Donbassz

gyebal
Becslések szerint tegnap délig a Szvetlodarszk-íven MEGHALADTA a valcmanista ordashad egyedvesztesége a 400 FŐT! Csak halottakban. Egyesek inkább a félezerhez tartják közelebbinek a számot.

A helyzet katasztrofális voltát jelzi, hogy már a kijevi udvari médiák is súlyos harcokról számolnak be Gyebalcevo-környékéről, de a veszteségek említése nélkül. Ez viszont az ilovajszki és a korábbi gyebalcevoi katasztrófákon edződött ukrán alattvalókat arról győzi meg, hogy igencsak nagy lehet a baj.
Elemzők is tanácstalanok a dolog miatt. Nem találnak logikus magyarázatot Kijev eszetlenségére, amivel embereik százait küldik a biztos pusztulásba, és nem értik azt a megveszekedett elszántságot, ahogyan ágyúztatják Donbasszt. Illetve egyetlen épkézláb elfogadható indokot találnak, ami viszont meglehetősen dermesztő: még a jelenleg hivatalban lévő amerikai adminisztráció hátralévő ideje alatt olyan helyzetet teremteni, ami a washingtoni hatalomváltást megakadályozhatja. Ez pedig nagyon súlyos háborús esetben előállhatna.
Semmi okunk föltételezni egy ilyen forgatókönyv megvalósulását, legkevésbé konteokba való bocsátkozást. Ám ettől függetlenül nem hogy csökkenne a rettenetes ukrán veszteségek hatására a feszültség a donbasszi frontokon, inkább növekszik.
Turcsinov Hiéna tegnap Szvetlodarszka látogatott, hogy tisztes távolból bátorítsa pribékjeit.
A legkritikusabb állapotok továbbra is Gyebalcevo-környékén uralkodnak. Újra és újra a népköztársaságiak tüzébe hajtják a hoholparancsnokok az embereiket. Az eddigi tapasztalatok alapján a siker legkisebb esélye nélkül. Mikozben a latortüzérségük folyamatosan ágyúzza a környéket. Ma délelőtt kilenc óra körüli időpontban ismét vad ágyúzásba kezdett a latortüzérség.
Tegnap Gyebalcevo egyik középiskoláját is találat érte. De hullanak a latorgránátok Makejevkára, Jaszinovatajára, Gorlovkára, és Donyeck északi kerületeire is.

drt

Donyecktől délre a mariupoli térségben is aktivizálódott tegnap délután Nyalókakirály latorhada.
Dokucsajevszk térségében közvetlen harcérintkezés bontakozott ki tegnap délután. Akkor és ott a mintegy kétórás csatában Valcman nyolc latorja maradt kimeredten a mezőn. Ugyanakkor két népköztársasági katona is elesett.

ddr

A lehető legsötétebb forgatókönyv megvalósulására utalHATnak azok az ukrán sajtójelentések, miszerint a kijevi junta hadserege parancsot kapott a “Tocska-U” készlet “kikonzerválására”.
Ezzel együtt is ma délelőtt Gyenyisz Pusilin donyecki Minszk-főtárgyaló bejelentette: a szembenálló felek ÜNNEPI TŰZSZÜNETBEN ÁLLAPODTAK MEG, ami annyit jelent, hogy december 24.-én 24-órától. (azaz: 25.-én 00-órától) beszüntetik az ágyúzást az új esztendő beköszöntéig. “Meglátjuk mi fog történni!”-mondta Pusilin.
Az 59. gumkonvoj pedig kirakodott. Hat helyen. Ígéret szerint még az idén befut Donbasszba a 60. is.

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Donbassz bejegyzéshez 14 hozzászólás

 1. Hun szerint:

  Nekem is az a velemenyem hogy januar 20-ig (Trump hivatalba lepeseig) meg nagyon sok viz le fog folyni a dunan. Egyebkent 2017 a lazadas eve lesz mindenhol a vilagon! Sajnos.

 2. Hun szerint:

  Kozben erdogan terrorcsapasai is fokozodnak. Mar 90 halott civil kevesebb mint 24 ora leforgasa allatt. Tenyleg hol van ilyenkor a Szir-Orosz legvedelem? http://www.presstv.ir/Detail/2016/12/23/503102/Turkey-Daesh-Syria-internet

  • Havasi Gáspár szerint:

   Oroszország és Törökország barátok. Ez stratégia, az emberélet meg le van [email protected]
   Az USA sem ellenség, hanem partner, ezt bizonyítja a jelentős kereskedelmi forgalom Európa tönkretételére. Ja, a háború a legnagyobb üzlet, úgy is lehetne mondani, a halál. Egy nemzet addig szabad, amíg nem támaszkodik egy másikra.
   Az emberi gyávaság pedig nem abban nyilvánul meg, hogy nem akarnak az ellenség tüzébe rohanni, hanem abban, hogy képtelenek azt a néhány tetű parancsnokot likvidálni. Érdekes miközben Szíria függetlenségét hangoztatják, idegen erők nyugodtan mészárolhatják a lakósságot, az ellenséggel szembeni bosszú címén. Ez a világ bizony még mindig egy pólusú. Azok az ukrajnai magyarok, akik kiállnak a kazár hatalom mellett, azok nekem nem magyarok. De még az is lehet, hogy tényleg nem azok.

 3. Sándor szerint:

  Ezekről az úgynevezett pribékekről lehet tudni,hogy önkéntesek? Vagy éppen kötelező besorozással frontra vitt emberek,? Akár kárpátaljai magyarok? Mert azért nem mindegy.

  Admin:

  Eleddig az ukrán REGULÁRIS haderő csak a tüzérséggel működik közre. A “rohamozók” többsége önkéntes, illetve a reguláris hadseregből a “feladatra” önként vállalkozók. Vannak közöttük-sajnos-kárpátaljai magyarok is szép számban.

  • Tovaris szerint:

   A becsületesebb ukránok (jó részük orosz nemzetiségű) már megadták magukat, vagy átálltak az elején. Akiket most a milícisták leharcolnak, azok az ukrán társadalom szemete, piszka, mocska.
   Nem kár értük…

 4. Paul Aradi szerint:

  Sándor! Megélhetési harcosok! A kárpátaljai magyarok is megélik a kapitalizmus, sőt az ukrán fasizálódott kapitalizmus áldását. Ezért és hiszékenységük okán is, éheznek, vagy elmennek gyermekeket gyilkolni pénzért. Egy helyen gyerekeket ölnek, hogy az aljas pénzből a saját majmát a másik helyen zabáltassa. Jó nem?
  A nyugat democsokráciájának alapigazsága ez is!

 5. zls-179 szerint:

  Ritka szép tokája van ennek a Trumpcsinov nevű disznónak,és nem tudom el hinni hogy a környezetéből nem akadna egy valamire való hentes legény, aki nem csapolná meg szívesen a vérét!!!

 6. Próféta szerint:

  Anno, amikor először választották meg Obamaki négert az USA elnökének, akkor jegyezte meg egy kollégám, egy jóslat szerint a fekete elnök idejében fog kitörni a harmadik világháború. Hát…….?!

 7. forradalom! szerint:

  Az a “konyharuhás” díszpinty netán isises?Szerintem az.Ezeknek mindegy hol gyilkolnak,csak megfizessék őket.Csak remélni tudom,nem sokáig fogja élvezni a mások véréért kapott díjat.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.