Szíria

Port Said egyiptomi városban a járőröző rendőrök azt hitték rosszul látnak. Egy csurom-vér kislány, a kezében egy véres plussmacival támolygott valami romhalmaz közepén. Persze hogy megálltak, és intézkedtek. Mert amúgy voltak ott felnőttek is szép számmal.

vek

Amint arról az arab ország belügyminisztériuma az Fb. oldalán arról beszámolt, “félreértés” történt. A kislány nem véres volt, csak festékes. A körülötte csatangoló férfiak pedig egy filmes stáb tagjai. Éppen “aleppoi szolidaritási filmet forgattak”-Port Saidban. A kislány csupán az orosz kegyetlenkedések gyermekáldozatának szerepét játszotta.
A rendező úr-a 21 esztendős Ragd ben Mustafa-mint kiderült nem az első ilyen filmecskét forgatta az ő kis stábjával a környék “berendezett Aleppojában”! Már jónéhány “orosz háborús bűnöket leleplező aleppoi” filmje hódít a nyugati világban, BIZONYÍTÓ ERŐVEL.
Most forgatási szünetet rendelt el az egyiptomi rendőrség. A rendező úr Port Said börtönében elmélkedhet a következő jeleneten.
Persze nem kell aggódniuk a szörnyülködőknek! Nagy valószínűséggel állítható, hogy készülnek a hiánypótló filmek. Nem Szíriában, hanem valahol másutt.
De amúgy érte egy kis másfajta kellemetlenség a nagy nyugati békebarátokat.
Szíria állandó ENSZ-képviselője tegnapelőtt rettenetesen “kellemetlen helyzetbe” hozta a Szíriában martalóckodó bűnbandák apanázsolóit.
Bashar Jaafari ismertette a Kelet-Aleppoban elfogott, a latorerőket segítő-irányító külföldi “tanácsadók” névsorát.
Egyelőre a 14 tiszt névsora:
Mutaz Kanoğlu – Törökország
David Scott Winer – USA
David Shlomo Aram – Izrael
Muhamad Tamimi – Qatar
Amjad Qassem Al Tiraoui – Jordania
Mohamed Ech-Chafihi El Idrissi – Marokkó
Muhamad Ahmad Assabian – Szaúd-Arábia
Abd-el-Menham Fahd al Harij – Szaúd-Arábia
Islam Salam Ezzahran Al Hajlan – Szaúd-Arábia
Ahmed Ben Naoufel Al Darij – Szaúd-Arábia
Muhamad Hassan Al Sabihi – Szaúd-Arábia
Hamad Al Fahad Dousri – Szaúd-Arábia
Qassem Saad Al Shamry – Szaúd-Arábia
Ajman Al Qassem Thahalbi – Szaúd-Arábia
A pontos létszám most még nem ismert. Viszont borítékolható hogy bővülni fog, hiszen tegnap a kormányerők bevonultak az egykori kelet-aleppoi ostromgyűrű utolsó zugaiba is. Gondosan lajstromba véve a foglyul ejtett pribékeket. A fenti névsor ennek nyomán minden bizonnyal bővülni fog.
Ezek a “tanácsadók” kezdetektől fogva ott voltak Aleppoban, és közvetlen szerepük volt a háborús bűnöket elkövető terrorbandák tevékenységének irányításában. Nagy titkok tudói ők! Ami véget Nyugaton-az apanázsolók körében-érezhető izgalom tapasztalható. Mert bizony könnyen megbicsakolhat az “oroszozós” diplomáciai offenzíva.

kumt

Oroszország, Irán és Törökország külügyminiszterei megállapodtak a szíriai polgárháború-általuk vállalt-közös rendezésében. (Mondjuk a török részvétel aggodalomra adhat okot etekintetben.) Megállapodásukról tájékoztatták is a világot: ne aggódjatok, lerendezzük a kérdést!
Ankarából tegnap Oroszországba szállították a tegnapelőtt meggyilkolt Andrej Karlov holttestét. Moszkvában Szergej Lavrov fogadta Andrej Karlovot és özvegyét.
A felszabadult Aleppoban pedig Karácsony megünneplésére készülődnek a helyiek. (Ismerve az ottani állapotokat, lehet hogy nagyobb biztonságban ünnepelhetnek, mint a germánok Berlinben vagy Münchenben.)
Kelet-Homsz tartományban Palmüra környékén a szír kormányerők és az orosz-szír légipáros tegnap is tovább aprította az egyre kilátástalanabb helyzetbe került kalifátusista szörnybandát. Hiába a latorélőerő kiapadhatatlannak tűnő utánpótlása, az elpusztult technikát nem tudják olyan mértékben pótolni a terroristák, hogy érdemleges ellenállást tudjanak kifejteni.

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Szíria bejegyzéshez 7 hozzászólás

 1. szigony szerint:

  Az egész kapitalista világ – fenntarthatósága végett – a hazánkban IS napjainkat megfertőző állandó ” ellenség-kép ” életbentartásával igyekszik a saját kicsinyes emberiség-ellenességét palástolni.

  Ezért van aztán a nagy média-harccal kistafirozott ” béke harc ” az oroszok ellen minden egyes lehetőséget felhasználva a rémítgetésre, még a súlyos hazúgságok felhasználásától sem határolódva el !

 2. Balázs szerint:

  Sok “tanácsadó” hagyhatta ott a fogát Aleppóban….:-)

 3. Sándor szerint:

  A fenti képen jól látható a gazzal benőtt romterület,ami ugye minimum egy év alatt nől csak ki.

 4. TERMIN8ATOR szerint:

  Tegnap este olvastam a dnr-news-en, hogy miközben Aleppóban ünnepelték a felszabadulást, KELET ALEPPÓBAN, A KERESZTÉNYEK LAKTA NEGYEDET ÓRIÁSI ROBBANÁS RÁZTA MEG ! Van erről valami tudomása t. Admin ??

 5. TERMIN8ATOR szerint:

  Ha még a lista bővül legyen szives és közölje, úgymint a mostanit, t.Admin.

  • Ficko szerint:

   Érdekes ,biztos úgy volt ,vagy lehetett !
   Mi innen nehezen tudjuk megítélni ,hogy mi, és hogyan történt !
   A fotelből nagyon okos tud lenni az ember , amikor felelősség van rajta akkor meg pánikol , a katonák meg menekülnek .

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.