Szíria

Tegnap Bashar Asszad szír elnök felhívta telefonon Vlagyimir Putyin orosz államfőt, és megköszönte az Aleppo felszabadításához nyújtott orosz katonai-politikai-gazdasági segítséget. Egyben kifejezte reményét, hogy ez a fajta segítség a jövőben is megmarad. Oroszország elnöke erről biztosította szír kollégáját. Nem sokkal később pedig aláírta az orosz légierő Szíriával kapcsolatos ténykedéséről szóló rendeletet.

Az egykori kelet-aleppoi ostromgyűrű területét birtokba vevő kormányerők tegnap szörnyű leletekre bukkantak a Sukkari és Bustan Al-Qasr kerületekben. Az ott rémuralkodó-ám kimenekített-Fatah Halab és Jabhat Fateh Al-Sham nevű szörnybandák több mint száz kivégzett túszának holttesteire. Fiatal férfiak voltak életükben. De mivelhogy a fenevadak nem tudták őket magukkal vinni, hát végeztek velük. Voltak akiket lefejeztek, voltak akiknek doronggal verték szét a fejét, voltak akiket csak egyszerűen főbelőttek.

ktal

Álszenteskedő libsijeink vonulhat(ná)nak demonstrálni! Csakhát melyik külképviselet elé?
Tegnap megérkezett Aleppoba a Hmeymim-légibázisról az orosz katonai rendőrség csecsen zászlóalja. Ők segítenek a város közközrendjének fenntartásában.
A helyzet tehát Aleppoban rendeződik. A várostól északra azonban a török hadsereg és az általuk támogatott “szabad szírek” komoly problémával szembesültek Al-Babnál. Egyelőre nem bírnak “önerőből” a rémkalifátussal. Nagyon-nagyok a veszteségek.
A tegnapelőtti látványos kudarc kiigazítását a török légierőre bízták. Mondani sem kell, hogy mozdulhatnának a jogvédők az akció nyomán. Egyelőre kevésnek tűnik fölháborodásukhoz a tegnapi 72 civil halott. Köztük 21 gyerek. Igaz persze az is, hogy az ISIS-nek sokat nem ártottak a török légitámadások.
Homsz-tartomány keleti részén a kormányerők összehangolt légi és földi csapásokat mérve az ISIS-re,-RENGETEG kalifátusista latorral végezve-a Qubbah-dombok, Jubb Al-Jarrah, Maksar Al-Hissan, és Al-Masoudiyah településekről és azok környékéről szorították ki a bűnbandát.
Az orosz légierő pedig tegnaptól kezdődően egész Kelet-Szíria területére kiterjesztette folyamatos ténykedését. Egészen az iraki határig. Érezték is a bőrükön a Thardeh-hegység, Al-Rashidiyah, Al-Arfa, Al-Hawiqah, és Deir ez-Zor kalifátusistái.
Helyzetüket nehezíti, hogy a térség nagyon sivatagos.
A Kelet-Aleppoból Törökországba menekített kislány-Bana-videoja hódít most a neten. Az ostromgyűrűből kimenekített “harcos” apukával együtt érkezett kislánynak a török stáb fölteszi az éhezésről, az orosz bombázásokről, a szír hadsereg kegyetlenkedéseiről szóló kérdéseket.
Bana anyukája pedig-Fatemah-elmondja a kislánynak, hogy mi is a helyes válasz! Nagy a video sikere libsiberkekben!

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:

Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Szíria bejegyzéshez 2 hozzászólás

  1. Tovaris szerint:

    http://www.vesti.ru/doc.html?id=2836707

    Putyin elnök az Orosz Föderáció Biztonsági Tanácsán megvitatta a szíriai helyzetet és döntéseket hoztak a további intézkedésekről.

  2. Paul Aradi szerint:

    A rohadt beidomított muzulmán kurva és a lator média!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.