerben élünk, leigázóinkkal pedig valójában már évezredek óta harcban állunk.
    Az pedig, hogy ki mennyire tudatos csak a gyakorlat döntheti el.
    A legnagyobb baj az, hogy a szovjet társadalom nem tudta bizonyítani sem erkölcsi, sem anyagi fölényét, mert nemzet nélküli rendszer volt, nemzetek felett álló, valójában leigázó hatalommal ( bár burkolt formában). Ha pedig egy nemzet létrehozza a szocializmust, az bizony nemzeti szocializmus lesz, persze nem a klasszikus értelemben értve, hanem igaz valójában. Ezt mindenáron akadályozni fogják, mert ez a népek felszabadulásához vezetne.
    Minden ember valamilyen szinten szubjektív, de akinek csak az az egyetlen igazság amit hirdet, és ha másikkal találkozik, akkor fröcsög belőle a gyűlölet, na az biztos, hogy nem humanista, de akkor kommunista sem lehet. ( ez nem Vitorlának szól és nem is személyes). Az inget mi mossuk, vasaljuk és így viseljük.

    • Kovács szerint:

     Gáspár !
     A mai rendszeren éppúgy mint a korábbiakon van védeni és van elvetni való is. Becsülendő, hogy még Admin is józanabb pillanataiban nem csak Orbánékat hibáztatja.
     Ölni egymást taktikai kérdéseken, amikor a stratégia elhibázott vagy csak nem tisztázott, nem vall józan észre.
     Én több ezer éves időtávlatokban gondolkodok és aszerint élek, vagyis ehhez az élet mai stratégiái is csak tiszavirág életűek. A védikus cikluselmélet szerint volt és lesz is még aranykor, de az aranykor a mai elmék és rutinok számára elképzelhetetlen. Azt kimondani, hogy az ember abszolút szabad lehet, hogy pl. az olyannyira pozitívnak feltüntetett munka, az erénynek tekintett logikus gondolkodás is csak kényszer és a szabadságunk gátja, nos ez a világ mai tudatossági szintjén teljesen abszurdnak hat.
     Amit írogattam, az csak játékos bevezető volt a diszciplína váltáshoz, az átlagos emberi szinthez igazítva.
     Nos, legyetek jók addig is, de azt se felejtsétek, a jónak lenni nem cél, hanem eszköz egyéni tudatotok fejlesztéséhez.
     Boldog Karácsonyt !

     • Havasi Gáspár szerint:

      Neked is Boldog , Békés Karácsonyt és új esztendőt kívánok!

 3. veres szerint:

  “Valahol meg kellene találni azt a közösségi formát, ahol egyik ember nem kerekedhetne fölébe másoknak.”

  Ilyen közösségi formát majd akkor fogsz találni, ha abba csak olyan emberek lesznek, akik nem akarnak mások fölé kerekedni. Egy ilyen közösségi formát elméletben bárki ki tud találni, csak az embereket nem találta még meg hozzá senki 🙂

  • 1tothgabor szerint:

   Nem negatívkodni kell, hanem javasolni!

   Neked mi a véleményed? Én gyűjtöm őket.

   Valaki szerint heti 4 darb 8 órás munkával, teljes foglalkoztatottság mellett mindenünk meglenne!

   Neked mi a javaslatod feloldani például a vágy és az érdek (=ész) ellentmondásait egy társadalomban?

   Mit szólnál a google féle munkaviszonyhoz? Járjuk körbe! 3 nap munka kötelezően mindenkinek egészségi állapota, fizikai állapota figyelembevételével (plusz az érdeklődés és a végzettség ugye)? Félrebeszélés nincs, ellentmondás nincs, és heti 3 nap kötelező plusz egy nap hobbi munkavégzés a vágyad érdeklődésed szerint és le van tudva a hét! Ehhez mit szólsz?

   Mi a véleményed az eltitkolt technológiákról, amiről lövése nincs az átlag embernek?

   Szerintem a jelenlegi, “ismert” technológiai, tudás-szint mellett hogy kellene társadalmat alkotni?

   Neked mi a véleményed? Nem negatívkodni kell, hanem ábrándozni és elmélkedni és tenni.

   Én abban hiszek, hogy hiába felépít logikailag egy társadalmat valaki, ha abban nem ad lehetőséget a vágyak kiélésére, az önalkotásra akkor rideg lesz a társadalom, mint a Titanik acélja és megtörik.

   Hiszek az együttműködésben és a kiegyezésben, de előtte lűni kéne egy kicsit, vagy felállni a fotelbűl, mert a piactérré lealacsonyított “önmegvalósítás” a környezetet és a lelket is lerombolja.

   • Havasi Gáspár szerint:

    Ez a hozzászólás tetszik, gondolkodó emberre vall. ma már nincs időm, de holnap összeszedem , amit a felvetett kérdésekről gondolok, mert érdekesnek tűnnek, egyik-másik izgalmasnak is.
    Ráadásul teljesen alpári mentes, ami itt egyre ritkább.

 4. veres szerint:

  Nekem egy kicsit lesújtóbb a véleményem 🙂

  Utópisztikus egy “tökéletes” (mondjuk úgy mindenki egyenlő) társadalom elképzelése “közel sem tökéletes emberekkel”.

  “Valaki szerint heti 4 darb 8 órás munkával, teljes foglalkoztatottság mellett mindenünk meglenne!”

  Lehet, hogy van aki így gondolja. Viszont sok olyan ember van, akinek hiányzik valami, aztán megkapja azt a valamit, de abban a pillanatban már ott van egy új más valami, ami hiányzik, miután azt is megkapja, akkor már megint egy új másvalami hiányzik….és így tovább és tovább.

  “Neked mi a javaslatod feloldani például a vágy és az érdek (=ész) ellentmondásait egy társadalomban?”

  Per pillanat nem nagyon lenne javaslatom

  “Mi a véleményed az eltitkolt technológiákról, amiről lövése nincs az átlag embernek?”

  Nehéz véleményt alkotni arról, amiről lövése sincs az embernek. Az eltitkolt technológiák egy része lehet igaz is meg lehet baromság is, amivel csak hülyítik az embereket.

  “Hiszek az együttműködésben és a kiegyezésben, de előtte lűni kéne egy kicsit, vagy felállni a fotelbűl, mert a piactérré lealacsonyított “önmegvalósítás” a környezetet és a lelket is lerombolja.”

  Ez így van. Viszont én az energiáimat a szélmalom harc helyett inkább más irányba próbálom hasznosítani. 🙂

  • vitorla123 szerint:

   Értjük!kaparja ki más a gesztenyét a tűzből és méltóztatsz megenni,ha ehető. Ma minden magyar így gondolkodik!Ezért sajnos nincs jólét Magyarországon.

 5. petymeg szerint:

  Veres Úr!
  Az általad említett”utópisztikus társadalom”megvalósitható csak az emberek mentalitásán kellene változtatni.Lekéne szokni,hogy nekem is kell mert neki is van ha szükségem van rá ha nincs.Többek között ez is hozzá tartozik a harácsoláshoz.Pl.:Tibet,természetes törzsek ahol boldog kiegyensulyozott emberek élnek közösségekben.

  • veres szerint:

   petymeg

   Jah, csak az emberek mentalitásán kellene változtatni? 🙂 Éppen azt mondom, hogy ki lehet találni mindenféle társadalmi rendszereket, de attól és abban az emberek mentalitása nem fog megváltozni. Ha mindenki saját magával kezdi a változást, akkor lehet változás, ha mindenki másokat akar megváltoztatni, akkor nem lesz változás, vagy történelmi távlatokban maximum némely területen mindössze egy röpke ideig. Pl. én is boldog és kiegyensúlyozottnak gondolom magamat és ebbe az irányba próbálom terelni a legszűkebb környezetemet, ugyanis a cél a boldog élet, amit én nem ahhoz igazítok, hogy mások mondják meg nekem, hogy mikor lehetek boldog vagy nem. Már ez is egyfajta önzőség 🙂

   Vitorla

   “Értjük!kaparja ki más a gesztenyét a tűzből és méltóztatsz megenni,ha ehető.”

   Nekem mindegy, ki mit kapar ki, ha megkínál, szívesen elfogadom, de a másét nem akarom elvenni. Ha tőlem valaki el akarja venni ami az enyém, az viszont nem fog tetszeni.

   • vitorla123 szerint:

    Harc nékül,nem fog menni!És te szemmel láthatóan nem akarsz harcolni!Lelked rajta.

    • veres szerint:

     Ha úgy gondolom, hogy harcolnom kell akkor úgy ís kénytelen leszek harcolni, nem igaz? De azt majd mindig én fogom eldönteni, hogy mikor kell és akarok harcolni és mikor nem. Bár vannak olyanok akik csak parancsra indulnak, és vannak olyanok is akiknek meg kell mondani, hogy na most indulj a népköztársaságért…

  • veres szerint:

   Vitorla

   De ez kicsit úgy tűnik, mint ha azt mondanád, ha más a tűzből több gesztenyét kapar ki, mint én, attól azt el kell venni, mert neki nehogymá több legyen, mint “nekünk”. Nem nekem, hanem így, ráhúzzuk, hogy “nekünk” 🙂 (Hát sokan mások is ugyanezt gondolják. Tudod, a szorgalmasabb ősember a fáról több bogyót szedett le, mint a másik, akkor annak több bogyója lett. Aztán jött egy csoport, akinek valamiért kevesebb bogyója volt, ezt nehezményezte, és kitalálták, hogy vegyük el tőle és akkor nekünk is jobb lesz…de hogy ne tűnjünk rablónak, mondjuk azt, azért tesszük, hogy mindenkinek jobb legyen, hiszen mindenki egyenlő és hívjuk államosításnak…)

   • vitorla123 szerint:

    Kicsit úgy tűnik,hogy kerülgeted a forró kását!Mi ezt harácsolási vágynak gondoljuk!Az egyáltalán nem gond,ha jobban akarsz élni!!! A gond az,hogy csak Te egyedűl!A példádban ezeket falták fel a többiek!Államosítás nélkül nem fog menni.De csak a harácsolókról lehet szó.

    • veres szerint:

     Ha én jobban akarok élni az egyenlő harácsolás, akkor ha Te is jobban akarsz élni az is egyenlő harácsolással, igaz? Tehát Te is harácsolsz mikor többet szeretnél, mint amid van? Te miért szeretnél harácsolni? Vagy, Te szeretnéd eldönteni, hogy ki az aki csak jobban akar élni, és ki az aki már jól él, és ki az aki már harácsol?
     Te mit szólnál ahhoz, hogy ha nálam a Te X akármennyi hektárod, már kimerítené a harácsolás fogalmát, és mint vezető azzal indítanék, hogy azt tőled azonnal el kell venni, mivel vannak olyan emberek akiknek nincs földbirtokuk, úgyhogy neked se legyen, meg amúgy is valószínűleg eltulajdonítottad mástól, hiszen másképp honnan lehetne neked 🙂

    • veres szerint:

     Vitorla

     De egyébként is, a szent magyar anyaföldből, Te egyáltalán hogyan merészeltél, vagy hogyan tudtál tulajdonjogot formálni magadnak? De hisz ez már maga a kapitalizmus. A földet megtartom, támogatást hiányolom… hmmm, nem mutatsz jó példát 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.