Szíria

Az ENSZ vizsgálóbizottsága lezárta az Alepponál szeptember 19-én megsemmisült segélykovoj kapcsán idított vizsgálatot. Mivelhogy “a’ zoroszokvaútak” kampány nem jött be (a jelzett időszakban ugyanis csak egyetlen amerikai drón volt kimutatható a térségben) hát inkább nem forszírozzák tovább a kérdést.

Ugyanakkor nem adja fel a dolgokat az ENSZ! Most háborús bűnök után fognak kutatni Szíria szerte. Erre különbizottság fog alakulni. Mert olyan nincs!-hogy a’ zoroszok ezt megússzák.
A kegyetlenkedés megalapozott vádjának viharfelhői gyülekeznek ugyanakkor a törökök által támogatott Nour al-Din al-Zenki latorhora feje fölött az Aleppotól északra lévő Akhtarin városában. A települést ez a horda uralja. Ők voltak, akik Aleppoban lefejeztek egy 12 éves palesztin fiút. Ebbéli szokásukhoz ragaszkodnak Akhtarinban is.
Aleppoban lassan azért lenyugszanak a kedélyek. A volt keleti ostromgyűrű egynéhány zugában még zajlanak az “utómunkálatok”, de már csak elvétve akad puskavégre élő-eleven latoregyed.
A törökök és a “szabad szírek” afölötti elkeseredésükben, hogy az aleppoi tortából nem kaptak, Al-Babbal akarják étvágyukat csillapítani. Tegnap neki is cihelődtek, de kis híján a torkukon akadt a falat. A város nyugati részén támadást indítottak a kalifátusisták ellen. Jelentések szerint legalább három török tank olvadt le, és legkevesebb ötven “szabad szír” is megszabadult minden földi gondtól-bajtól. Le is állították az akciót. Újratervezés van.

Kelet-Homsz tartományban a szír hadsereg minden jel szerint a “megfontoltan haladás” taktikáját választotta. Palmürától nyugatra mintegy 30 kilométerre járva csak arra ügyelnek, hogy az orosz helikopterek és repülőgépek által zaklatott kalifátusisták ne tudjanak az ő irányukba kitörni. Nagy eredményességgel őrlik-morzsolják a bűnbandát. Úgy fest a dolog, hogy egy igazi katlan van kialakulóban a rémbanda számára.

Daraa tartományi fővárosban a “szabad szíreknek” okozott tegnap rossz napot a kormányhadsereg. Al-Balad kerület latorjaira rontottak rá.
Az attak során végeztek Shukri Mohammad Abizaid, Munayf Halami Al-Quwaydar, és Mohammad Awad helyi zsiványvezérekkel, és pár tucat közlatorral.

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Szíria bejegyzéshez 12 hozzászólás

 1. Paul Aradi szerint:

  Na igen! a medve lassan de biztosan mozog Szíriában is, és Donyec földön is!

 2. lala szerint:

  Aradi jol latja!++++

 3. Hanter szerint:

  Elnézve Szíria hadi térképét, a zoroszok vagy nem normálisak, vagy meg szeretnék hosszabbítani a háborút, mint Ukrajnában is persze. Ha a kezemben lenne a stratégia irányítása, nem az ország közepét támadnám, hanem a határokat. Jelenleg belülről szorítják az ellent kifelé, miközben az utánpótlás végtelen, a légtér pedig ellenőrzött. Három határt kell lezárni, és a háború egy hónapon belül becsődöl. Ez így csak tili-toli politika, menni fog az adok-kapok egy év múlva is, Európa legnagyobb kárára. Ha Grísáék nem avatkoznak be, ott már régen eldőltek volna a dolgok, Aszad kárára, így viszont stabil tűzfészek lesz legalább egy-két évig. Jelzem, szándékosan, mert az észérvek teljesen ellentmondanak a jelenlegi helyzetnek.

  • Tovaris szerint:

   Az oroszoknak ennél kissé több eszük van. Ha az USA és a NATO nem támogatnák a “szabad szíreket”, már régen legyőzték volna az iszlám államot.
   Végül is úgy néz ki, hogy csak az oroszok fogják eldönteni a háború kimenetelét.

  • Kálmán Lőrinc szerint:

   A határok lezárásához lényegesen nagyobb légierőt kellene ott állomásoztatni, ami anyagilag és stratégiailag is problémás lenne.
   Így azonban valóban áramlik be az utánpótlás. Az az utánpótlás, ami a lezárás esetén kint rekedne ugyan, de ettől még létezne. Így meg bejön és ha ügyesen sakkoznak, megfelelő területen összpontosítva lehet semlegesíteni őket…végleg.

   • Hanter szerint:

    Nincs abban logika, amit leírtál. A török, az iraki, és az izraeli határ lezárása egyszerű szárazföldi művelet lenne, a levegő és a tengerpart ellenőrzött. Egy nagy katlan jönne létre, de mivel bentről szorítják az ellent kifelé, így a végkifejlet ideje végtelen. Tízszer annyi energiát követel, mert az ellenség minden nap megújul. Ne feledd, az ISIS a mai napig Szíria több mint felét kontrollálja. A műveleteket irányító stratégia át van politizálva, több mint egy éve megy a tili-toli, és még adok neki másik kettőt.

 4. János szerint:

  “Megy a tili-toli Európa kárára”! De hát az EU miért támogatja a terroristákat, végtelen pénzzel, korlátlan mennyiségeben fegyverekkel, lőszerekkel, terroristák millióinak Németországba hozatásával és fel hízlalásával, ajándékba adott tengeralattjárókkal? Miért? Ja mert az EU császárnője, a pinájával hatalomra jutott zsidó nemzetiségű terrorista nő, Angéla Merkel? Ja igen, tényleg! A többi csak üres rizsa! Próbálna egy közrendőr pofán vágni egy muszlim disznót, ki is végeznék azonnal! A terroristák már győztek! Övék Európa összes vezető pozíciója! Demokrácia pont annyira nem létező dolog, mint Szaddam Husszein atombombája! Tehát Angéla Merkel Európa totális elpusztulásáig a trónon fog maradni!

  • Tovaris szerint:

   Antiszemita okfejtésével távol áll az igazságtól. Ráadásul roppant vulgárisnak is tetszik lenni…

  • cicvarek szerint:

   Merkel zsidrákot már régen bíróság elé kellett volna állítani, emberiség ellen elkövetett bűncselekményekért, hazaárulásért………. Dögöljön meg az összes zsidrák parazita.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.