Donbassz

Donbassz katonai vezetői a fejüket fogják. Nem tudják fölfogni azt az esztelen csökönyösséget, hogy a kijeviek minden kudarc ellenére a biztos pusztulásba hajszolják mostmár a reguláris hadsereg katonáit is.

Újra és újra támadásba küldik Gyebalcevo irányába az elhíresült Szvetlodarszk-ívben embereiket, a siker legkisebb esélye nélkül.
A népköztársaságiak pedig nem győzik az ellenséges hullákat begyűjteni.
Míg Gyebalcevonál valódi hűsdaráló működik, a front egyéb szakaszain a valcmanista latortüzérség munkálkodik éjt-nappallá téve.
Nincs is értelme fölsorolni a tetthelyeket. Kijev szándéka a lényeg, amit tegnap Alekszandr Turcsinov Hiéna oly “remekül” megfogalmazott:
“Készen állunk Donbassz megtisztítására. Donbassz vagy ukrán lesz, vagy néptelen!”

turc

A jeles kijevi martalócvezért ezen kijelentését követően Turcsinovról át is keresztelték “TRUPCSINOV” névre. A “trup” oroszul hullát jelent. A “trupcsinov” pedig afféle hullagyártót.
De hogy értsük a dolgot.
December elején egy amerikai nem kormányzati elemző központ-amely a nemzetközi ügyekkel foglalkozik-az “Atlanti Tanács” javaslatot tett a donbasszi konfliktus “rendezésére”.
A térség elvágása mindennemű közművektől, teljes társadalmi és gazdasági blokád. A javaslatot az USA kormánya magáévá tette, és “továbbajánlotta” Maradék-Ukrajna kormányának.
Ezt követően kezdte el követelni Jevgenyij Sevcsenko a “Donbassz” jobbszektoros latorzászlóalj parancsnoka valamennyi ukrán hadifogoly feltétel nélküli szabadon bocsájtását hét napon belül, vagy…
A követelésekkel párhuzamosan megkezdődött az “Atlanti Tanács” javaslatainak gyakorlati kivitelezése. Luganszk ukrán oldalról való vízellátásának lekapcsolása, a közművek ágyúzása, valamint a polgári infrastruktúra elleni támadássorozat. (Lásd: hídrombolás Sztanyica Luganszkánál, átkelőpont elleni támadás.)
Negyedik napja pedig a Szvetlodarszk-ív menti csatározások.
Alekszej Kurakin orosz politikai elemző tegnap eljutott a felismerésig: a problémát megoldani csak Ukrajnának mint államnak a megsemmisítésével lehet!
Kemény megállapítás ez, ám Turcsinov kijelentésének tükrében logikus!

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Donbassz bejegyzéshez 8 hozzászólás

 1. furnan szerint:

  Turcsinov hirhedt kijelentése tulajdonképen népírtásra “buzdít”.
  Megdöbbentő….. és a “művelt, humánus” Európa, (benne mi is), hallgat……

  Bezzeg, amikor Jugoszlávia egységét szerették volna Milosevicsék megmenteni, akkor nagy ajvékolás hallatszódott a médián keresztül….

 2. zls-179 szerint:

  Szerintem elég volna a jelenlegi ukránnak mondott katonai, és politikai vezetés teljes megsemmisítése…Még csak békében se nyugodjanak,nem méltóak rá!!!

 3. TERMIN8ATOR szerint:

  Alexej Kurakin orosz politikai elemző……. Hol volt ezidáig Alexej Kurakin “politikai elemző” ?! Talán egy más bolygón volt a Kremel többi uraival együtt ?! Az események közvetlenül az orruk előtt zajlott, zajlik már idestova három éve,és még csak most kezdenek eszmélni, ébredezni a KREMEL urai ???!! És még midig burokban vannak, amikor már a rájuk leselkedő veszély az ajtó előtti küszöbön toporog ? Hova tették az agyukat. Nem ismerték fel, nem akarják felismerni, hogy halálos veszély fenyegeti őket Donbasz ,Luganszk bukásával, a ROSSZ “POLITIKAI ELEMZŐKKEL” Putyin mérges kígyókat melenget !!! A jótanácsadókat meg SZÁMŰZTE akik az országának a javát, biztonságát akarta, akarták, a rosszakat meg megtartotta, bizonyiték rá a mostani áldatlan helyzet !!

  • varga istván szerint:

   donbasz eleinte kommunista irányitásu volt igy természetesen kapitalista putyinista oroszország nem rajongot érte–de aztán régi vezetöket leváltották illetve likvidálták igy mostmár putyinisták vezetik donbasszt—természetesen lényegét tekintve összejátszik ukrán s orosz–megsemmisitik ukrán államot s jokora népesség fogyást is elöidézve–de elöbb vagy utobb ukránok is tömegével fognak europápa özönleni mert ha felbomlik ukrajna akkor totál gazdasági ellehetetlenülés lesz….hasonlo mint sziria…szerintem még egy évig is eltarthat mirre beindul orosz henger s legyalulják ukránokat

 4. Fergeteg szerint:

  Eddig két, egymással ellentétes törekvés volt megfigyelhető. Orosz részről a konfliktust egy Krím nélküli Maradék-Ukrajna keretei között akarták rendezni, mivel a két, kvázi népköztársaság teljes átvétele a Krímmel együtt nagy pénzügyi terhet rótt volna Oroszországra. Tudták jól ők azt, hogy az eszeveszett acsarkodás az ukrán kormány mozgásterét rohamosan csökkenti. A másik törekvés – ukrán részről -, hogy a területeket erővel vegyék vissza, és a nyugati “barátok” hagyták is, hiszen bár reménytelen próbálkozás, a “tűz” táplálásával úgy használhatják ki az ukránokat, ahogyan akarják (és közben az ukrán (?) elit is megteheti ugyanezt a saját (?) népével). Most viszont változás látszik a “barátok” hozzáállásában. Induljunk ki abból, hogyan okozhatják a legnagyobb kárt Oroszországnak! Azzal, hogy egy viszonylag megkímélt lakosságú és infrastruktúrájú terület függetlenedését kényszerítik ki a csak részleges sikereket hozó puccs után, vagy azzal, ha az évekig nyújtott, iszonyatos rombolással járó műveleteket és a buzgó hitegetést követően végül meggyőzik az ukránokat arról, hogy mondjanak le Donbasszról, mert úgysem tehetnek mást? Egyértelműen az utóbbi esetben. A Krím visszatérése egy váratlan esemény lehetett, és talán a két népköztársaság ellenállása sem a kedvezőbbik forgatókönyvet hozta, de még ki tudtak alakítani belőle egy komoly károkat okozó változatot. Ennek megkoronázása lenne a közművektől való elvágás és az átfogó támadás, minden eddigi megállapodást felrúgva, majd a borítékolható vereség után az összes maradék szál átvágása. A “barátok” mit veszíthetnek? Csak nyernek rajta. Az oroszok és az ukránok? Az legyen az oroszok és az ukránok baja! – gondolják a “barátok” Harkov és Ogyessza? Ki tudja, talán ők lesznek a következők. Valamikor. Az eljárás hasonló lenne: felperzselt föld vagy kíméletlen intézkedések – és minkét esetben szenvedő emberek, tengernyi hazugsággal, áruló elittel és önsorsrontó, kihasználható “nacionalistákkal” körbevéve, akiknek vagy nincs reális helyzetértékelésük, vagy már eleve a maradék-ország kiárusításával számolnak, és ehhez játsszák el a nemzeti hőst.

 5. lala szerint:

  Lesz meg ott rend!
  Akik meg az orosz allam osszeomlasat emlegetik, felteszek egy egyszeru kerdest, szerintetek kik gyengultek le a vilag hatalmai kozul? Angolok? Franciak? Kina? Japan?Nemetek? Az egymast lovoldozgeto 30 millio illegalissal megkevert usa? Az EU, ??? Csak zarojelben, Januar 20.-tol uj szelek fujnak, ennek elojeleit mar ma is erezhetjuk…..

 6. TERMIN8ATOR szerint:

  Nos Alexej Kurakin ideológusnak a befolyására vonta vissza Putyin a már Ukrán határon 1cm-re teljes készültsében levő orosz csapatokat, Ukrajna megszálásától. Volt még egy “ideológus” aki hasonszőrü tanácsokkal látta el Putyint . De ugyanakkor Igor Sztrelkovot HAZAÁRULÓNAK bélyegezték amikor Strelkov kénytelen volt elhagyni Szlavjanszkot. Ukrajnát odadobták, dobatták,az ott élő oroszokkal együt a náci banderisták prédáinak, a másik oldalon meg a kényelnes othonukból árulást üvöltöztek arra az emberre aki nélkül,és taktikai húzása nélkül, Moszkva romjai között bujkálva nosztalgiáztak volna az elmult gazdag életmódjukról . MERT DONBASZ és LUGANSZK AKADÁLYOZZA, és FOGJA FEL az OROSZORSZÁG ELLENI CSAPÁSOKAT. Lehet,hogy ez NAGYON IS MEGFELEL AZ OROSZ ÉRDEKEKNEK. Talán ezért is NEM AKARJÁK, NEMSIETNEK ELISMERNI a KÉT KÖZTÁRSASÁGOT. DE TRUMPNAK BEZZEG AZ ELSŐK KÖZÖTT GRATULÁLT !!

 7. TERMIN8ATOR szerint:

  https://www.google.sk/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=8&ved=0ahUKEwj7kb_j6ojRAhWIAcAKHQfoC-IQFghTMAc&url=http%3A%2F%2Fnovorossia.today%2Fukrainskaya-armiya-predprinyala-popytku-proryva-pozitsij-sil-dnr-na-yuzhnom-uchastke-fronta%2F&usg=AFQjCNFWSrNy62voSHssDECQdCaKPEMWKg&sig2=zgex61-Ff8NgE7yNZzjEqA A VSZU ISMÉT megpróbálta áttörni a DNR védővonalait, ezuttal a déli határon, kihasználva sűrü ködöt, Mariupol környékén, MÁMA, jelentette ki Eduard Baszurin a DNR hadügyminisztérium képviselője ujságíróknak. Aztat is hozzátette Eduard Baszurim,hogy a VSZU áttörési kísérlete sikertelenségel végződött. Emlékeztetőül, az utolsó VSZU támadás, áttörési kisérlrlet a DNR déli határszakaszon Leninovonál volt, november 26-án volt, amelyben a Kijevi ukrán csapatok öt embert veszitettek, és nyolcan sebesültek meg . Saját megjegyzés: veszteségről, veszteségekről a cikk nem tesz, emlitést, nem közöl veszteségeket egyik oldalról sem.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.