Igen nagy a baj!

Óriási aggodalom Berlinben

Eltűnt az a pakisztáni bevándorló, akiről azt gyanították, hogy ő vezette a berlini karácsonyi vásárba belehajtó halálkamiont.

A 23 éves Naveed Baluchot másfél kilométerre a mészárlás helyszínétől tartóztatták le.
A rendőrség később elengedte a pakisztáni férfit, aki minden vádat tagadott. Később a kamionban megtalálták az igazi tettes iratait, a hatóság most egy 24 éves tunéziai férfit keres.
A szabadon engedett pakisztáni férfinek azóta nyoma veszett. Unokatestvére, Waheed elmondta, hogy együtt volt Naveeddel, amikor a rendőrség letartóztatta.
A kuzin amiatt aggódik, hogy a mentálisan nem teljesen beszámítható analfabéta rokonával valami baj történhet, hiszen azóta nem hallott felőle, mióta a rendőrség szélnek eresztette. “Nyoma veszett, a telefonját kikapcsolta. Nagyon aggódom.”-mondta.
A férfiről az ismerősei elmondták, hogy egy hétgyermekes család legidősebb tagja, aki nem tud írni és olvasni. A hatóságok februárban mindenféle gyanú nélkül Berlinben regisztrálták menedékkérőként.
A terrortámadás idején Naveed éppen egy közigazgatási hivatalt látogatott meg, miközben telefonját a menekültközpontban hagyta.
A berlini merényletek elkövetésével gyanúsított tunéziai állampolgárságú Anis Amrit, aki 2011-től Olaszországban börtönben is ült, miért nem tudták visszatoloncolni hazájába.
Az Il Sole 24 Ore gazdasági napilap az olasz terrorizmusellenes ügyészség és a nyomozóhatóságok (Digos) információi alapján rekonstruálta Anis Amri olaszországi időszakát. A lap szerint 21 és 24 év közötti fiatalember – aki más olasz források szerint 1992-ben született Tunéziában – a migránsokkal teli hajók egyikével érkezett a dél-olaszországi partokra 2011 februárjában. Akkor fiatalkorúnak vallotta magát.
Lampedusa szigetének befogadó táborába került, s ott 2011 októberében részt vett a tunéziai migránsok egy csoportja által kirobbantott lázadásban, amelynek során felgyújtották a tábort és ellenszegültek a helyszínre érkező olasz rendőröknek. Anis Amrit ezért négy évi szabadságvesztésre ítélték, 2015 májusában szabadult a szicíliai Palermo börtönéből. Az olasz hatóságok kiutasították: a szicíliai Caltanisetta táborába (Cie) került, ahol a kiutasított külföldiek várnak kitoloncolásukra.
Az Il Mattino nápolyi napilap azt írta, Tunézia azonban későn reagált az olasz hatóságok kérelmére, így lejárt az Amri feltartóztatására vonatkozó rendelkezés határideje, és az olasz hatóságok a tunéziai állampolgár elengedésére kényszerültek. Amri elhagyta a szicíliai tábort, és azonnal nyoma veszett.
Az IlSole24Ore szerint a dél-olaszországi dzsihadista sejtek juttatták hamis dokumentumokhoz, s talán ahhoz az olasz útlevélhez is, amelyet a berlini merénylethez használt kamionban találtak meg.
Amri Németországba ment tovább, ahol menedékkérőként jelentkezett. Az olasz sajtó úgy tudja, az olasz hatóságok Amrit a schengeni hatósági nyilvántartásban veszélyes elemként rögzítették, és az olasz titkosszolgálat is figyelte.
(Forrás: atv)
Bal-Rad komm: Bámulatos és érdekes dolgok derülnek ki az ilyen tudósításokból. Elmebeteg, analfabéta fiatal migráncs,-FÖLSZÍVÓDIK!
Közismerten erőszakos kanmuszlim, ismerten terrorista hajlamokkal,-kiutasíthatatlan!
tunt
Megszámlálhatatlan útlevél birtokosa. ÁLLÍTÓLAG Ő A BERLINI MÉSZÁROS!-de fölszívódik Germániában. A rendőrség bottal üti a nyomát!
Nyilvánvalóan vannak a migránsok között jószándékűak is. Okos, értékes emberek! Sajnos kijelenthető, hogy talán ők az elenyésző kisebbség egy deviáns, vallási fanatizmustól fűtött, gyilkos ösztönök által űzött tömegben.
Ami pedig egészen döbbenetes, az a nyugat-európai hatóságok tehetetlenkedése. Ami pedig aggasztó: A MI KÖZVETLEN SZOMSZÉDAINK EZEK A TEHETETLEN HATÓSÁGOK! KERÍTÉS NÉLKÜL!

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Igen nagy a baj! bejegyzéshez 23 hozzászólás

 1. lala szerint:

  Erdekesek ezek a “terroristak” Roszkenel semmilyen papirral nem rendelkeznek, de miutan legyilkolasznak szazakat,-ezreket pl. New yorkban…Parizsban, Berlinben.ott hagyjak az utleveleket, jogositvanyukat, szemelyit stb. valahogy ezek mar csak ilyenek, mi meg higgyuk el, hogy ezek ilyen jott ment fickok, mind pl, Erdogan testore aki lelotte az Orosz nagy kovetet! Erdekes izruhellben nem robbangatnak, sem Katarban, sem a szaudi nyakasok kozeleben, de ami kesik- nem mulik…Kulonben meg a qrvaanyatokat !!!!!!!!!!!!

  • Tovaris szerint:

   A mozgatórugók, az okok kissé másak. De az utolsó mondatra végképpen nem volt szükség.

  • Emeric szerint:

   Hogy IHM-et idézzek: Mi bajod van az anyámmal szarcsimbók?

   • Fergeteg szerint:

    Aligha ránk gondolt, Emeric szan. Sarkos vélemény, de megértem. Nem szereti az aktuális “kedvenceket”, meg a “terrorellenes harcot”.

    • Emeric szerint:

     A kedvenceket én sem szeretem, és valahol én is megértem. Csak azt akartam szemléltetni, hogy van akiben csak az utolsó mondat marad meg, pláne ha anyázos, (aminek a helyes formája egyes szám harmadik személy, különben nekünk szól) 🙂

     • Tovaris szerint:

      Ha valaki világosan, érthető magyarsággal fogalmaz, nem lehet félreérteni.

     • Emeric szerint:

      Ne becsüld alá a tömegek kreativitását, sokaknak ez is sikerül.

  • Hun szerint:

   +1. Nagyon korrekt hozzaszolas.

 2. Tarna szerint:

  A német rendőrségből konspirációkkal hülyét csinálnak, vagy megtiltották nekik a sikeres munkavégzést. Bravó “Globálógazdi”!
  Na mindegy, mert a pacserkedést is jól csinálják.

 3. Sub Zero szerint:

  Háát.. A mai német elhárítás nem egy Abwehr!

  • János szerint:

   Hát igen egy kicsit gyengébbek! Bár a híres Abwehr sem tudta, hogy télen hideg van, nyáron meg meleg! Rövid ujjú ingben, és glottgatyában mentek -40 fokban háborúzni! Ennyit a német szakértelemről! Németország veszélyes az egész emberi fajra, mert egy Arnold Schwarzenegger fénykorában levő óriás kigyúrt testével rendelkezik, akinek egy debil csecsemőnyi agya van, az is egy femináci női agy, vagyis a legrosszabb ami létezhet! Amíg létezik Németország, addig az egész emberi faj végveszélyben van! Csak nézzük meg, hogy mennyire támogatják a terroristákat, még a saját országukat is a terroristák kezére játsszák!

   • Sub Zero szerint:

    Azért pontosítsunk. Nem -40-ben küldték a katonáikat háborúba, hanem nyáron! A történet megcsúszása miatt érte őket el az orosz tél.

   • Tovaris szerint:

    Ne csináljunk faji, “felsőbbrendűségi” kérdést a németek kapcsán sem. Miben különbözünk akkor a náciktól?

 4. Fergeteg szerint:

  A helyzet még ennél is szörnyűbb. Amri menedékkérelmét, miután Németországba ment, a hatóságok elutasították, de Tunézia megint kétségbe vonta, hogy az ő állampolgára lenne, így a visszaküldése dokumentumok híján itt sem történt meg. Közben többször keveredett összeütközésbe a helyiekkel (és a hatósággal), de mindannyiszor elengedték. Ismert a kapcsolata a szélsőséges körökkel is, de nem volt elég bizonyíték ellene. A keresett terrorista pedig, aki a papírja szerint abban a tunéziai városban született, amely a Csillagok háborúja c. amerikai filmben az egyik főhős bolygójának a nevét adta, időközben újra felszívódott, mert szíriai harc helyett inkább németországi merényletre készült.
  Itt elég sok információt összeszedtek róla:
  http://www.dailymail.co.uk/news/article-4054140/How-German-police-bungled-hunt-Europe-s-wanted-man-Asylum-seeker-23-wrongly-blamed-Christmas-market-massacre-jumping-red-light.html

 5. Havasi Gáspár szerint:

  No, akkor tessék nekem megmondani, akik szabadon engedik egy nemzet gyilkolászóit, legyen német, francia, angol vagy bármi más, mennyire tartozhatnak az adott nemzetekhez.
  Ja! – Egy a tábor, egy a jelszó?
  Miképpen lehetséges, hogy Szíriában is utat nyitottak ezeknek a gazembereknek, olyanoknak, akik gátlástalanul gyilkolásztak állati módon, mellékesen mivel mérsékeltek is voltak, lelőtték az orosz nagykövetet.
  Kelet-Európát nem a németek, franciák, angolok, nem a nyugat népe, hanem az azokat uralók pusztítják, mint ahogy az előzőeket is.

  • Hun szerint:

   +1

  • Fergeteg szerint:

   Ezek az emberek hideg, más társadalmakba beavatkozó “társadalommérnökök” alkalmazóinak kiszolgálói vagy megrendelői.
   https://en.wikipedia.org/wiki/Social_engineering_%28political_science%29
   Amit e “mérnökök” adott esetben felforgatóként tesznek, az a társadalomtudományok egyes módszereinek és ismereteinek politikai célú alkalmazása. Szociálpszichológia, (vallás)szociológia, kulturális antropológia és politológia területeiről kiemelten, de a többit is felhasználják egy-egy kiszemelt célponthoz, hogy abban változásokat eszközöljenek. Ezt kombinálják más, például gazdasági vagy katonai tevékenységekkel.

   • Emeric szerint:

    És ezt hogy is kel csinálni? Tudod… szocialista változás kieszközlésére.

    • Fergeteg szerint:

     Kis lépésekkel. Lehet ugyan pártot alapítani egy csapat ideológiailag elkötelezett embernek, de amit ők képviselnek, az jó esetben egy megközelítőleg ideális állapot (az ő szempontjukból legalábbis). Erre biztosan nem lesz tömeges igény. Ellenben ha rászánnak legalább két évtizedet a fokozatos alakításra, és kihasználják a kínálkozó lehetőségeket egy-egy meghatározó történelmi pillanatban… még szerencséjük is lehet.

 6. Tovaris szerint:

  Az imperializmus egyenes következménye a terrorizmus. Ugyanis maga az imperializmus is terrorizmus.

 7. TERMIN8ATOR szerint:

  Brüsszelben, ottam, aban a negyedben ahol hónapokig bujkált Salah Abdeslam, vajon keresik-e ?

 8. Tarna szerint:

  “Jánossal” egyetértek abban, hogy a Német Kormány támogatja, védi, élteti, eteti és tenyészti is a terroristákat.- Ezzel már az egész KONTINENSRE közveszélyessé vált! Ezt akarják szétteríteni, a ganéjukat szétszórni Európába oda is, ahol a kezdetek óta tiltakoztak ellene?
  Merkel és a liberális marha csapata egye meg, amit főzött!
  Tartsák el maguk a parazita, analfabéta vad vadvendégeiket.
  Bundesmutti legyen “képes rá”, úgy ahogy hencegett vele!
  – Node nem képes, máris bugyiban a trutyi.
  A németek mikor óhajtják végre a bajok szálláscsináló kancellárjukat eltávolítani?

 9. furnan szerint:

  Az egy külön téma, hogy a média etet minket.
  “megtalálták az íratait….” ugyan mán’

  Szép lassan alakul a gyújtóegyed…… majd robbanás lesz. Akkor fognak “nézni” az EU
  funkcijai…..

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.