Szíria

Nagyjából ötven civil is belehalt a török légierő észak-szíriai Al-Bab városa elleni tegnapi légicsapásainak. Köztük gyerekek is-ahogyan arról a jelentések szólnak. “Járulékosan” kinyúlt néhány kalifátusista lator is. A török hadsereg közlése szerint szerdán tizennégy török katona meghalt, sok megsebesült szerdán, amikor az ISIS öngyilkosok vezette dzsihadmobiljaikkal rájuk rontottak, megakasztva a török-“szabad szír” akciót a város ellen, amit a rémkalifátus ural.

Aztán a rémkalifátus csapott magának egy kis reklámot is. Két elfogott török katonát-régi jó szokásukhoz híven-elevenen elégettek. Ezzel aztán Kardigan szultánéknál szereztek maguknak egy jó pontot.

egetes

Erre volt válasz a tegnapi török légiakció.
A törökök szíriai kalandozásairól a “Demokratikus Szíria Tanács” nevű kud legális politikai formáciő vezetője-Reyzan Kheda-a RIA Novoszty hírügynökségnek elmondta, hogy az nagyban sérti a Szíriai Arab Köztársaság szuverenitását.
Ugyanakkor tegnap Ankarában Fikri Isik hadügyminiszter a török “parlamentben” azt fejtegette, hogy az orosz hadsereg közreműködése nélkül Aleppoban még mindig tartana a tragédia, és ki tudja hová vezetett volna, ha az orosz légierő nem lép fel hatékonyan.
“Csakis ennek köszönhető, hogy a civilek visszakapták a városukat-Aleppot!”-mondta a török hadügyér.
Az aleppoi csata alakulásának virtuális térképe:
Tegnap-miután az utolsó martalócgócocskákat is felszámolták a kormányerők az egykori ostromgyűrű területén-a szír hadsereg közölte: Aleppo a következő négy esztendő során katonai közigazgatás alatt fog élni és működni. Az alábbi video tanúsága szerint ezt Aleppo civil lakossága nem nagyon bánja.
Kelet-Homsz tartományban a dzsihadista szörnyszervezet nagyon beleugrott a csapdába. Az orosz-szír légipáros légicsapásai következtében elveszítették nehéztüzérségüket, és így kénytelenek afféle gyalogosrohamokat erőltetni, tankfedezettel. Tegnap is valami hasonlóval kisérleteztek a T4-jelő légibázis irányába. Tegnap is kudarcot vallottak. Hihetetlen mértékű az egyedveszteségük, de nem számít nekik. Tovább mészároltatják magukat. Egészségükre!
Nem különösebben jártak szerencsével a kalifátusisták Deir ez-Zornál sem tegnap. Arrafelé is egyre-másra erőltetik a rohamokat. Tegnap a mára virradó éjszakába nyúló kisérletük is cudarul végződött számukra az Al-Mozafeen és az Al-Maqabr területeken.
Ugyanakkor jelentések arról szólnak, hogy tovább kívánják folytatni ezeket az akciókat. Egészségükre.
Kelet-Ghouta Al-Reyhan településén a szír hadsereg 105 dandárjának egyik egysége kinyikkantotta egy rajtaütésben az an-Nuszra egyik “legendás” hordavezérét, Abu Mohammad Al-Hout.

abus

Egészségére!
Akkora űrt hagyva maga után, hogy falkája menten széjjel is széledt. Már amelyik latoregyednek megadatott az elszelelés lehetősége. Ilyen viszon kevés volt.

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Szíria bejegyzéshez 9 hozzászólás

  • Emeric szerint:

   Hatalmas a mosolyom ennek a hírnek hallatán. Tömeges latorirtás és orosz testőrök.

  • Sub Zero szerint:

   Hihetetlen!

  • medve szerint:

   Kedves Big! Köszönöm a hírt, ez nagyon érdekes.

  • Hun szerint:

   Ez is azt mutatja hogy a terrorista erdogan a civil allampolgarokat tekinti terroristanak mig a valodi terroristakat civil allampolgaroknak. Nagyon sok hasonlosag van erdogan es narancsos orban gondolkodasmodja kozott. Ezert sem csodalkozom azon hogy orban egyik legjobb haverja a terrorista erdogan.

 1. János szerint:

  A bosszú hidegen az igazi! De a tehetetlen dühöt is le kell vezetni valahogyan! Azért várható hogy néhány Nyugat -Európai importból származó terrorista majom is a törökök kezébe kerül, nos azokat majd lerendezik lángszóróval, mindet, élve, ahogy illik! És nem köll filmre venni és föltenni a faszbukra! Csak végrehajtani! Jön még kutyára dér!

 2. Próféta szerint:

  A törökök otthagytak egy sértetlen tankot ajándékba ?

  • Balázs szerint:

   Nem volt az sértetlen….csak ügyesen filmezték.
   A sérülésböl lehetne következtetni a fegyverre amivel kilötték…az meg nem publikus.
   (demokratikus fegyver vót az)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.