“… jót tett velünk az Isten…”

“Elfelejtünk hálát adni azért, hogy Magyarországon nincs háború”

Kapcsolódó kép

Isten és ember története másból sem áll, mint hogy mi elhajlunk a jótól, felmondjuk istengyermekségünket, a Teremtőnek pedig megesik rajtunk a szíve – mondta Bogárdi Szabó István, a Magyarországi Református Egyház zsinatának lelkészi elnöke az MTI-nek.

Bogárdi Szabó István kiemelte: Isten legnagyobb, végső megkönyörülése az emberen a karácsonyi csoda, Krisztus testet öltése.
“Külön kegyelem, hogy mi itt Magyarországon hálás szívvel, jó jövőt remélve mondhatjuk, amit a zsoltár mond, hogy jót tett velünk az Isten, énekelhetjük karácsonykor, hogy immár velünk az Isten, és érezhetjük ennek minden áldását” – fogalmazott a református püspök.
Kitért arra, hogy miközben megdöbbentenek minket a Szíriából vagy épp Nyugat-Európából érkező hírek, képek, nyugtalanítanak a világ igazságtalanságai, “könnyen elfelejtünk hálát adni azért, hogy Magyarországon nincs háború és nem kell rettegve éljük mindennapjainkat”.
A hála pedig mély elköteleződés – mutatott rá. Természetesen lehet hálát adni gesztusokkal, szavakkal és énekszóval, de ha a szavaink nem találkoznak a tetteinkkel, akkor ez nem több, mint üres hálálkodás.

bol

A hála – egy református ember számára – életprogram: “ha megsegítem a rászorulót, ha fölemelem a szavamat az üldözött keresztyénekért, ha próbálok tenni valamit, hogy igazságosabb legyen a világ, vagy odaállok a történelem ura elé és közbenjárok másokért, ezt mind hálából teszem azért a nagy jóért, amit Isten tett Jézus Krisztusban az emberrel” – fogalmazott Bogárdi Szabó István.
(hirado)
Bal-Rad komm: “…“könnyen elfelejtünk hálát adni azért, hogy Magyarországon nincs háború és nem kell rettegve éljük mindennapjainkat…”
Hát háború-fegyveres harc-Döbrögisztánban nincs!
De 1989-től Döbrögisztánig VANNAK a II. világháborű károkat messze meghaladó veszteségeink! Döbrögisztán lakosságának milliói csüggesztő kilátástalanságban, a holnap miatti rettegésben élik mindennapjaikat.
“A hála – egy református ember számára – életprogram…”
Tiszteletes Úr! A mi Döbrögink az nagy református “vallású” egyén! Talán neki… (De AMÚGY!-értjük mi az üzenet lényegét!)
Csoda hát hogy rengeteg magyar elfelejt hálálkodni? Dacára az óránként erre felhívásnak?
Tiszteletes Úr! Békés, boldog Karácsonyt!

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

“… jót tett velünk az Isten…” bejegyzéshez 40 hozzászólás

 1. V.kutya szerint:

  Tisztázzunk egyszer és mindenkorra egyvalamit: közém, és Isten közé nem kell az egyház!
  Egyik sem kell.
  Sem református, sem katolikus, sem izraelita, sem evangélikus, sőt, még Jehova tanúi sem kellenek. Ezek a “cégek” kreálmányok, a farizeusok hozták létre önnön hatalmuk örök érvényű bebetonozására.
  “Nincs szükségem gyertyára, hogy jobban lássam a Napot…”

  • Kálmán Lőrinc szerint:

   Pedig Koppány sem volt ateista, ahogyan az ősi magyarság sem. Csak valóban, nem a judeo-alapú vallásokat követte hanem őseiét. Az a vallás nem kívánt olyan papi herarhiát és hatalmi rendszert amit a jelenleg elfogadottak.

   • V.kutya szerint:

    Az igazi istentelen éppen “szent” István volt, aki saját testvérét brutálisan meggyilkoltatta, testét négyfelé vágatta, a “szemforgató, hamis papok” kívánsága szerint, az új, germán hatalmi törekvéseknek megfelelően. A magyarság valódi történelme Istvánnal, és a csuhásokkal ért véget.

    • Emeric szerint:

     És kezdődött el. Ha marad a régi hit, elveszik a nép a történelmi tégelyben. Egész nyugat-európa nekünk esett volna, az arabok/törökök helyett/mellett, a xi. Xii. Századokban.

     • V.kutya szerint:

      Bűnben kötött szövetség ez, és örök átok van rajta!

     • Fergeteg szerint:

      Igazából nem volt sürgető veszély. A 10. században jópár olyan év volt, amikor több irányba is indítottak hadjáratokat, ez erős hatalomra utal, nem volt érzékelhető belső háborúskodás. Később a 955-ös és a 970-es kudarcok sem voltak megrendítőek, csak éppen átszervezésekhez vezettek: 955 után már nem nyugat, hanem Bizánc felé csaptak ki (ezt nem tenné egy tönkrevert magyarság) az adót felmondó császár viselkedését megtorlandó (!), és győztek, bár később kudarcokkal jártak az expedíciók, így 970-ben Arkadiupolisnál bezárultak a déli kapuk is (a hadjáratok döntő többsége egyébként sikeres volt 899 és 970 között). A fejedelmi központ a jelek szerint a Felső-Tisza-vidékről a Dunántúlra került.
      Sokkal inkább kapóra jött viszont a jogos hatalmi igényét bejelentő rivális családi ágtól való megszabadulás lehetősége, egy idegen jogrend alapján. Ehhez mindenképpen külföldi szövetségesek kellettek, és az ellenséges feleket csak az új vallás felvételével lehetett megbékíteni, majd szövetségesként igénybe venni.

    • Fergeteg szerint:

     Az eljárás (a holttest feldarabolása büntetésből) éppenséggel sztyeppi szokásra utalhat. A régi szokások egy része ugyanis az áttérés után is hatott, Szabados György ezt elég meggyőzően mutatja be a Szegedi Középkortörténeti Könyvtár 26. kötetében.

 2. lacii szerint:

  Az egyházak specialitása hogy az emberekkel elhitesse ,hogy egyedül van és milyen szar is neki.
  Ez koránt sincs így .
  Végül is a témához kapcsolatban , nem írok egy litániát.
  Hanem beteszem Mihály üzenetét.
  Aki nem képes önmagába nézni , hanem csak a világ “Mátrixát” cuclizza az ne olvassa el.
  A Leendő történésekhez egy politikus engedélye sem kell.
  Ime a leendő történések.
  http://amivilagunk11-12.blogspot.hu/2016/12/az-emberi-faj-morfogenezise-mihaly.html
  További szép napot mindenkinek.

 3. Tovaris szerint:

  Mivel nincs isten, a vita másról szól…

  • V.kutya szerint:

   1. Honnan lehet tudni valamiről, hogy az nincs?
   2. Az egyház tagadása nem jelenti automatikusan Isten tagadását (Isten értendő így is: a Teremtő, és-vagy bármilyen felsőbb erő, hatalom, amiről nem lehet konkrét tudásunk, épp azért van a hit. Ha bizonyos vagy valamiben, akkor pogány vagy – “.. a tudás elenyészik, nem marad más, csak a hit, remény, szeretet stb”-, Pál apostol.

   • Emeric szerint:

    Onnan hogy néhány napszúrásos sivatagi marha leírt néhány baromságot(mitológiai részek), meg kevésbé baromságot (hogyan viselkednek az emberek), azt bumm, így lett a biblia/korán/stb.

    • V.kutya szerint:

     Néhány gondolat a “biztos tudásról”, vagyis a tudományról. Nem én találtam ki, lejegyeztem egy kvantumfizikáról szóló filmről (szoktam ilyen merényletet elkövetni):
     “Minden kornak megvoltak a maga elfogadott elképzelései.
     Például, hogy a Föld lapos. Aztán kiderül, hogy gömbölyű.
     Számtalan elképzelésünk van, amelyekről kiderül, hogy vagy igazak, vagy nem.
     Persze a történelem folyamán ezek nagy részéről kiderül, hogy tévesek.
     Tehát ha a történelmet vehetjük útmutatónak, amit a ma világáról helytállónak vélünk, egyszerűen nem igaz. Gyakran anélkül, hogy észre vennénk, az ilyen elméletek csapdájában vergődünk.
     Ez egy paradigma. “

 4. Tarna szerint:

  Adminnak:”Sorsod jellemed következménye”!
  Tovarisnak: Rossz oldalon állsz, azért nem látod a napot.

  • Tovaris szerint:

   Ez nem rólam szól. Az, hogy melyik oldalon állok, mindenki számára nyilvánvaló. Ha mégsem, akkor az ő készülékében van a hiba…

 5. Érdekesség szerint:

  Kissé bonyolúlt téma ez , amibe belevágott ez a jó ember. Kicsit olyan, mintha szitán néznénk át. Csak sok értelemben lehullt a lepel. A nyájat már nem lehet egyben tartani.
  próbálkoznak ezerrel, de meg kell nézni MINDIG ki mondja.
  Félreértés ne essék nem akarom bemocskolni a református papot, csak kissé messzire ment. Megélhetési lett. Amellett megalkuvó. Luther forogna a sírjában… Na de ebbe ne menjünk bele.
  Manapság már nem az a kérdés, hogy hiszel-e Istenben, esetleg létezik-e, hanem hogy hogy szolgálod a MAMMONT.
  Ezzel az egyszerű embereket meg lehet téveszteni, de aki használja azt a csöpp agyát látni fogja, hogy nem Istenről van igazán szó, hanerm a teremtőkröl, ami preciz, tökéletes tervezést jelent. Ha bele lehetne gondolni, akár úgy, hogy leülni a fa alá, ahogy a legenda mondja Machiavelliről elmélkedhetnénk azon vajon mi is zajlódott le az utóbbi 30 millió! évben. A legfőképpen azon, miért tartunk itt, ahol már nem kellene.
  Lassan eljutunk arra a szintre, hogy elfogadjuk azt, hogy be lettünk telepítve. A kérdés már csak az: milyen stratégia által, és miért?

  Egy videó ami szembemegy a vallással, illetve a többi hazug kiáltvánnyal:

  https://www.youtube.com/watch?v=C4V-ooITrws

  Érdemes egy kicsit elgondolkodni rajta.

 6. Érdekesség szerint:

  Találtam egy másik videót orosz nyelven:

 7. Emeric szerint:

  Blabla érdekesség blabla

 8. lacii szerint:

  V.kutya
  Én a bányában a Föld alatt Kupálódtam, méghozzá fasza gyerekek közt.
  Semmi közöm semmilyen valláshoz, egylethez, sőt szektához sem.
  Egyedül járom az utamat. És csak is a belső GPS e-mre hallgatok.
  Ez a világ meg van kergülve teljesen.
  Mindenki valamilyen kiutat keres.
  Vannak akik a háborúban látják, vagy kimegy a jó nép és felköti a politikusokat.
  A linkem egy esetleges harmadik változatként került betéve.
  És ha pártot kéne válasszak akkor a munkáspártot választanám.
  Mert a többségnek van a “pucájában” vér. Az igazságosság dübörög bennük.
  De ezen kívül van egy más világ is, ami felülírja az igazságot az együtt érzést. Erről szól a link.
  Ez a mostani világ (Mátrix) . úgy fog szétolvadni
  Mint szádban a francia krémes.
  Hogy felnyomjam egy kicsit a vérnyomásodat is.
  Azt mondom neked, hogy te egy hatalmas fénylény arany angyal vagy.
  És úgy vagy tökéletes ahogy vagy . És mindenben igazad is van . Mert az a te világod teremtése.
  Elképzelhetsz egy új világot is. Amiben a krumpli bogarak , nem szálnak a levélre. STB
  Én búcsúzóul mást kívánok neked, mint általában
  Vagy is 20 ezresek repkedjenek nálatok a konyhában .
  További szép napot.

  • V.kutya szerint:

   Ez a mátrixos mantra már kicsit gáz, hidd el, ez egy pszichodrog, semmi több!
   Manapság divatosak ezek az alternatív rög- és téveszmék, általában akkor erősödnek fel az ilyen képzetek, amikor a jelenben nagyon nagy problémák vannak, és az emberek elfordulnak a valótól, elrettennek a kíméletlen igazságoktól.
   Nincs másik dimenzió, meg “leszületés”, van az idő nyila, ami halad, és aki nem halad vele, az elenyészik. Ez a kíméletlen valóság.
   Ma itt sokan visszafelé akarnak haladni, nem fog menni. Mert amíg mi a trágyadombunkat szagolgatjuk, addig a világ másik felén Mars expedíciót szerveznek.

 9. Érdekesség szerint:

  Ha lehetne , azt kérném, hogy ütköztessük a véleményünk és az egó nem haladja meg képességünk. Méég mielőtt valaki beutalna a sárga házba próbáltam válaszolni, de úgy néz ki a rendszer nem ereszt.
  Nem vagyok szeretetrezgő…

  Áldott, békés Kerecsenyt mindenkinek!
  3 nap és itt az éltető fény.

 10. lacii szerint:

  Érdekesség
  DE lehetsz szeretet rezgő.
  Kimész este ,leülsz egy kis sámlira, és elénekled a Kiskarácsony , nagy karácsony.
  És közben úgy rezgesz majd mint a kocsonya.
  És ha végeztél te is bekerülsz a nagy szeretet rezgők táborába.
  Áldott, békés Kerecsenyt mindenkinek!
  (azért érdekes, hogy egy nem szeretet rezgő elkezd olyasmin gondolkodni amit belinkelt vagy írt)

 11. Tovaris szerint:

  Mi az, hogy áldott? Mi az az áldás? Ki, vagy mi áld meg kit, vagy mit?

 12. Tovaris szerint:

  Világegyetem: az egész bennünket körülvevő természet, amely térben és időben végtelen, s magában foglalja az anyag minőségileg különböző formáinak számtalan sokaságát. A kutatás modern eszközeivel a jelenleg elérhető határokon belül (3 milliárd fényév) a világegyetemben az anyag egyenlőtlen elosztása, és különféle egységes rendszerek (bolygók, csillagok, galaktikák társulásai) létezése figyelhető meg. Az anyag létezésének vagy strukturális szerveződésének egyetlen konkrét törvénye sem terjeszthető ki az egész világmindenségre, mivel az anyag minőségileg végtelen, és törvényei nem egyneműek különféle téridőbeli viszonylatokban.

 13. Tovaris szerint:

  A zsidó vallás: az ókori zsidó törzsek pogány politeizmusából keletkezett, majd időszámításunk előtt a XVII. században monoteista vallássá vált. Jellemző vonásai: az egyetlen Jahve istenbe és messiásba (megváltóba) vetett hit, valamint az a dogma, amely szerint a zsidóság isten kiválasztott népe. A zsidó hittételek forrásai: az Ótestamentum (Ószövetség, amelyet a kereszténység elismer) és a Talmud (az ószövetségi könyvek kommentárjainak bonyolult rendszere). A zsidó templomot zsinagógának nevezik. A zsidó vallás – bármennyire hangsúlyozzák is a mai zsidó teológusok e vallás különleges „tisztító” szerepét – tudománytalan és reakciós jellegét tekintve egy sorban áll a többi vallással. A zsidó vallás Izrael államvallása, a zsidó burzsoá nacionalizmus (a cionizmus) vallási alapja.

  • Fergeteg szerint:

   A 17. század túl korai. Izrael Merneptah sztéléjén van először említve i. e. 1209-ben, valószínűleg akkor kezdett alakulni, mint kulturális és politikai egység. Neve utal rá, hogy Él kultusza még jelen lehetett akkor.
   Ha valóban héberek vettek részt Per-Ramszesz építésében (és nem az Egyiptomból Kánaán felé áramló, később a zsidókba beolvadó sémi csoportok hozták magukkal az emlékeket), és valóban áll a bibliai sorrend, akkor csak valamikor II. Ramszesz után kerülhetett a Midian területéről származó isten a későbbi helyére, valamelyik sémi csoporttól. A többi istent sem szoríthatta ki egyből.

 14. Tovaris szerint:

  Vallás: az emberek mindennapi léte fölött uralkodó külső erőnek fantasztikus tükröződése az emberek fejében , amelyben a természeti erők természetfeletti formát öltenek. Teológiai szempontból (amelyet a filozófiai idealizmus igyekszik érvekkel alátámasztani) a vallás az emberek örök belső érzésével függ össze, amely valamilyen szellemi princípiummal való kapcsolatát fejezi ki. A vallás a társadalmi tudás sajátos formája, amely a világnézet, az egységével tűnik ki. A vallás alapvető és döntő ismérve :a természetfelettibe vetett hitt. A marxizmus a vallást társadalmilag feltételezett és ezért történelmileg átmeneti jelenségnek tekinti. Az emberi történelem hosszú időszaka folyamán az emberek nem ismertek semmiféle vallást. A vallást az ősközösségi rend fejlődésének bizonyos fokán keletkezett mint a félelmetes és érthetetlen természeti erőkkel szembeni tehetetlenség tükröződése. Az osztálytársadalomban a vallás gyökerei főképpen a társadalmi fejlődés spontán folyamataival szembeni tehetetlenséggel, a kizsákmányolással és a tömegek nyomorával függnek össze. Itt a vallás, Lenin szavaival élve, ,,a szellemi elnyomás egyik fajtája, amely mindenütt ránehezedik a másoknak végzett örökös munka, az ínség és a magárahagyottság által szorongatott néptömegekre” (Lenin Művei. 10. Kötet Szikra 1954. 73. Oldal).

 15. Tovaris szerint:

  Csak azért tettem be ezeket az idézeteket, hogy az istennel (mindenféle istennel kapcsolatban) – a marxista ateista vélemény is képviselve legyen, lehetőleg ne vulgáris megnyilvánulások közepette…

 16. Tovaris szerint:

  “Istennek hálát adni” …. közben részt venni imperialista háborús kalandokban – nos ez is az egyházak álszent hozzáállását tükrözik.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.